Şifrem?
116 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Önce Kalbini, Sonra Böbreğini Çaldı
Balıkesir’de böbrek hastası eşini yıllar sonra ikna eden Zühtü Aydoğan, 46. yıl dönümü hediyesi olarak eşine böbreğini bağışladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

"Önce kalbimi sonra da böbreğimi çaldı" diyerek 46 yıllık hayat arkadaşına olan sevgisini dile getiren Zühtü Aydoğan’ın eşi böbrek hastası Düriye Aydoğan ise ameliyattan sonra, "Allah herkese böyle eş nasip etsin" yorumunda bulundu. Yapılan böbrek nakli Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin de ilk organ nakli oldu.

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Ağustos ayında aldığı alınan lisansın ardından ilk organ naklini gerçekleştirdi. Hastanenin ilk organ nakli karı koca arasında gerçekleşti. Yıllardır hemodiyaliz hastası olan Düriye Aydoğan şifayı eşi Zühtü Aydoğan’da buldu. Zühtü Aydoğan, "Eşim 11 Mart 1987 yılından bu yana böbrek hastası. Yıllarca çocuklarımız böbreğini vermek istedi, kabul etmedi. Ben vermek istedim onu da kabul etmedi. Buraya geldik kayıt olduk. Ben içimden de dedim, eşimi orada ikan ederim diye düşündüm. Doktora ben vereceğim böbreğimi dedim. Bugüne geldik. Perşembe günü nakil olacak inşallah. Eşim uyanık. Eşim 46 yıl önce kalbimi çaldı. Bugünde böbreğimi alıyor. 10 Kasım evlilik yıl dönümümüz aynı zamanda. Yıl dönümümüze denk geldi. Hastanemize, hocalarımıza güveniyoruz" dedi.

Operasyon öncesinde doktorlara ve hastaneye güvendiklerini söyleyen 28 yıllık böbrek hastası Düriye Aydoğan, "Böbrek hastalığı sıkıntılı bir süreç. Allah’a şükür bununda çaresi var. Böbrek yabancıdan değil eşimden gelecek. Sağolsun. Ben ilk önce istemedim, kendisi yedi buçuk senedir hep böbreğimi vereyim dedi ama ben kabul etmedim. Buraya gelince de ’Böbreğimi ben vereceğim’ dedi bana da ’Sesini çıkartma’ deyince öyle kaldı" şeklinde konuştu.

DOKU UYUMUNDA MÜTHİŞ BENZERLİK

BAÜ Tıp Fakültesi’nde 12 Kasım günü gerçekleşen operasyona kendi alanının başarılı doktorları ameliyatta hazır bulundu. BAÜ Organ Nakli Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldar, Prof. Dr. Hayrullah Derici ile birlikte Ege Üniversitesi Organ Nakli Sorumlusu Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun tarafından yapılan böbrek nakli sorunsuz olarak tamamladı. Nakil ekibi cerrahları Prof. Dr. Hayrullah Derici tarafından yapılan böbrek nakli sorunsuz olarak tamamladı. Operasyon hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldar, "Hastalarımız Zühtü Bey ve Düriye Hanım canlı nakil için başvurdular. Her zaman olduğu gibi titizlikle tetkiklerimizi yaptık. Genelde anne-çocuk, baba-çocuk arasında nakil olabilir ama genelde eşler kocalarına bçbrek veriyor ancak kocadan eşe organ nakli daha az rastlanan bir durum. Ameliyatları iyi geçti. Ameliyat sonrası takiplerde de sonucun iyi olduğunu gördük. Hem alıcının hem vericinin mutlu olduğunu görmek bizim için de mutluluk verici. Balıkesir Üniversitesi’nde ve Balıkesir’de ilk naklimizi de gerçekleştirmiş olduk. Alıcı ve verici karı-koca ama akraba evliliği değiller. Biz asla anne-çocuk gibi bir doku uyumu beklemiyorduk. Ancak yapılan testler sonucu doku uyumunun çok iyi olduğu gördük" şeklinde konuştu.

BÖBREK NAKLEDİLDİ

Başarılı operasyon sonrasında eşine böbreğini veren Zühtü Aydoğan, "Operasyon oldu Allah’ın izni ile. Rahatız çok şükür. Bir böbreğim daha olsa onu da eşime veririm. O da iyi ben de iyiyim. Ben böbreğimi seve seve verdim. Balıkesir Tıp Fakültesi’nde bu ameliyatın olması gurur verici. Bana büyük illere git dediler ama burada kaldım. Tüm hocalarımızdan Allah razı olsun" dedi.

Eşinden böbreğini alan Düriye Aydoğan, "Ameliyatımızı olduk. Hamd olsun çok iyiyim. Keşke daha önce olsaymışım. Eşim böbreğimi verdi, Allah herkese böyle eş nasip etsin" yorumunda bulundu.

16.11.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Önce Kalbini, Sonra Böbreğini Çaldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi