Şifrem?
92 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir’in Sütü Dünya Markası Olacak
“Balıkesir SÜB Üyeleri ile Güçleniyor” projesinin tanıtım toplantısına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Balıkesir’in zeytinyağı gibi Balıkesir’in sütünü de dünya markası yapmalıyız. Hep birlikte el ele vereceğiz ve Balıkesir’i layık olduğu yere taşıyacağız" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği’nin hazırladığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve GMKA’nın katkı verdiği “Balıkesir SÜB Üyeleri ile Güçleniyor” projesinin tanıtım toplantısına katıldı. Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği’ne bağlı üreticilerin kaliteli süt üretmesini sağlayacak projenin tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Cihat Şimşek, tarım ve hayvancılık alanındaki desteklerinden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a teşekkür etti. Başkan Uğur’un tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin ihtiyaçlarına anında karşılık verdiğini kaydeden Şimşek, “Şehrimizin emin insanı, Balıkesir’in idaresini emanet ettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a teşekkür etmek istiyorum. Balıkesir’in idaresini, sanayisini, ticaretini, tarım ve hayvancılığını bilen Başkanımız, biz sektörümüzle ilgili eksiklikleri kendisine iletmeden bize hep yardımcı oldu. Süt soğutma tankı dağıtarak üreticilerimize destek oldu. Ayrıca tohum selektör makinesi, polen tuzaklı kovan altlığı destekleriyle üreticinin yanında olduğunu gösterdi. Bu katkılardan dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Cihat Şimşek’in konuşmasının ardından Proje Danışmanı Prof. Dr. Kazım Özek, projeyle ilgili bilgilendirme sunumu yaptı.

Balıkesir’in tarım ve hayvancılığın başkenti olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, 2002 yılından bu yana merkezi hükümetlerin Balıkesir’e tarım ve hayvancılık alanında sağladığı kaynağın 1. 8 katrilyon tutarında olduğunu ifade etti. Merkezi hükümetin katkıları sonucunda Balıkesir’de tarım ve hayvancılığa bağlı gayri safi hasılanın 5,8 milyar liraya ulaştığına dikkat çeken Erdurmuş, tarımsal ihracatında ise 100 milyon liradan 500 milyon liraya yükseldiğini kaydetti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılık alanındaki desteklerinden dolayı Başkan Uğur’a teşekkür eden Erdurmuş, “Bizim büyük bir şansımız var. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, tarımın içerisinden gelmesinden dolayı gerçekten biz düşünmeden üreticileri düşünerek ne ihtiyaç varsa onu yapıyor. Bu katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Balıkesir çiftçisinin eğitilerek süt üretiminde kaliteyi ve miktarı arttıracak projenin önemine dikkat çeken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, rekabetin üretici lehinde gelişmesine katkı sunduğu için projeye destek veren kuruluşlara teşekkür etti. Balıkesir’in 750 ton süt üretimiyle Türkiye’de en çok süt üreten ilk üç il arasına girdiğine dikkat çeken Başkan Uğur, kaliteli süt üretimin arttırılması gerektiğini vurguladı. Tarım ve hayvancılık alanındaki teknolojik gelişmelerin üretimi olumlu etkilediğine işaret eden Başkan Uğur, “Balıkesir’de işletme başına 65 litre süt üretildiği açıklandı. Bir işletmede en az 5-6 hayvan var. O zaman bir hayvanın günlük süt üretimi 10-12 litre. Bu rakam çok düşük. Bugün Hollanda’da günlük süt üretimi bir hayvan başına 30-35 litre. Bende bir süt üreten işletmenin ortağıyım. Bizim işletmede bir hayvandan günlük 33 litre süt alınıyor. Balıkesir’de tarım ve hayvancılıkta modernizasyona gitmemiz lazım. Dünyada muazzam bir dönüşüm var. Artık tarım ve hayvancılıkta en modern teknolojiler kullanılıyor. Biz üreticiler eğer bu teknolojiyi kullanmazsak geride kalırız. Bizim ürettiğimiz sütün kalitesi ve miktarının yüksek olması lazım. Balıkesir’in zeytinyağı gibi Balıkesir’in sütünü de dünya markası yapmalıyız. Hep birlikte el ele vereceğiz ve Balıkesir’i layık olduğu yere taşıyacağız. Plakamız 10, inşallah her şeyimizde 10 numara olacak” dedi.

1 Kasım’da yapılacak seçimler öncesinde siyasi istikrara vurgu yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hizmetlerin kaliteli ve hızlı bir şekilde gelmesi için ülkede siyasi istikrarın şart olduğunu vurguladı. 7 Haziran seçimleri sonrasında piyasalarda belirsizliğin hakim olduğunu ifade eden Başkan Uğur, “19 ayda dördüncü seçime gidiyoruz. Türkiye siyasi istikrar olduğunda ülkeler işler yürüyor. Yatırımlar geliyor. Eğer belirsizlik ortamı olursa; ekonomi duruyor. Şu anda ekonomi durdu. Dört ay içinde döviz, faiz, üretim durdu. Enflasyon yükseldi. İnşaat sektörü durdu. Herkes seçimin neticesini bekliyor. Aynı şey Ak Parti’ye kapatma davalarında da olmuştu. Ülkede siyasi istikrar olursa yatırımlar büyüyor. Balıkesir son 13 yılda aldığı devlet yatırımı 14 katrilyon lira almışız. Bu iyi bir yatırım miktarı. Balıkesir ilçelere bölmüş yollarla bağlı. Bursa istikameti bölünmüş yol. Eğer siyasi istikrar olursa layık olduğumuz yatırımları da alırız” dedi.

08.10.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir’in Sütü Dünya Markası Olacak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi