Şifrem?
114 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Kıyı Ege Belediyeler Birliğini Ağırladı
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Ayvalık'da toplandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Katılımın oldukça yoğun olduğu gözlenen, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ile Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Mevzuat Bilgilendirme’ toplantısına Ayvalık Belediyesi ev sahipliği yaptı.

Kıyı Ege Belediyeler Birliğinin üyesi olan 40 Belediye Başkanının katıldığı toplantı, Lale Adasında bulunan Haliç Park Otelde gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur yaptı.

Batur konuşmasında, toplantıya katılımın yoğun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederken, belediyeler arasında bu tip toplantılarla gelişen ve pekiştirilen dostlukların yanı sıra belediyelerin ortak sorunlarının bu toplantılarda masaya yatırılarak, sorunların ilgili mercilere ulaştırılmasında olan önemine dikkat çekti.

Abdul Batur, “İnsanın doğumunda, ölümüne kadar vatandaşına hizmet götüren belediyelerin problemleri çok… Bu hizmetleri vatandaşlarına götürürken de ‘önce insan’ diyerek, insanımıza en iyi şekilde hizmeti sunmaya çalışan birimleriz bizler… Sayıştay tarafından sık sık zimmet konusunda sıkıntılar yaşayan belediye başkanları ve belediyelerin içerisinde çalışan memurlarımızın sorunlarını burada tartışmak ve gerekli mercilere ulaştırabilmek üzere bu tip seminerlerin bizlere faydalı olacağından hiç kuşku duymuyorum” diye konuştu.

Abdül Batur, Kıyı Ege Belediyeler Birliğinin sorunları konusunda yaptığı olumlu çalışmalardan dolayı Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da teşekkür etti.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur’un ardından kürsüye gelerek söz alan ev sahibi Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Kıyı Ege Belediyeler Birliği üyesi belediye başkanlarını dünyanın cennet köşelerinden biri olan Ayvalık’ta ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.

TÜRKÖZEN, BAŞKAN TUNCAY KILIÇ’A YAPILAN SALDIRIYI KINADI
Türközen konuşmasında, bir süre önce hunharca bir saldırıya uğrayan körfez belediyelerinden Edremit Belediye Başkanı Tunay Kılıç’a yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadığını kaydetti.

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’da, her yanı cennet olan Ayvalık’ta, Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin üyesi belediye başkanlarını bir arada görmekten mutlu olduğunu belirterek, belediye başkanlarına yönelik bu tip bilgilendirme seminerlerinin önemini anlatarak, seminerin başarılı geçmesini diledi.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Süleyman Elban yaptığı konuşmada, belediyelerin birçok işinin kendi dairesinde yürüdüğünü kaydederek, bazen yaşanan yetki karmaşası nedeniyle Ankara’da tuhaf anlayışların ortaya çıkabildiğini anlatarak, böylesi dönemlerde dengeli gidemediklerinden yakınarak, kantarın topunu bir yerlere kaydığını ifade ederek, belediyelerin sorunlarının çözümünde bu durumun sıkıntılara neden olduğunu söyledi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliğinin, Mevzuat Bilgilendirme seminerinin ilk gününde ev sahibi Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Süleyman Elban’a, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdul Batur’da, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant’a birer plaket verdi.

Seminerin ilk toplantısında Sayıştay Üyesi Abdurrahman Acar, “4734 sayılı Kamu İhale Kanunu Uygulamaları” konusu üzerinde bilgi vererek, soruları yanıtlandırdı.

Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise İçişleri Bankalığı İç Denetçisi Yavuz Yıldırım, ‘Belediyelerde harcama süresi ve bu süreçte yer alan aktörlerin görev ve sorumlulukları’ konusunda bilgiler verdi.

Ayvalık’ta yapılan Kıyı Ege Belediyeler Birliği Mevzuat Bilgilendirme Toplantısının ikinci gününde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Süleyman Elban, ‘Belediyelerin Yap-İşlet-Devret modeli ve imtiyaz hakkı uygulamaları’ konusunda bilgiler vereceği öğrenildi. Aynı gün, Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Adem Esen, ‘Kamu Kaynaklarının Etkin Kullanımı hakkında, TBB Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen, ‘Belediyelerin Organları, Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Organlar Arası İlişkiler’ konularında bilgiler verecek. Günün son konuşmasında ise, Bankacılık Hizmetleri Daire Başkanlığı-Başkanı Mahmut Bilgen, ‘Belediyelerin İller Bankası ile İlişkileri’ hakkında bilgi vereceği kaydedildi.

31.07.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

TAHİR ALTINDİŞ / AYDIN
AYVALIK BİR BAŞKAYDI
Yeniköy Belediyesi Koçarlı Aydın dan Yeniköy Belediye Başkanı Sayın Erdal ARASAN ve Evmendirme memuru Tahir ALTINDİŞ bu Kursa iştirak etmiştir. 22 Yıllık belediye çalışanı olark böyle bir seminer görmedim;Başta Ayvalık Belediye Başkanın misavir perverliği Kıyı egeler birliği Başkanımızın;süper organizasyonu hacolarımızın ders işliyişleri kısacası bu seminere doyamadık.kısacası herşey amacına ulaştı bu arada seyfi beyden bahsetmeden geçemiyecem seyfi beyin güzel sunuşu herkesi derinden etkiledi.
02.08.2010 16:33:49
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Kıyı Ege Belediyeler Birliğini Ağırladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi