Şifrem?
147 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İşsizliğe Çare Aranıyor
Balıkesir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, işsizlik meselesine çözüm bulmak için kolları sıvadı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan başkanlığında yapılan toplantıya, İşkur İl Müdürü İlhan Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ermiş, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Burhanettin Ağabeyoğlu ile sendika ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldılar.

İş-Kur Müdürü İlhan Aslan, verdiği brifingle Balıkesir´deki istihdam ve işsizlik oranları ve işsizlerimizin genel durumu ve eğitim seviyeleri hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

İstihdam ve mesleki eğitimin geliştirilmesi için bu yıl devlet tarafından önemli bir kaynağın ayrıldığını dile getiren Vali Yılmaz Arslan, eldeki bu kaynakları istihdamı artıracak projelere yönelik kullanılacağını vurguladı. Bundan önce yapılan istihdam garantisi olmayan meslek kurslarından ziyade farklı uygulamaları gündeme getireceklerini söyleyen Arslan, "Bundan önceki gibi incik-boncuk, çaput işleriyle uğraşacak halimiz yok. Bu tarz kursları zaten Halk Eğitim Merkezleri vermekte.

Şu andaki çalışmalarımızda istihdam garantili kurslar olacak. Çok kurs açmak önemli değil, kurstan sonra eğitim alanlara iş garantisi verebileceğimiz kurslar açmalıyız. Bunun içinde mantıklı ve sonuç alabileceğimiz bir yol bulmalıyız. Esnafın, sanayicinin, sanatkarların ihtiyaçları nelerdir bunları öğrenmeliyiz" dedi. Vali Yılmaz Arslan'ın açılış konuşmasından sonra İş-Kur Müdürü İlhan Aslan, kurumun çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

İş-Kur müdürlüğünün işsizliği önlemek amacıyla birçok çalışmaya imza attığını dile getiren İlhan Aslan, Balıkesir deki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının yarısı olmasına rağmen 25 bin civarında işsiz olduğunu söyledi. İşsiz vatandaşların sayısını aşağıya çekmek için yoğun bir çalışma yaptıklarını ifade eden Aslan, istihdam garantisi olmayan kurslara günlük 15 TL´lik harçlık için kursiyerlerin geldiğini ve kurslar sonucunda iş konusunda net adımların atılmadığını vurguladı.

İş-Kur Müdürü İlhan Aslan, sendikalar ve oda başkanlarıyla ortak bir çalışma yapacaklarını, kurslar için eğitimcilerin ve okulların belirlendiğini söyledi. Aslan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Herhangi bir kuruma bağlı olmayan ve elinde mesleği bulunmayan kişileri, eğitip işverenlerle yaptığımız girişimler sonucunda onları işe yerleştireceğiz. İşsizlikte esas problem aslında kalifiye eleman bulmadaki sıkıntıdır. Çok sayıda insan meslek sahibi değildir. Mesleği olmayan insanlara kurs açılması için altyapı çalışmaları yapıldı. Okullarda hangi konularda eksiklikler varsa o materyaller geldi. Bu konuda Merkez Endüstri Meslek Lisesi belirlendi. Burada kurs vereceğimiz kursiyerlere ilin sanayisine ne gerekiyorsa onu yapacağız. Balıkesir´e bu doğrultuda 2 bin 900 kursiyer kontenjanı ayrılmıştır" dedi.

MESLEKSİZ İŞSİZ SAYISI ÇOK FAZLA
Balıkesir´deki işsizliği azaltmak için yapılacak çalışmaların başında mesleki eğitimin ön plana çıkacağını dile getiren Vali Yılmaz Arslan, "Balıkesir´de nitelikli elemana ihtiyaç var. Bazı çalışmalarda kalifiye eleman sıkıntısı yaşanıyor. Valiliğin hizmet binasını yenilemek için bazı çalışmaları Balıkesir'de yapacak usta bulamıyoruz. Islak zemin, asma tavan gibi işleri yapan ustaların şehir dışından geldiğini öğrendim. Demek ki Balıkesir´de bu işleri yapan usta yok.

Mermer işi yaptırmak istiyoruz, ama buradaki son teknolojiyi kullanan sadece 1 işletme var. 25 bin işsiz aslında Balıkesir için sorun değil. Planlama konusunda sıkıntı var. Müteahhitler iş aldığında dışarıdan işçi getiriyor. Bu müteahhidin Balıkesir´den işçi çalıştırmak istemediğinden dolayı değil, yetişmiş eleman bulamıyorlar. Bizim 25 bin işsiz sayısını 10 binin altına indirmemiz gerekiyor. Bunun içinde eğitim ve kurslar düzenlemeliyiz. Artık iş başvurusunda her işi yaparım mantığı bitmeli" şeklinde konuştu

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısının son bölümünde ise mesleki yeterlilik konusu üzerinde duruldu. Vali Yılmaz Arslan, mesleki yeterlilik konusunda belge verilmesi için üniversite, odaların ve eğitim kurumlarının akredite olmalarını ve her kurumun kendisine bir alan belirlemesini bu sayede faklı kurumların aynı alanda yeterlilik belgesi verme yetkisi almayacağını dile getirdi.

22.07.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

semih uygun / balıkesir
meslek varda ne oluyor .!!
sanki mesleği olanların işi varda. meslek yüksek okulu mezunuyum. mezbaha artıklarının toplanmasında çalısıyorum.balıkesir belediyesine kadrolu çöpçü olarak girmek tek hayalim....
23.07.2010 00:30:06
Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İşsizliğe Çare Aranıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi