Şifrem?
80 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Vali Arslan Balıkesir'i Havadan İzledi
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, çok geniş bir hinterlanda sahip olan İl'in coğrafyasını gökyüzünden izledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Gazetecilerle birlikte helikopter ile Balıkesir semalarında yaklaşık iki buçuk saatlik uçuş gerçekleştiren Vali Arslan, fotoğraf çekti, kamera kullandı.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangınlara havadan müdahale amacıyla kiralanan helikopter ile test uçuşu yaptı. Helikopter turuna Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Valilik Basın Müdürü İzzet Yıldırım, Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ramazan Demir, İHA İl Temsilcisi Yılmaz Uzun, Ömer Kantarlıoğlu (Politika Gazetesi), Mustafa Sütçüoğlu (Marmara Bölge Gazetesi), Hakan Küçükakman (Karesi tv), Ramazan Taşçıoğlu (Valilik basın bürosu) ile 10.10.2010 etkinliği kapsamında hazırlanacak olan Balıkesir'in tanıtım filmi çekimlerini yapan ekip katıldı.

GÖKYÜZÜNDE BÜYÜLEYEN GÖRÜNTÜ
Vali Yılmaz Arslan'ın gazetecilerle birlikte gerçekleştirdiği helikopter turunda merkez, Manyas Kuş Gölü, Bandırma rüzgar santralleri, Gönen pirinç tarlaları, Kapıdağ Yarımadası, Marmara Adası, Avşa, Çanakkale sınırında Yenice, Küçükkuyu noktasından Altınoluk, Akçay, Burhaniye Ören, Ayvalık Sarımsaklı, Şeytan Sofrası, Kaz dağları, Edremit körfezi kuş bakışı olarak izlendi. Gazeteciler havada yakaladıkları bu muhteşem görüntüleri objektifleriyle ölümsüzleştirirken yaşadıkları Balıkesir'in gökyüzünden bambaşka bir güzelliğe sahip olduğuna şahitlik ettiler. Bu eşsiz görüntü akıllara Ziya Gökalp'in Balıkesir için yazdığı, "Balıkesir: Hani, gök kubbenin altında gören var mı eşini?" şiirini getirdi.

Yaklaşık iki buçuk saat süren uçuş Kaz dağlarındaki Şahindere Kanyonu ile sona erecekken yakıtın yetersiz olması sebebiyle bu bölgeye geçiş son anda alınan karar ile iptal edildi. Açık ve güneşli havada gerçekleşen gökyüzü turunda renkli görüntüler yaşandı. Helikopterin pencerelerinden bol bol görüntü ve fotoğraf çeken gazetecilere imrenen Vali Yılmaz Arslan da eline fotoğraf makinesi alıp uçaktaki gazetecileri çekerek onların bu uçuş anını ölümsüzleştirdi. İHA temsilcisi Yılmaz Uzun'un fotoğraf makinesi ile kamerasını sırayla kullanarak tecrübe eden Vali Yılmaz Arslan, çekim yapmanın zevkli ve meşakkatli olduğunu söyledi. Gazeteciler de bu fırsatı değerlendirip kendilerini görüntüleyen Vali Yılmaz Arslan'ı kamera ve fotoğraf makinesi kullanırken fotoğrafladılar.

BALIKESİR'İN FİLMİ HAZIRLANIYOR
Helikopter turuna katılan çekim ekibi de Balıkesir tanıtım filmi için son derece güzel görüntüler çekti. Ankara Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan film yönetmeni Lütfü Erol ile kameraman ve görüntü yönetmeni olan Enver Özüstün aralıksız çekim yaptı. Arkeolog ve Sanat Tarihi Doktoru olan aynı zamanda da Devlet Konservatuarında hocalık yapan Lütfü Erol, 10.10.2010 tarihinde gösterime girecek 30 ila 45 dakika süreli tanıtım filmi hazırladıklarını, çekimlerin ilçelerle ilgili bölümlerinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Yaklaşık 3 aydır devam eden çalışmaların Eylül ortasına kadar devam edeceği bildirildi. 10 kişilik ekiple çalıştıklarını belirten Lütfü Erol, iki yönetmenli Balıkesir tanıtım filminin Seyir Yapım ile birlikte yürütüldüğünü söyledi. Kendisi de Balıkesirli olan Lütfü Erol Vali Yılmaz Arslan ile bizzat görüşüp tanıtım filmini gönüllü olarak üstlendiğini ve ekibini oluşturduğunu, hiçbir şekilde kar amacı gütmediklerini kaydetti. Yönetmen Lütfü Erol tanıtım filminin üst başlığının, "Dünyada Var mı Başka Eşi?" olacağını söyledi.
Edremit'in Zeytinli beldesindeki Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait depo sahasında sona eren helikopter turunun sonunda bir açıklama yapan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, yangın sezonu ile birlikte ihtiyaç hasıl olan havadan müdahale amaçlı helikopterlerin konuşlanmasıyla alakalı bilgiler verdi.

13.07.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Vali Arslan Balıkesir'i Havadan İzledi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi