Şifrem?
94 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

9 Yaşında Cirit Ustası
Balıkesir'de bu sene 6.'sı düzenlenen Yörük ve Türkmen Şöleninde at binip cirit atan 9 Yaşındaki Veli izleyenlere parmak ısırttı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Karesi Yörük Boyları Federasyonu başkanı Hasan Demiraslan, şöleni bu yılın Balıkesir Yılı ilan edilmesi sebebiyle şehir merkezinde düzenlediklerini, şölenin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

9 YAŞINDA CİRİT USTASI
Balıkesir Atatürk Parkı yanındaki boş alanda düzenlenen Yörük Türkmen Şöleni'nde ilk defa tertiplenen cirit gösterileri büyük ilgi çekti.

Türkiye'nin her bölgesinden gelen Yörük ve Türkmen dernekleri arasında Uşaklı baba ve oğlu dikkat çekti. Henüz 9 yaşında olan Uşak 1 Eylül İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Veli Taşavlu ustalığı ile izleyenleri kendine hayran bıraktı. At binip cirit atan minik Veli'nin yeni aldıkları atıyla yaptığı gösteri parmak ısırttı. 5 yaşından beri at bindiğini, atları çok sevdiğini anlatan Veli, "Uşak'tan geliyorum. Atı çok seviyorum. Ata bindikten sonra alışınca seviyorsun. Sen onu sevince o da seni seviyor. Arpasını, suyunu verdin mi o da seni çok seviyor" diyerek ata olan sevgisini anlattı. Veli'nin babası Uşak 1 Eylül Atlı İhtisas Spor Kulübü Başkanı Hasan Taşavlu, 20 yıldır at bindiğini, çocuğunu da 5 yaşından beri at sırtında her yeri gezdirdiğini kendisi gibi yetiştirmeye çalıştığını söyledi.

Balıkesir Karesi Yörük Boyları Federasyonu başkanı Hasan Demiraslan, bu yıl düzenledikleri şöleni uluslararası boyuta taşıdıklarını belirtti. Demiraslan, "Şölenimizi bu sene şehir merkezinde ve 3 gün olarak yapıyoruz. Daha kapsamlı ve içerikli. Bu sene yurt dışından da misafirlerimiz katıldı. Kıbrıs'tan soydaşlarımız, Türkmenistan, Kırgısiztan, Kırım'dan, Irak'tan Kerkük Türkmenleri, Rusya'nın göbeğindeki Başkurdistan Cumhuriyeti'nden arkadaşlarımız katıldı. Aşıklarımız var, Türkmenistan, Kırgısiztan, Azerbaycan, Kazakistan'dan. Gösterilen ilgiden çok memnunuz" dedi.

MECLİSTEKİ ANAYASA MARATONUNDAN ÇIKIP YÖRÜK ÇADIRINDA STRES ATTTI

Balıkesir'deki Yörük ve Türkmen Şöleni'ne katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, TBMM'de sıkı geçen Anayasa maratonundan sonra ilk defa gelebildiği seçim bölgesinde Yörük çadırında şöleni izleyip stres attı. Sivil Anayasa için çalıştıklarını kaydeden milletvekili İsmail Özgün, "Ayağımızın tozuyla geldik. Ankara'da 20 gün süren bir Anayasa maratonundan sonra tekrar halkımızla beraberiz. Anayasa çalışmalarımız sıkı bir tempoyla, güzel geçti. 330'un üzerinde oy alarak sayın cumhurbaşkanının onayına gönderildi. Süreç devam edecek. Tahmin ediyoruz Temmuz ayının ikinci yarısı gibi halkımızın oyuna sunulacak. İnşallah milletimiz, memleketimiz için hayırlı uğurlu olur. Sivil bir Anayasa Türkiye'nin daha çok demokratikleşmesi ve demokrasinin gelişmesi açısından önemli bir başlangıç olacak. Bugün de burada güzel neşeli bir gün geçiriyoruz, şöleni hazırlayanlara teşekkür ediyoruz" dedi.
AK Parti İl Başkanı Adil Çelik de Balıkesir olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek bunu tertipleyen federasyon başkanı Hasan Demiraslan'a teşekkür etti. Çelik, 2010 yılının Vali Yılmaz Arslan tarafından, "Balıkesir Yılı" ilan edilmesi sebebiyle şölenin şehir merkezine alındığını, Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşlerinin de geçmiştekilere göre çok daha coşkulu ve güzel geçeceğini, güreşlerin devletin himayesinde gerçekleşeceğini bildirdi.

TARIM MÜDÜRÜ DE AT BİNİP CİRİT ATTI
Yörük Türkmen Şölenine katılan Tarım İl Müdürü Ruknettin Ceyhun da at binip cirit attı. Tarım müdürü olup da ata binmemenin bir eksiklik olduğunu söyleyen Ceyhun'un sözleri dikkat çekti. Ruknettin Ceyhun, "Biz at üzerinde doğduk, at üzerinde büyüdük, at üzerinde hayatımızı devam ettireceğiz. Tarım müdürü olup da ata binmemek bir eksikliktir. At Türklerin yaşantısında var, at kutsaldır. Burada Oğuz Boyları derneklerini bir araya getiren dernek başkanına teşekkür ediyorum. Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde olması gereken bir ortamda gerçekleşen bu şölen çok anlamlı olmuştur" diyerek ilgililere teşekkür etti. Yörük Türkmen Şöleni yarın devam edecek kutlamalarla sona erecek.

10.05.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 9 Yaşında Cirit Ustası

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi