Şifrem?
116 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kamu-Sen'den Davullu Zurnalı Eylem
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, kendisiyle birlikte toplam 4 Kamu-Sen temsilcisinin Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki görevlerinden alınıp başka yerlere atanmalarına sert tepki gösterdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kamu-Sen'in Orman Bölge Müdürlüğü önünde düzenlediği davul zurnalı eyleme CHP, MHP, BBP, DSP, DP, TDH, İP, HAKPAR partileriyle Türk-İş, Kesk, ADD, Türkav, Birleşik Emekliler Derneği de destek verdi.

Orman Bölge Müdürlüğü önündeki eylemde basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, kendisinin müfettiş soruşturması neticesi Dursunbey ilçesinde Alaçam Orman İşletme Müdürlüğü'ne mühendis olarak, Orman Bölge Müdürlüğü'nde sendika baş temsilcisi olan Kadastro Mülkiye Şube Müdürü Mevlüt Bol'un müdürlükten de alınıp Kütahya'ya mühendis olarak gönderildiğini, İvrindi Orman İşletmede görevli ve sendikanın temsilcisi olan Ahmet Balcı isimli katibin Korucu beldesindeki Kamu-Sen temsilcisi olan orman muhafaza memuru Mehmet Dirlik ile birlikte Sındırgı'ya atandıklarını bildirdi. Yurdakul, 11 kişi hakkında soruşturma açıldığı halde sadece 4 Kamu-Sen başkan ve temsilcisinin başka yerlere atanmalarının son derece dikkat çekici ve anlamlı olduğunu hatırlattı.

4688 SAYILI YASAYA GÖRE SENDİKA BAŞKANLARI İDARİ İZİNLİ
Orman Bölge Müdürlüğü girişindeki güvenlik kameralarının sadece kendisinin mesaiye gelişi, binaya giriş çıkışı için yapıldığını ileri süren Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, "Bizi DTP hariç tüm partilerde gördünüz, biz onlara gittik onlar bizlere geldi. Partiler üstü bir sendikacılık adına ilkelerimiz doğrultusunda Balıkesir'de nerede haksızlık gördüysek orada bulunduk. Bunlar birilerini rahatsız etti. Ben 21 yıllık orman mühendisiyim, bu meslek hayatımda benim uyarma dahil hiçbir cezam yok.

Trilyonlara imza attık hiçbir cezam yok. Ama madde 1, şehit aileleri derneğinde sözde Kürt devletiyle ilgili açıklama yapmışsınız, madde 2, mesaiye geç geliyormuşum. 4688 sayılı yasayı bu meclis çıkarmadı mı? Başbakanın genelgeleri yok mu, ne yazıyor? Sendikal faaliyetlerden dolayı sendika başkanları idari izinlidir. Balıkesir'de bana bağlı 11 iş kolunda 12 tane başkan var, birçok iş kolunda Çanakkale de bize bağlı. Buradaki yetkililere soruyorum, siz mesaiye kaçta geliyorsunuz? Bu arkadaki kameranın adı Hüseyin Yurdakul Güvenlik kamerası. Kamu-Sen il başkanının mesailerini takip için bu kameralar konuldu.

Hüseyin Yurdakul haricinde kaç memurun mesailerini takip ettiniz? Ben burada işletme pazarlama şubesinde mühendisim. Benim bulunduğum şubede 5 tane mühendis var bir buçuk yıldır göreve gönderilmedi. Sırf Türkiye Kamu-Sen'in faaliyetlerini engellemek, faaliyetlerini sabote etmek için bana başmüfettiş getirildi. Kınama cezası verildi, gelen müfettiş gitmeden bir başmüfettiş daha getirildi. Adamın soruşturmasının son kısmı, 'Her ne kadar incelediğim konuyla alakası olmadığı tespit edilse de' demiş ve bölge müdürlüğüne yakın bir işletmeye tayini. Kime söylediysek bu soruşturmanın uyduruk olduğunu söylüyorlar. O başmüfettişler hakkında Başbakanlığa şikayette bulunacağız, iki kınama cezasına itiraz ettik hala cevaplayamadılar. Bu tayinlerle ilgili de mahkemeye başvurduk. Biz davul zurnayı, duymayan kulaklar duysun, görmeyen gözler görsün diye çaldırdık. O davulları yine çaldıracağız ve hukukun üstünlüğünü göstererek buraya yine geriye döneceğiz" dedi.

"BU İLİN VALİSİ, MİLLETVEKİLİ, İL BAŞKANI YOK MU?"
Kamu-Sen başkanı Hüseyin Yurdakul, beraberinde il yönetimi ve bağlı şubelerin başkanları ile diğer destek veren siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine katılımları ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bu tayinlerin kendilerini özellikle de haksızlıklara karşı verdikleri sendikal mücadelelerinden asla yıldıramayacağını belirten Hüseyin Yurdakul, tayinlerin "uyduruk" olduğunu, Balıkesir'de bir teftiş zulmü yaşandığını söyledi. 5 Mayıs'ta Dursunbey Alaçam'daki görevine başlayacağını belirten Yurdakul, "Yangından mal kaçırır gibi tebligatı yaptılar.

5 Mayıs'ta Dursunbey'de çalışmaya başlayacağım, orada da teşkilatımla ilgileneceğim. Yılmadık, kimse de bizi yıldıramaz. Bizim meselemizle yakından ilgileniyormuş görünen yetkililere sesleniyorum, samimi olun. Bugün Balıkesir'de, Balıkesir Orman Bölgede bir teftiş zulmü var, oyun var. Bu soruşturmalarla bu tayinler çıkmaz. Ortada devletin 1 liralık kaybı yok. Ne acıdır ki 11 kişinin soruşturması yapılıyor, 4 kişinin tayini çıkıyor, dördü de Kamu-Sen temsilcisi. Orman bölgeye sesleniyorum. Bu işin sonu hüsrandır. Ben yıllardır teşkilatta çalışıyorum böyle bir saçmalık görmedim. Türkiye Kamu-Sen olarak beni çok daha fazla şevklendirdiniz bu tayinle, bir çalışıyorsak iki çalışacağız. Sizler bizi yıldıramazsınız. Eğen bu ve bunun gibi oyunlar tutarsa arkasının geleceğini çok iyi biliyoruz. Sahte demokratlara sesleniyorum söylediklerinizde samimi iseniz bu rezillik niye? Hani hukuka saygınız vardı? Hani demokrattınız, hani STK'lara çok önem veriyordunuz. Bugün 11 bin kişinin başkan olan bir insanı sahte uyduruk sebeplere sürüyorsunuz. Bu nasıl demokratlık, bu ilin il başkanı, milletvekilleri, bu ilin valisi yok mu? Buradan sesleniyorum, bu olaylara seyirci kalmak, acziyet ifade etmek doğru mu? Bu soruşturmalarda yanlışlık olduğunu iddia ediyorsanız neden müdahale etmiyorsunuz?" diye konuştu.

Orman Bölge Müdürlüğü önündeki basın açıklamasında Kamu-Sen tarafından tutulan davul zurnacılar, "Ormancı" türküsünü çaldı. Kamu-Sen başkanı zurnayı kulağına dayayan müzisyene 20 TL bahşiş verirken, renkli geçen basın açıklaması olaysız şekilde sona erdi.

29.04.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kamu-Sen'den Davullu Zurnalı Eylem

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi