Şifrem?
280 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kadıköy Cazibe Merkezi Oluyor
Edremit'e bağlı Kadıköy Belediyesi, yeni projelerini açıkladı ve son 1 yıllık icraatlarını kamuoyu ile paylaştı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimleri’nde belediye yönetimini devralan Adalet ve Kalkınma Partili Belediye Başkanı Hasan Özel, 1 yıllık icraatlarını anlatan bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Bölgede görev yapan çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantı, beldenin ünlü mekanı Şıp-Şıp Dede mesire alanındaki belediyeye ait tesislerde gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Hasan Özel, slayt gösterim ile basın mensuplarını bilgilendirdi. Seçim vaatlerinde verdikleri sözleri yerine getirmeye başladıklarını ve bir çoğunu da yakın zamanda hayata geçireceklerini ifade eden başkan Özel, Edremit Körfezi’ne nefes aldıracak dev bir projenin müjdesini verdi. Selçuklu döneminin mimarisini anlatan büyük bir ‘Han Projesi’ geliştiren Kadıköy Belediyesi, yakın zamanda temellerini atacağı bu proje ile Edremit Körfezi’ne büyük oranda kültürel, ekonomik ve sosyal katkı sağlayacak.

Kadıköy Belediyesi’nin kasasından harcanan paralar ile ilgili kamuoyunda çeşitli spekülasyonlar ortaya atıldığını söyleyen ve spekülasyonları dedikodu olarak nitelendiren Belediye Başkanı Hasan Özel, “Bir yılımızı iyisiyle kötüsüyle doldurduk. Biz bu bir yıl içerisinde kendimizi çok başarılı görmüyoruz. Ama hatırı sayılır çalışmalara da imzalar attığımız inkar edilemez. Seçim vaatlerimizde verdiğimiz sözleri yerine getirmeye başladık ve çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Tabi ki bu projeleri gerçekleştirirken kısıtlı bütçemizi göz önünde bulundurarak ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Belde girişimizde bulunan ve hayati önem taşıyan alt geçidimizi kullanılır hale getirdik. Alt geçidimizi adeta yeniden düzenledik ve çok büyük oranda modernize ettik. Ana yol üzerine bir alt geçit daha yapıyoruz. Göreve geldiğimizde yetersiz şartlarda bir adet parkımız vardı. Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde halkımızın menfaatlerini göz önünde tutarak yeni park projelerimizi hızla başlattık. Fatih Mahallemizde yepyeni bir parkı hizmete soktuk ve Mayıs ayı başında açılış töreni yapacağız. Yine aynı mahallede bir park daha yapacağız” diye konuştu.

“CAZİBE MERKEZİMİZİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Yerleşim alanının cazibe merkezi ve giriş kısımlarında yeni düzenlemeler yaptıklarını ve yeni projeler ile beldenin çehresini değiştireceklerini vurgulayan başkan Özel, “Ana yolun yanındaki yolumuzda bulunan çukurlar sorun oluyor. Belde girişimizdeki ana yolda tek şerit bariyer sistemi yapıldı ve o günden beri de ölümlü ve yaralanmalı kazalar olmuyor. İnşallah girişimlerimiz neticesinde yakın zamanda diğer şeride de bariyer sistemi yaptıracağız ve belde girişimize eskiden olduğu gibi modern bir kavşak yapacağız.

Bildiğiniz gibi bu icraatları tek başımıza yapamıyoruz. Bu ana yolun tüm hakları Karayolları Müdürlüğü himayesindedir ve onların izinleri ve çalışmaları ile yapılabiliyor. Bu çalışmalar ile eş zamanlı olarak beldemizin girişi ve cazibe alanlarımızda görüntü ve peyzaja büyük önem verip, beldemizin çehresini değiştireceğiz. Kadıköy’ün yerini bile bilmeyenler vardı ama son bir yıl içinde yaptığımız bu kadar düzenleme ve çalışma ile birlikte beldemiz az da olsa tanınmaya başlandı. İnşallah bu çalışmaların ardından beldemizi tanımayan kalmayacak. Şıp-Şıp Dede mesire alanımızdaki tesisin işletmesini şahıstan aldık ve belediyemiz bünyesine dahil ettik. Yeni projelerimizin en başta olanlarından bir tanesi de, Şıp-Şıp Dede mesire alanımızı Edremit Körfezi’ne yakışır bir park orman haline getirmektir. Bu projemizin ayrıntılarına bakacak olursak; Şıp-Şıp Dede mesire alanımız içerisinde koşu parkurları, yürüyüş alanları, piknik alanları, oyun parkları ve doğa ile iç içe olunabilecek tesisler bulunacak. Bu projemiz ilk etapta önümüzdeki yaz aylarına piknik alanı olarak yetiştirilecektir. Bu projemizin gecikmesindeki neden ise, geçtiğimiz aylarda yağan aşırı yağmurlar ve sel felaketinin doğurduğu erozyondur. Bildiğiniz gibi Şıp-Şıp Dede tesislerimizin bahçesindeki büyük bir alan aşağı kaydı ve büyük bir maddi külfet doğurdu” dedi.

“YETER Kİ İSTENSİN VE AZİMLE HAREKET EDİLSİN”
Azimle ve istekle hareket edildiğinde başarılamayacak işin olmadığını söyleyen başkan Hasan Özel, “İmar uygulaması yapılmış araziler var ve arazi sahiplerinin gönül rızalarıyla, anlaşmalı olarak yeni yollarımızı yapacağız. Şehir içi ulaşımımızdaki sıkıntılar da bu sayede çözülmüş olacaktır. Belediyemizin araç parkındaki eksiklikler de giderildi ve araç filomuza 2 yeni otobüs ve bir yeni cenaze aracı ilave ettik. Hastane binası önündeki meydan düzenlemesini yapamazsınız dediler, ama o da yapılıyor. Yeter ki istensin ve azimle hareket edilsin. O zaman başarılamayacak iş yoktur.

Verdiğimiz sözler ile birlikte, daha bir çok yeni proje ile Kadıköy’ü hak ettiği yerlere getireceğiz. Şeyh Muhittin Türbesi ve civarında yeniden bir çevre düzenlemesi yaptık. Belediye hizmet binası sıkıntımızı da geçici olarak çözdük. Yeni bir belediye binası yaparak büyük bir maddi külfet yerine, mevcut belediye hizmet binamızın yanındaki kahvehanenin üst katını modernize ettik ve önümüzdeki günlerde belediyemizi oraya taşıyacağız. 12 kilometre uzaklıktan, Kaz Dağları eteklerinden içme suyu projemiz yakın zamanda faaliyete geçirilecek. Alt geçidin yanındaki binada tadilat çalışmaları yaptık ve artık vatandaşlarımız elektrik ve telefon faturalarını yatırmak için Edremit’e gidip gelmeyecek. Sosyal gelişimde de önemli adımlarımız oluyor” diye konuştu.

“GÜREŞ TAKIMIMIZ YURT ÇAPINDA BAŞARI KAYDEDİYOR”
Sportif faaliyetlerde güreş takımının başarılarına da değinen ve basının desteğini isteyen Belediye Başkanı Hasan Özel, “Güreş sporunda beldemizin adını ülkemize ve il merkezimize duyurmayı başardık. Güreş takımımızda 30’u bayan olmak üzere çok sayıda sporcumuz bulunuyor ve bu takımımız il birinciliği ve Türkiye 3.’lüğü elde ederek ilçemizin adını duyurmuştur. Bu konuda basınımızın desteği yok denilecek kadar azdır. Spor, futboldan ibaret değildir. Diğer dallara da destek verilmelidir. Basınımızın desteğini arkamızda görmek ve güreş sporunu tüm bölgemize yaymak istiyoruz. Cuma günü güreş takımımız Edirne’ye giderek müsabakalara katılacaktır. Tüm sporseverlerin bilgisine sunuyoruz. Daha önceki düşüncemiz bu yaz 3 günlük dolu dolu bir festival yaparak beldemizin adını ülkemize duyurmaktı. Ama yaşanan erozyon olayı bütçemizi etkiledi ve bu yaz Şıp-Şıp Dede mesire alanımızda, 9 Mayıs Pazar günü 1 günlük konserlerle beslenecek olan geniş kapsamlı bir festival yapacağız. Önümüzdeki yıllarda da inşallah festivallerimiz büyüyecek. Kadıköy yol kavşağı eninde sonunda yapılacaktır. Eğer, açılacak olan Kipa için, yani maddi gelir için ana yolda yeni bir kavşak yapacaklarsa, beldemiz halkının mağduriyetinin giderilmesi adına Kadıköy kavşağının yapılması için sonuna kadar mücadelemizi yapacağız” dedi.

“BÜTÇE AÇIĞINI GEÇEN DÖNEME GÖRE YARIYA DÜŞÜRDÜK”
Söylenen dedikodulara cevap vererek bütçe konusunda ve çalışmalara harcanan miktarlar konusunda rakamlarla konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, “Belediyemizin kasasından, sanki fazladan paralar harcanıyormuş ve birilerine peşkeş çekiyormuşuz gibi asılsız dedikodular ortaya atılıyor. Bu dedikodulara da cevap vermek isteriz. Alt geçit çalışmalarımızda toplam 34 bin TL para harcadık. Yağmur suyu drenaj çalışmaları için 2 bin metrekarelik bir alanda 26 bin TL’lik çalışma yapıldı.
Orta refüjler, ağaçlandırma, çiçeklendirme ve çevre düzenlemeleri için 20 bin TL harcandı. Belde Kent’teki oyun grupları ve fitnes grupları için 16 bin TL, Fatih Mahallesi’ndeki oyun grupları için 6 bin 400 TL, havuz için de 4 bin TL harcandı. Çevre düzenlemesi dahil toplam 45 bin TL harcandı. Yeni parkımızdaki oyun grupları için de para harcanmayacak ve bir hayırsever tarafından masraflar karşılanacak. Meydandaki PTT şubesi binası için 5 bin 600 TL, özel hastane civarındaki çalışmalar için 118 bin TL tutarındaki harcamayı da hastane karşılıyor. Oradaki otoparkın işletmesini de 3 yıllığına kiraladık. 2 yeni otobüs durağı yaptık ve 5 bin TL harcadık. Köy kahvesine 15 bin TL harcadık. Bütçemiz ile ilgili dedikodular var ve bize göre başarılı bir yıl geçirdik. Çünkü 2009 yılı ile bizim dönemimiz öncesindeki yönetimin 2008 yılı bütçe açığı arasında tam bir misli fark var. Biz 2008 yılı bütçe açığını 2009 bütçemizde bir misli kapatmış bulunuyoruz. 2008 yılı, krizin başladığı yıldı ve 2009 yılında, yani yönetime geldiğimiz yılda kriz hat safhalarda idi. Biz bu krizin ortasındayken bile bütçe açığını düşürmeyi başardık” diye konuştu.

“SELÇUKLU MİMARİSİ İLE YAPACAĞIMIZ HAN PROJEMİZ”
Edremit Körfezi’ne yeni bir nefes aldıracak ve bölgenin simgesi haline gelecek olan dev bir han projesi üzerinde yoğun çalışmalar kaydettiklerini müjdeleyen başkan Hasan Özel, “Bilindiği üzere Kadıköy beldemizin tarihi Selçuklu dönemine dayanmaktadır. Bu tarihimizi yansıtan büyük bir proje planladık. Selçuklu mimarisi ile yapılacak olan ‘Han Projemiz’de 3 katlı tarihi bir yapı inşa edilecek ve yapının ilk 2 katı alışveriş mekanları, üst katı ile apart otellerle bezenecek. Ortasında bir havuz, dış cephesinde de göz alıcı bir mimari olacak. Bu han projemiz ile bölgemize büyük bir canlılık gelmesi hedeflenirken, bölgemizin turizmdeki ismi unutulmaz hale gelecektir. Bu dev han projemiz tamamlandığında ise, ismini kamuoyu referandumuna açacağız ve hanın ismini halkımız koyacaktır. Bizler, beldemize ve bölgemize hayırlı hizmetler bırakmak düşüncesindeyiz. Bu projemizi ilk etapta fonlar aracılığıyla yapmaya gayret göstereceğiz. Fakat bu imkansızlaşırsa, yap – işlet – devret modeline başvuracağız. Ayrıca beldemizle özdeşleşen ‘Doyamadım’ adını verdiğimiz suyumuzu da bu yaz inşallah halkımızın kullanımına sunacağız” dedi.

Basın mensupları ile kahvaltı eşliğinde ve sohbet havasında gerçekleştirilen basın toplantısı, belediye meclis üyeleri ve başkan Hasan Özel’in objektiflere toplu olarak poz vermesinin ardından son buldu.

28.04.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kadıköy Cazibe Merkezi Oluyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi