Şifrem?
92 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Beni Kimse İstifa Ettiremez
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclis Üyesi Önce Körfez Gazetesi'nin sahibi Selahattin Yay, CHP İl Başkanı İrfan Barış'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclis Üyesi Önce Körfez Gazetesi'nin sahibi Selahattin Yay, CHP İl Başkanı İrfan Barış'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. İl başkanı Barış'ı yalanlayan Selahattin Yay, Barış'ın kendisiyle ilgili beyanatlarını, "düşünce saldırısı" ve "manevi darp" olarak nitelendirdi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Selahattin Yay, körfezde gazetecilik ve radyo yayıncılığı yaptığını aynı zamanda siyasi bir kimliğinin olduğunu söyledi. Son iki dönemdir CHP'den İGM üyesi olan Selahattin Yay, İl Genel Meclisi'nde yapılan görev dağılımları sırasında AK Parti grubunun yaklaşımına karşı koyduğu tavırla alakalı olarak parti içinde yaşanan tatsız gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaştı. Parti içi meseleleri burada anlatmaktan hoşlanmadığını ancak kendisi hakkında yapılan açıklamalardan sonra gerçekleri kamuoyu ile paylaşmak istediğini belirten Yay, il başkanı İrfan Barış'a tepki gösterdi.

Selahattin Yay, "Geçtiğimiz hafta İl Genel Meclisi'nde görev dağılımı yapıldı. Bununla ilgili ben bir önceki toplantıda AKP Grubunun bizimle ilgili tasarruflarında bu alacağımız ihtisas komisyonlarındaki görevlerde para amaçlı görev istiyormuşuz şeklindeki düşüncesinden yola çıkarak ciddi bir eleştiride bulunup yeni komisyonlarda görev almak istemediğimi söyledim. Aksi halde kendi onurumu zedeleyecek bir davranış olurdu. Bu durumu da il başkanımıza bildirdim. Kıyamet te ondan sonra koptu ne olduğunu anlayamadım. Bizi yönetim kurulu ile beraber toplantıya davet etti. Toplantıda görevlendirmelerle ilgili listesini çıkardı. Bana da bir görevlendirme verdi, ben orada yine AKP'nin tavrından dolayı görev almayacağımı belirttim.

Sayın il başkanı hayır alacaksınız şeklinde baskıcı bir tutum sergileyince kesinlikle reddettim, neticede partimle ilgili bir görev değil. Bunun üzerine il başkanımız gazetemde bir yazarımızın köşesinde ele aldığı bir yazısını okudu. Beni işaret ederek partiyi eleştiren yazılar yazdığımızı söyledi. Yazarımızla ilgili eleştirisel boyutun dışına çıkarak bu adamı işten çıkaracaksın diye talimat verir şekilde konuştu. Benim saygı duyduğum demokrat kişiliğiyle yer aldığım partinin il başkanının böyle bir şey söylemesini esefle karşıladım. Kovun işten deyince tepkimi koydum. Siz benim işlerime işime karışamazsınız, ticari hayatımda kimleri çalıştıracağım konusuyla ilgili tasarruf bana aittir. Benimle sadece ilde partiyle ilgili görevlerde bu münasebette konuşabilirsiniz diye tepkimi koyduğumda eğer bu işi başaramıyorsan gazeteni de kapat diye daha ileriye giden sert üslupla konuşma geçti aramızda. Bizde 35 arkadaşın ekmek yediğini, rızık temin ettiğimizi, böyle bir çalışma ve çabanın içinde ödül alacağımıza bu türlü davranışla ve üstelikte işçilikten gelen bu seviyeye ulaşmış bir il başkanının böyle bir şey söylemesinin doğru olmayacağını kendisine anlattım ve bu konuşmasından dolayı kendisini kınadığımı söyledim. İçeride yönetim kurulundan olduğunu düşündüğümüz bir arkadaşımız burada gelişen olayları anlatmış. İl başkanımız da benim parti içindeki bu yaşananları ifşa etmişim gibi aktarıp disipline vereceğini söylemiş. Vermese hatırım kalır. Ben bütün düşüncelerini yaşamına aktarmış bir kişiyim. İl başkanının sözleri beni gerçekten incitmiştir. Biz gazetecilere yapılan bu tür düşünce saldırısı bile beni gerçekten ürkütmeye başlamıştır. Beni dava edebilirsiniz ama böyle bir şey konuşamazsınız, buna hakkınız yok. O toplantıda CHP'lilerin hepsine sesleniyorum ben abone değilim hiçbiri de abone olmasın diye çağrıda bulundu. Ben de il başkanının talimatı olarak abone olmayacakmışsınız diye manşet yapabileceğimi söyledim. Bunun anlatılmasından bile utanç duyuyorum. CHP'nin ciddi bir görevi ve ödevi varken parti Balıkesir'de kan kaybediyor. Atatürk'ün kurduğu bu parti il başkanının partisi değil, halkın partisi" diye konuştu.

"BENİ KİMSE İSTİFA ETTİREMEZ"
Basın toplantısında yöneltilen soruları da cevaplayan Selahattin Yay, istifa etmeyi aklından bile geçirmediğini söyledi. CHP'nin kendisini istifa ettirebilecek bir parti olmadığını belirten Selahattin Yay, "Beni kimse istifa ettiremez" diyerek partisinden ve görevinden ayrılmayı hiçbir şekilde düşünmediğini bildirdi. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'ne ve tüm meslektaşlarına verdikleri destek için, kendisine bir gazeteci kimliğiyle sahip çıktıkları için teşekkür eden Selahattin Yay, "Bu konuda meslektaşlarım haberleri ve tavırlarıyla beni desteklediler, hepsine teşekkür ediyorum. Cemiyet başkanına teşekkür ediyorum. Ben isim olarak desteklenmek amacıyla gelmedim. Sadece gazete sahibi ve çalışanlarını korumak amacıyla yapılan bu saldırıyı kınamak için geldim" dedi.

Basın toplantısında kısa bir açıklama yapan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir de CHP İl Başkanı İrfan Barış'a gazeteciye olan yaklaşımından dolayı tepkisini ifade etti. Ramazan Demir, "Gazetelerde meslektaşlarımız arasında çeşitli siyasi partilerin görüşlerini benimseyen arkadaşlarımız var. Biz hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi su almaya başlarsa hepimiz birlikte batarız. Birbirimizi sevmek zorunda değiliz. Ama mesleki konularda gazeteciliği ilgilendiriyorsa hepimiz kol kola, omuz omuza mücadele etmek zorundayız. Rahmi Göçer daha önce MHP'den belediye başkan adayı oldu, MHP'li belediye başkanı tarafından darp edildiğini iddia ediyor. CHP'li bir arkadaşımızın da CHP il başkanının manevi darbına uğradığı iddiası var. Eleştirilerden korkanlar önce kendilerinin demokrat olmadıklarını gösteriyorlar. Bu kişiler önce kendi partilerindeki demokratlığı ve milliyetçiliği sağlamalıdırlar" diyerek tepkisini dile getirdi. Toplantıyı izleyen basın mensupları, ayrı açıklamalarda bulunan Selahattin yay ile köşe yazarı Rahmi Göçer'e geçmiş olsun dileğinde bulunarak desteklerini sürdürdüler.

16.04.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Beni Kimse İstifa Ettiremez

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi