Şifrem?
114 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesirspor 0 - Bandırmaspor 3
Balıkesirspor kendi saha ve seyircisi önünde Bandırmaspor'a 0-3 mağlup oldu. Maç sırasında Bandırmasporlu taraftarların taşkınlık yapması üzerine tatsız olaylar yaşandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Maçtan önce Galatasaray'ın eski başkanlarından Özhan Canaydın için saygı duruşunda bulunuldu. Balıkesirspor'un tutuk kaldığı maçta Bandırmaspor daha çok pozisyon buldu. 8 bin 600 biletli seyircinin izlediği maçı şeref tribününde Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Garnizon Komutanı Korgeneral Adem Huduti, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ve kulüp başkanları ile birlikte çok sayıda taraftar izledi.

Maçın 10. dakikasında yaşanan bir pozisyonda sakatlanan Bandırmaspor kalecisi Doğan sahadaki ilk tedavisinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılınca yerine geçen Deniz başarılı kurtarışlar yaparak takımına güç kattı. Orta sahada ve saunmada yetersiz kalan Balıkesirspor takımı rakip takıma net pozisyon imkanı verinde Bandırmaspor'un golcüsü Mustafa Şen 44, 53 ve 61. dakikalarda attığı 3 gol ile maçın yıldızı oldu.

OLAYLAR ÜZDÜ
Karşılaşmanın sonunda sahadan ayrılmayan Bandırmaspor takımı orta sahada sevinç gösterisi yaparken, Bandırmasporlu bazı taraftarlar da tel örgülerden atlayıp sahaya girince tribünlerden büyük tepki gördü.

Sahadaki rakip takım oyuncularını uyarmak isteyen Balıkesirsporlu yönetici Metin Özpınar'ın Bandırma takımındakilerin üzerine yürümesi üzerine gerginlik tırmandı. Çevik Kuvvet ve diğer takviye ekiplerin önlem aldığı sahada uzun süren kargaşanın ardından taraftarların tepkisi dışarıya taştı. Bandırmasporlu taraftarlar stadyumun dışında çevrede Balıkesirspor bayrağı asılı binalara taş atıp vatandaşlara küfür ederken, polisin güvenlik şeridine aldığı taraftarların araçlarıyla stattan ayrılmaları sağlandı.

Stat çıkışında yaşanan iki taraftar grubu arasındaki atışmalar sırasında polislerin cop kullandığı Balıkesirsporlu taraftarlardan bazıları baygınlık geçirdi. Cop yiyerek kendinden geçen taraftarlar hastaneye kaldırıldı. Bu arada bir grup öfkeli Balıkesirspor taraftarı ise stat önünde kurulan polis barikatı ile geçişlerine izin verilmeyince başka yönden ulaştıkları doğumevi kavşağında polislerin koruduğu Bandırmasporlu taraftarların bulunduğu araçları taşladı.

Öfkeli gruba müdahale eden polislerden biri kullandığı biber gazından etkilenince zor anlar yaşadı. Takımın oynadığı kötü oyun ve saha içinde maruz kaldıkları muamele sebebiyle öfkelenen Balıkesirsporlu taraftar grubu kulüp yönetimine ve emniyete tepki gösterdi. Maçtan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Balıkesirspor Kulübü Başkanı Rafet Çetinel, yaşanan tatsız olayların son derece üzücü olduğunu, Balıkesirspor taraftarının her zaman olduğu gibi yine centilmence hareket ettiğini ancak rakip takım taraftarlarının çıkardığı taşkınlık ve tahriklerin tribünlerdeki sükuneti bozduğunu söyledi.

Yenilgiden dolayı üzüntülü olduğunu belirten Rafet Çetinel, bu hataların telafi edileceğini, Balıkesirspor'un 2. Lig'e mutlaka çıkacağını tekrarladı. Çetinel, "Büyük bir izdiham yaşandı. Emniyet güçleri de gerekli tedbiri aldılar. Ama Bandırma taraftarının stadı önce boşaltmaması ve bizim kapıların açılmaması bu olaylara sebep oldu. Arkadaşlar, şu anda bizim takımımız ikinci, Siirt'i de yenebilecek durumda. Kırıkhan'a burada 5 gol atan takım. Bazen takımlarda mutlaka bir gerileme oluyor. Ancak, inşallah bundan sonraki maçları kazanarak biz bunu telafi edeceğiz. Hiç kimsenin bu konuda şüphesi olmasın Balıkesirspor bu sene 2. Lig'te" dedi.

Maçtaki olaylar sırasında basın mensuplarının bulunduğu tribünde de gerginlik yaşandı. Bandırmaspor taraftarlarının dışarıdan aldıkları taşları kapalı tribündeki seyircilere fırlatması üzerine şeref tribününde oturan Bandırmalı yöneticileri uyaran gazeteci Sıtkı Şeremetli'ye bir emniyet yetkilisinin müdahalede bulunmak istemesi tepkilere yol açtı. Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü olduğu öğrenilen emniyet yetkilisinin gazeteci Şeremetli'ye, "Bir daha bağırırsan seni çıkarırım" demesi üzerine tribünde bulunan basın mensupları da emniyet görevlisine, "Siz buradan hiçbir gazeteciyi çıkaramazsınız" diyerek büyük tepki gösterdiler. Gazetecilerin araya girdiği gerginlik kısa sürede yatıştırılırken, emniyet yetkilisi konunun yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

"BALIKESİR-BANDIRMA EL ELE 2. LİG'E"
Karşılaşmanın sonlarına doğru daha da tırmanan olaylar sırasında sahaya inen Bandırmaspor Kulüp Başkanı Mehmet Kışkışlı taraftarlarının sakin olmasını istedi, ancak etkili olamadı.

Maçtan sonra bir açıklama yapan Bandırmaspor Kulübü Başkanı Mehmet Kılkışlı, Balıkesir ile birlikte el ele 2. Lig'e çıkmak istediklerini söyledi. Yaşanan olayları değerlendiren Mehmet Kılkışlı, "Futbolun içinde her şey var, yenmek de, yenilmek de var. Mühim olan bu tatsız olayların olmaması. Biz hem Balıkesirspor yönetimi hem Bandırmaspor yönetimi olarak bunları tasvip etmiyoruz. İnşallah Balıkesir ile birlikte el ele 2. Lig'e çıkarız. Bundan sonra Balıkesirpor'un oynayacağı maçlarda başarılar dilerim. Biz yönetim olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Balıkesir yönetimiyle de bu olayları defalarca konuştuk. Ama mutlaka her kulüpte, her camiada olan 3-4 tane kendini bilmez hem Bandırma'da hem Balıkesir'de çıkacaktır. Bunlar da araya nifak tohumu atıyor, çok da bir şey yapamıyorsun. Her camiada var bunlar. Balıkesirspor bizi sahamızda yendiğinde ben soyunma odasına kadar gidip kendilerini tebrik ettim. Bunlar olacak, ne yapalım? Engelleyemeyiz ki. Ama futbolcuların yapması hata" dedi.

Bandırmaspor'un iddiası sorulan kulp başkanı Kılkışlı, "Bandırmaspor'un iddiası ve hedefi Balıkesir ile el ele çıkmak" diye konuştu.
Maç sonunda çıkan olaylarda biri 18 yaş altı olmak üzere 2 Balıkesirsporlu taraftarın gözaltına alındığı öğrenildi. Sahadaki olayları bizzat takip eden TFF temsilcisinin hazırlayacağı rapordan sonra yaşanan olaylarla ilgili TFF bir tasarrufta bulunup bulunmayacağı ise bilinmiyor.

 

PUAN DURUMU

S TAKIMLAR O G B M A Y AV P
1 Kırıkhanspor 11 8 0 3 15 12 3 24
2 Balıkesirspor 11 6 3 2 19 8 11 21
3 Bandırmaspor 11 6 2 3 15 9 6 20
4 Torbalıspor 11 5 2 4 15 12 3 17
5 Siirtspor 11 5 1 5 14 15 -1 16
6 Keçiören 11 3 4 4 13 15 -2 13
7 Pazarspor 11 3 3 5 8 16 -8 12
8 Darıca GB 11 2 4 5 11 13 -2 10
9 Anadolu Üsk. 11 2 4 5 12 16 -4 10
10 Araklıspor 11 1 5 5 10 16 -6 8

29.03.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesirspor 0 - Bandırmaspor 3

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi