Şifrem?
290 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'tan Tekel İşçilerine Destek
Tekel işçilerinin Ankara’da 2 buçuk ayı aşan eylemlerine Ayvalık'ta da sık sık destekler gelmeye devam ediyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Önceki gün ilçede yapılan bir toplantı sonrasında bir araya gelen Belediye İş Sendikası, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Ses, Bes gibi örgütlerin temsilcilerinin Ayvalık Cumhuriyet Meydanında toplanarak yaptıkları basın açıklamasına çok sayıda vatandaşların da katılarak destek verdikleri gözlemlendi.

Ayvalık ilçesinde Başkent’teki yaklaşık 65 gündür 4-C kapsamına geçmemek için açlık grevleri de dâhil birçok eylem gerçekleştiren Tekel işçileri için yapılan basın açıklamasıyla bu kez sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşların da katılımıyla destek verdikleri görüldü.

Belediye-İş Sendikası Ayvalık Temsilciliği’nin öncülüğünde bir araya gelen Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Ses ve Bes sendikalarının Ayvalık Temsilcilikleri’nin hazırladıkları basın açıklamasının okunduğu Cumhuriyet alanında yapılan açık hava toplantısında çok sayıda vatandaşla birlikte Ak Parti aleyhine sloganlar atıldı.

Belediye-İş Ayvalık Temsilciliğinden Mehtap Egen’in okuduğu açıklamada, Ekmek kavgasının, gerçek bir kavga olduğuna vurgu yapılarak, “Bu kavga her türlü sömürüye, haksızlığa, eşitsizliğe karşı bir özgürlük kavgasıdır. İnsan gibi yaşayabilmenin kavgasıdır. Bu onur kavgasını, şimdi Ankara’da tekel işçileri veriyor. Türkiye’de İşçi ve emekçilerin son dönemdeki en etkili, en direngen, en kararlı mücadelesi olarak Tekel işçilerinin direnişi haftalardır devam etmektedir” denildi.
Yaklaşık 65 gündür eylemlerde bulunan olan Tekel işçilerinin, uygulamada kendilerini toplu iş sözleşmesi ve hakkında yoksun bırakan, ücretlerini ve tazminatlarını düşüren, ertesi yıl çalışma güvencelerinin olmadığı 4C kapsamında değil, iş kanunu kapsamında başka kamu işletmelerinde çalışmak istediklerine vurgulandı.

4-C statüsünde, İş güvencesi olmadığı, İşçilerin en çok 10 ay çalıştırıldığı, işçinin emekli olmasının hayal olduğu, ayda sadece iki gün izin kullanabilecekleri, mesai ücretlerinin ödenmediği, işçilerin aylık ortalama 630 TL’ye mahkûm edildiği belirtilen açıklamada, tüm bunların insan haklarına aykırı olduğu, 4-C’nin işçiler için kölelik yasası olup, ailelerini yok edeceği iddia edildi.

Yapılan açıklamada, Ak Parti hükümetine, “Sizler çocuklarınızın 4-C’li olarak çalışmasını ister misiniz?” sorusu yöneltildi. Hükümetin, 4C’nin özüne dair hiçbir değişiklik yapmadığı süreç boyunca, işçilere yalnızca makyaj niteliğinde iyileştirmeler önerdiği ve bunları da sanki bir lütufmuş gibi sunduğu belirtildi.


“TEKEL 292 MİLYON DOLARA SATILDI, SATIN ALAN 608 MİLYON DOLAR KAR ETTİ”
Yapılan açıklamada, “AK Parti Hükümeti, koskoca tekeli 292 milyon dolara sattı. Alan kişi, 920 milyon dolara sattı. Yani satın alanlar, çok kısa sürede 608 milyon dolar kar etti. Şimdi AK Parti hükümeti, Tekel işçisine vereceğiniz 25-30 milyon dolarlık parayı konuşuyor. Bizler, işçiler, emekçiler onurumuzla evimize ekmek götürmek istiyoruz. Hiç kimseden yardım ve iane dilenmedik, dilenmeyeceğiz. Alın teri, emek ve özveriyle yaşamak ve ailelerimizi geçindirmek istiyoruz. Tekel işçisi, AK Parti iktidarının bütün baskılarına, maruz kaldığı tazyikli suya, gaz bombalarına ve biber gazına, çetin kış koşullarına rağmen yılmadan mücadelesini sürdürmekte, baskılara asla boyun eğmemektedir. ‘Ölmek var, dönmek yok’ diyerek kararlı tutumunu göstermektedir.

Adeta işçi sınıfının, emek mücadelesinin tarihini yeniden yazmaktadır. Bugün burada Ayvalık’tan tüm dünyaya Tekel işçilerinin haklı, onurlu mücadelesine ve direnişlerine dayanışmamızı göstermek ve her türlü oyuna karşı koymak için toplandık. Selam olsun tüm işçilerin birlik, mücadele ve dayanışma ruhuna. Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz. Yaşasın sınıf dayanışmamız” denilerek, katılan herkese teşekkür edildi.

Basın açıklaması yapan sendika temsilcilerine, Ayvalık Belediyesi, CHP, ADD gibi ilçede bir sivil toplum kuruluşunun destek verdiği gözlendi.

19.02.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'tan Tekel İşçilerine Destek

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi