Şifrem?
114 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yeni Emniyet Müdürümüz Görevine Başladı
Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Tokat'tan Balıkesir'e atanan Emniyet Müdürü Ömer Aydın yeni görevine başladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Vali Yılmaz Arslan'ı makamında ziyaret ettikten sonra ilk olarak gazetecilerle bir araya geldi. Aydın daha sonra emniyet müdür yardımcıları ve birim amirleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

BASIN VE EMNİYET AYRILMAZ İKİ MESLEK
Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, makamında düzenlediği tanışma toplantısında Balıkesir basınına açıklamalarda bulundu. Emniyet teşkilatının basın ve medya ile olan ilişkilerinin önem arzettiğini belirten Ömer Aydın, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, güzel çalışmalar yapıp, güzel projeler gerçekleştirmeyi vaat etti. Balıkesir'e yabancı olmadığını söyleyen Ömer Aydın, daha önce İzmir'de uzun yıllar görev yaptığını, çocukluğunun da Marmara bölgesinde geçtiğini anlattı.

Toplum destekli polislik hizmetlerinin öneminden bahsedip, emniyet teşkilatının çalışmalarında vatandaş ve medya desteğinin de önem taşıdığını vurgulayan Ömer Aydın, "Basın ve medya mensuplarıyla emniyet teşkilatı mensupları görev sahaları itibariyle sık sık bir araya gelir, beraber olurlar. Bazen omuz omuza da çalışmak durumunda kalırlar. Dolayısıyla basın ve medya ile emniyet teşkilatının ilişkileri bizim açımızdan önem arzeden konuların başında geliyor. Haber alma kanallarının önündeki varsa bazı tıkanıklıklar onları mutlaka açma çalışmalarımız olacak. Yaptığımız çalışmalardan kamuoyunu bilgilendirme anlamında basın toplantıları düzenleyerek bilgilendireceğiz. Onların ihtiyacı olan bilgi gereksinimi karşılama noktasında görüşmelerimiz olacak. Önümüzdeki süreçte basınla ilişkilerimizi bu anlamda haber alma kanallarını açmak suretiyle iyi bir noktada götüreceğimizi düşünüyorum.

Vatandaşın bilgilendirilmesi ve yapılan çalışmaların duyurulması noktasında da basın ve medyanın önemli bir araç olduğunun bilincindeyiz. Görevimin şahsıma ve Balıkesirli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Güzel çalışmalara imza atacağımızı, güzel projeler gerçekleştirceğimizi düşünüyorum ve vaat ediyorum. Önümüzdeki günlerde de hep birlikte bunu Balıkesir kamuoyuyla birlikte siz değerli basın mensupları da zaten izleyecek ve göreceksiniz.

Basın mensubu arkadaşlarımızın görevlerini çok önemsiyorum. Çünkü yapılan işleri kamuoyuna doğru ve sağlıklı bir şekilde duyurmazsanız yaptığınız işler istediği neticeyi veremiyor. Onun için ben basın mensuplarıyla emniyet teşkilatı mensuplarını ayrılmaz iki meslek grubu olarak görüyorum. Çünkü sık sık bir araya geliyoruz, toplantılarda, yürüyüşlerde, mitinglerde, maçlarda, asayiş olaylarında, trafik kazalarında, her yerde beraberiz. Beni zaten sık sık oralarda göreceksiniz. Şehirde nerede rahatsız eden bir olay varsa, nerede sıkıntılı bir konu varsa personelimle birlikte beni de oralarda sıkça göreceksiniz. Daha önceki çalıştığımız yerlerde hep o şekilde hareket ettik. Personelimzle ve vatandaşımızla hep beraber olduk, sahada olduk. Bunun çok ciddi avantajları var, şu ana kadar da hep faydasını gördük. Burada da hep aynı yöntemle devam edeceğiz" dedi.

MASA BAŞI POLİSLİK YOK
Balıkesir'de görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Balıkesir'in bugün itibariyle huzur ve güvenliğin sağlandığı, ciddi asayiş probleminin yaşanmayan bir il olduğunu ancak bazı bölgelerinde potansiyel olarak organize suç örgütü yapılanmasının bulunduğunu bunlarla ciddi olarak yürütülen mücadelelerin devam edeceğini, çalışmaların geliştirileceğini söyledi.

Balıkesir'in Türkiye'nin nadide illerinden biri olduğunun altını çizen Ömer Aydın, emniyet teşkilatında ilk iş olarak görev yapan personel sayısını gözden geçirip sokakta görev yapan ekiplerin sayılarını takviye edeceklerini, ekipleri daha aksiyonel hale getireceklerini, masa başı görev yapan personel sayısını azaltacaklarını ifade etti. Emniyet Müdürü Ömer Aydın, "Arkadaşlarımızla birlikte öncelikle vatandaşlarımızın ihtiyacı olan güvenlik noktalarında eksiklerin neler olduğunu tespit etmekle işe başlayacağız. Ekiplerimizi daha aksiyonel hale getireceğiz. Birimlerde bürolarda çalışanların sayılarını tekrar gözden geçirerek dışarıda görev yapan ekiplerin sayısını artırma gayretlerimiz olacak. Toplum destekli polislik çalışmalarına büyük önem vereceğiz. Çünkü vatandaşlarımızın desteği olmadan polislik hizmetlerinde güvenlik hizmetinde başarılı olma şansı hemen hemen hiç yok. Vatandaşımızın gözüyle görmek, kulağıyla işitmek durumundayız. Önümüzdeki dönemde toplum destekli polislik çerçevesinde birçok projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu yaptığımız çalışmaların sizler vasıtasıyla kamuoyuna duyurulması çok önemli" dedi.

TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK
Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, toplum destekli polisliğin emniyet teşkilatının önemli projelerinden biri olduğunu söyledi. Bunun gelişmiş ülkelerde yıllardır uygulanan bir yöntem olduğunu belirten müdür Aydın, "Toplum destekli polislik hizmeti, halkla ilişkilerin daha farklı bir günlük polisiye aktiviteler içerisinde sindirilmiş şekli. Bu anlayışı polisin bütün katmanlarına yaymak durumundayız. Onun da benimsenmesi ve teşkilat tarafından tam anlamıyla uygulanması zaman ve süreç alıyor. Toplum destekli polislik hizmetlerini her alanda vatandaşlarımız o güzellikleri görecek, teşkilatımız da neticelerini alarak böyle bir uygulamanın ne kadar faydalı olduğunu görecek. Tabi o çalışmaları da sizler vasıtasıyla kamuoyuna duyuracağız. Toplum destekli polislik şu anda emniyet teşkilatının gerçekleştirdiği önemli projelerden bir tanesi. Şu an 81 ilde uygulanıyor" dedi.

ORGANİZE SUÇLA MÜCADELE
İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, suç ve suçlularla mücadele için çalışacaklarını kaydetti. Balıkesir'in huzur ve güven konusunda bir sıkıntısının olmadığını belirten Aydın, ancak bazı suç türlerinde potansiyel bölgelerin yer aldığını söyledi. Daha önce Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Daire Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğunu hatırlatan Ömer Aydın, "organize suçların" tüm suç türlerini etkileyen bir alan olduğunu ve buna karşı etkin mücadele gerektiğini bildirdi. Aydın, "Özellikle organize suçlar zaten bizim çalışma yapacağımız alanların başında geliyor. Organize suçlar tüm suç türlerini etkileyen bir suç alanı ve dünyada da yükselen bir trend olarak gözüküyor. İlimizde de bununla ilgili potansiyeli olan bölgelerimiz var. Onunla ilgili arkadaşlarımızın zaten ciddi çalışmaları var, o çalışmaları geliştirerek devam edeceğiz" diye konuştu.

ÖMER AYDIN KİMDİR?
Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, 1961 yılında Bursa'da doğdu. 1980 yılında polis koleji, 1984 yılında polis akademisinden mezun oldu. Sırasıyla, Ankara Polis Koleji, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ağrı Emniyet Müdürlüğü, İzmir Konak Merkez İlçe Emniyet Müdürü, İzmir Buca Merkez İlçe Emniyet Müdürü, KOM Dairesi Başkan Yardımcılığı ve Tokat Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Yurt dışında 1987-1989 yıllarında Milano Misyon koruma görevi yapan Ömer Aydın, emniyet genel müdürlüğü bünyesinde düzenlenen yöneticilik, gelişim, ulusal ve uluslar arası stratejik önem içeren eğitim, bilişim suçları konularında kurslara katıldı. Emniyet Müdürümü Ömer Aydın,
başarılı ve üstün çalışmaları nedeniyle Ağrı Valiliği tarafından 5 takdirname, İzmir Valiliği tarafından 8 takdirname ve İçişleri Bakanlığı tarafından da çok sayıda taltif ile ödüllendirilmiş. Evli ve 3 çocuk babası olan Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, spora özel ilgi duyuyor.

27.01.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yeni Emniyet Müdürümüz Görevine Başladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi