Şifrem?
179 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

MHP İlçe Başkanı Soylu Sami Özcan'a Ateş Püskürdü
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edremit İlçe Başkanı Ahmet Soylu, Bakkallar ve Bayiler Odası seçimlerinde listesine parti müdahalesi yapıldığı ve bu nedenle seçimleri kaybettiğini iddia eden Sami Özcan’a adeta ateş püskürdü.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto


Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Edremit Bakkallar ve Bayiler Odası’nın Olağan Genel Kurul Toplantısı’ndaki başkanlık seçimlerine, mevcut başkan Mustafa Alparslan’ın aday listesine rakip bir aday listesi ile katılan Sami Özcan’ın, açık fark ile seçimi kaybetmesiyle birlikte yerel basında yaptığı açıklamalar MHP İlçe Teşkilatı’nın tepkilerine neden oldu.
Sami Özcan’ın daha önce de partiden istifa ettiğinin altını çizerek sert açıklamalarda bulunan MHP İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Soylu, teşkilat yönetimi olarak Sami Özcan hakkında gerekeni yapacaklarını ve bir daha hiçbir siyasi partide yer almamasını sağlayacaklarını öne sürdü.

Soylu, iddialarda adı geçen parti yönetim kurulu üyesi İsmail Cahit Keskin’i de yanına alarak, parti binasındaki makamında yaptığı basın açıklamasında, “Sami beyin listesinde MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Cahit Keskin’de yer aldı. Sami Özcan yerel basına yaptığı açıklamada, MHP İlçe Yönetimi’nin parti mekanizmasını kullanarak listeye müdahale ettiğini iddia etti. İlçe Yönetimi olarak bizim hiçbir seçime müdahalemiz olmadı ve olamaz. Bilindiği gibi daha önce de Sami Özcan partiden istifa etti.

Seçimde oylara bakıldığında 287’ye 56 oy gibi bir sonuç ortadadır. 10 yıl ikinci başkanlık yapmış 4 yıl yöneticilik yapmış, 4 yıl Esnaf kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetiminde görev yapmış olan bu arkadaşın 5 kat oy farkı ile seçim kaybetmesinin hatasını kendisinde araması gerekmez mi? Bu olayı iyi düşünüp, ona göre adımlar atması gerekirdi.

Dedikodulara bakılarak yerel basına yapılan bu açıklamayı bir talihsizlik olarak görüyoruz. Gördüğümüz kadarıyla tamamen tarafsız bir seçim oldu. Mustafa Alparslan da kendi çabalarıyla yeniden seçilerek üyelerinin güvenini tazeledi. Sami Özcan ismi MHP için büyük bir kayıp değildir. MHP’ye çıkarları için, menfaatleri için, beklentileri için gelenler hiç kusura bakmasınlar ki; Partimiz bir beklenti partisi, menfaat partisi değildir.

Teşkilatın bir sorunu var ise bu kendi içinde çözülür. Basın kanalıyla sorun çözme yöntemi ile ne yapılmak istendiğini anlayamıyoruz. 5 kat oy farkı ile seçim kaybeden kişinin öncelikle kendisini yargılaması gerekir. Bana göre, Sami Özcan’ın bundan sonra ilçedeki hiçbir seçim kadrosunda yer almaması en doğru hareket olur. Suçlamalar ile, karalamalar ile bu işler olmaz. İlkeli, kararlı çalışmalarla bu işler olur. Önce kendi oylarınız ile Edremit halkının güvenini kazanacaksınız.

MHP, Sami Özcan’a gereken desteği vermişti. Suçladığı yönetim onu 2004 – 2009 yılları arasında belediye meclis üyesi yaptı. Biz MHP yönetimi olarak Sami Özcan hakkında gerekeni yapacağız. Bir daha hiçbir siyasi parti kadrosunda yer almamasını sağlayacağız” diye konuştu.

Parti yönetim kurulu üyesi İsmail Cahit keskin ise, “Ben kişilerin değil partimin adamıyım. Haberim bile olmadığı halde Sami Özcan’ın listesinde yer aldım” dedi. Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alparslan ise, “Çok demokratik bir seçim yaşadık. Sonradan yaşanan bu sıkıntılar ile bir alakam bulunmamaktadır. Bana güvenerek oylarını esirgemeyen tüm oda üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Hizmetlerimize hız kesmeden devam edecek olmanın heyecanı ile 2010 yılının tüm esnafımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

16.01.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler





















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir MHP İlçe Başkanı Soylu Sami Özcan'a Ateş Püskürdü

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi