Şifrem?
75 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir SGK Komple yenilendi
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Balıkesir İl Müdürü İsmail Sevinç, kurum ve kuruluşlardaki hizmetlerin gerçekçi ve kalite seviyesinin yüksek olması gerektiğini, SGK olarak bunun için çabaladıklarını söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

VATANDAŞ MEMNUNİYETİ

Balıkesir'deki görev süresi içinde başarılarıyla dikkat çeken SGK İl Müdürü İsmail Sevinç, kuruma yeni bir vizyon kazandırdı. Personel eğitimlerine özen gösterilen kurumda vatandaşlar güler yüz ve sıcak ilgiyle karşılanıyor. Vatandaş memnuniyetine son derece önem verdiklerini belirten İsmail Sevinç, "Kurumumuza gelen vatandaşlarımız işleriyle ilgili geliyor, sıkıntıları olabiliyor. Hiçbir vatandaşımızı işini görmeden, varsa sorununu çözmeden göndermiyoruz. Artık ülkemizde sosyal güvenlik tek çatı altında toplandı. İş yükü yoğunlaşsa da bizim için vatandaşlarımızın memnuniyeti öncelikli ve önemlidir. Sayısı olması gerekenden hayli az olmasına rağmen tüm personelimizi belli dönemler halinde eğitime tabi tutuyoruz" dedi.

SGK İl Müdürü İsmail Sevinç, milat olarak nitelendirdiği 15 Ocak tarihinden itibaren Balıkesir'de 1 milyon 118 bin kişinin sağlık hizmetleri yönüyle genel sağlık sigortalı kapsamına girdiğini, bunun 97 bininin Yeşil Kart sahibi olduğunu bildirdi. Sevinç, yakın bir süre sonra memurlara harcırahların kalkacağını, genel sağlık sosyal hizmetlerinin harcırahsız olacağını belirtti. İsmail Sevinç, kurumdan istenilen bilgi ve belgelerin zamanında hazırlanmaması halinde ilgili birim ve personellere asgari ücret endeksli idari para cezası uygulaması başlattıklarını, bu şekilde herkesin işini çok daha titiz ve dikkatli yapması gerektiğini kaydetti.

SGK'YA SÜPER HİZMET BİNASI

SGK Balıkesir İl Müdürü İsmail Sevinç, kurumun mevcut yerinin artık ihtiyaca cevap veremez bir hale geldiğini, genel müdürlüğe yeni hizmet binasının projesini sunduklarını, hazırlıkların ardından ihaleye çıkılmasına bekleyeceklerini söyledi. Yeni hizmet binasıyla ilgili ilk defa İHA'ya açıklama yapan İsmail Sevinç, Atatürk Devlet Hastanesi'nin üst kısmındaki eski 112 Ana Komuta Kontrol Merkezi'nin bulunduğu SGK'ya ait alanın yeni hizmet binası olacağını bildirdi. Daha önce lojman ve idari hizmet için kullanılan binlerce metrekarelik alanda helikopter pisti ve yeşil alan bölümleri de bulunuyor. Yeni binanın ihtiyaçlara cevap veren modern ve donanımlı bir merkez olacağı kaydedildi.

Mevcut 600 personel olması gerekirken 278 personel ile hizmet verilen SGK'da ilçelerle birlikte toplan personel kontenjanı 750 civarında. Minimum personel ile maksimum hizmet vermeye gayret ettiklerini belirten İsmail Sevinç, "Her şey daha güzel olacak" dedi. Mevcut hizmet binasının alt kısmındaki eski poliklinik binası yapılan düzenleme ile isteğe bağlı sigorta işlemleri, sigortalı hizmet borçlanması, hizmet aktarması, hizmet birleştirilmesi ve sağlık karnesi aktivasyon hizmetlerinin verildiği ayrı bir çalışma birimine dönüştürülerek mevcut binadaki iş yoğunluğunun bir kısmı buraya kaldırıldı.

SAĞLIK İŞLERİ MERKEZİ HİZMETTE

SGK İl Müdürü İsmail Sevinç, kurumsal olarak Türkiye'nin işlem hacmi en büyük Sağlık İşleri Müdürlüğü biriminin Balıkesir'de kurulduğunu açıkladı. Bir süredir hizmet veren merkezin resmi açılışı ise bu hafta sonu Vali Yılmaz Arslan'ın katılacağı tören ile açılacak. Yeni açılan Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün işlevsel olarak vatandaşları, eczaneleri, sağlık merkezlerini hem külfetten hem bürokrasiden kurtardığını belirten İsmail Sevinç, Balıkesir Sağlık İşleri Müdürlüğünün 24 hastane, Balıkesir ve Çanakkale'deki toplam 578 eczane ve 120 civarında optikçinin tıbbi onay için artık Bursa'ya gitmeyip işlemlerini Balıkesir'de yaptırdıklarını bildirdi.

Balıkesir SGK'nın bünyesindeki Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi'ne (SSGM) sağlık işleri müdürü olarak atanan Dr. Murat Akın, Balıkesir ve Çanakkale illerine bölge hizmeti verdiklerini söyledi. 28 personel ile çalışan Sağlık İşyeri'nde 10 eczacı ve 6 doktorun geçici görev ile İzmir'den geldikleri, personelin Balıkesir kadrosuna alınmaları için girişimde bulunulduğu kaydedildi. İşlerinin son derece yoğun olduğunu kaydeden Murat Akın, son bir ayda yurt dışı dahil hastane faturaları hariç 500 bine yakın reçete geldiğini işlem hacminin 31 milyon liradan fazla olduğunu kaydetti. Sağlık İşleri Müdürü Murat Akın, şu bilgileri verdi;

"Şahıs faturaları tıbbi olur için Bursa'ya giderken bu kalktı. Artık Balıkesir'de işlem yapılıyor. Sağlık hizmeti veren kuruluşlarda faturalarını doğrudan Balıkesir'e teslim ediyorlar. Balıkesir'de 15 özel sağlık merkezi, 4 hastane, 4 tıp merkezi, 6 diyaliz merkezi, 1 dal merkezi (fizik tedavi) ve 1 üniversite hastanesi var. Çanakkale'de 2 hastane, 1 tıp merkezi, 3 diyaliz merkezi, 3 dal merkezi (2 göz, 1 çocuk) bulunuyor. Balıkesir'de 417, Çanakkale'de 161 olmak üzere toplam 578 eczane var. Her ay bin 300 şahıs faturası tıbbi onaya Bursa'ya gitmiyor, Balıkesir'de kalıyor. Merkezimizdeki günlük sağlık aktivasyon işlem sayısı bin, ayda 22 bini geçiyor. Kuruma giren tarih sayısıyla işlem gören evrak sayısı 1 milyon 200 bin adet."

SGK Balıkesir İl Müdürlüğü bünyesindeki Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde eczaneler (32 milyon), hastaneler (5 milyon) ve optik olmak üzere 40 ila 50 milyon lira arasında fatura ödemesi yapılıyor. Zonguldak'tan Balıkesir'e tayin olan Sağlık İşleri Müdürü Dr. Murat Akın, Türkiye genelinde 29 ile ulaşan sağlık işleri müdürlükleri arasında en kapsamlısının Balıkesir olduğunu, burada görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

TC KİMLİK UYARISI
SGK İl Müdürü İsmail Sevinç, GSS (Genel Sağlık Sigortası) olan tüm kişi ve kuruluşlar için 15 Ocak tarihinin özellikle de memurlar için bir milat olacağını vurguladı. Tüm vatandaşların T.C. Kimlik Numaralarını güncellemeleri gerektiğini hatırlatan İsmail Sevinç, bu hususun ciddiye almaları konusunda vatandaşları uyardı. Sevinç, herkesin T.C. Kimlik Numarasını bire bir güncellemesi gerektiğini, 21 Aralık tarihine kadar verilen sürenin dolduğunu hatırlatarak herkesi daha duyarlı hareket etmeye çağırdı.

14.01.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir SGK Komple yenilendi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi