Şifrem?
164 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Klasik Müzik Ayvalık'ta Hayat Buldu
Ayvalık'ta, kısa adı AİMA olarak bilinen Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi, 2010 yılına ait ‘Kış Konserleri’ dizisinin ilkini, 'Yeni Yılı Karşılama Konseri’ adı altında gerçekleştirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından Türkiye geneline yaymayı planladığı konserlerin ilki Ayvalık’ta gerçekleştirdi. Konser sonunda sanatçı ve izleyicilere Sırma Han Butik Otelde bir kokteyl verildi.

Ayvalık Haluk Barutçuoğlu Evi’ndekiki konserde Ankara Devlet Operası sanatçıları Soprano Mehlika Karadeniz, Mezzo Soprano Ferda Yetişir, Tenorlar Oğuz Sırmalı ve Okan Başel Piyanist Esra Poyrazoğlu eşliğinde Aria ve Napoliten’lerden seçtikleri repertuarları seslendirdiler.
Müzikseverler Derneği ve Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından birlikte organize edilen ve AİMA’nın ev sahipliğinde Kış Konserlerinin ilki F. ChopinE. Lalo, R. Favlo, S. Ada, E. Di Curtis, G. Puccini ve G. Verdi gibi ünlü sanatçıların opera için yazdıkları eserler Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları tarafından seslendirildi. Tek bölümlük konserde ünlü bestecilerin 16 eseri Ayvalıklı opera severler tarafından büyük bir zevkle izlendi.

DİNLEYİCİLER MEST OLDU

Ayvalık Klasik Müzik Derneği Başkanı Halil Kantarcı, konserin çok iyi olduğunu belirterek son bahardan bu yana bu tür bir konseri özlediklerini bildirdi. Kantarcı, izleyenlerin de kendisi gibi konserden çok memnun olduklarını ifade ederek bu konserlerin devamını yapacaklarını söyledi.
Konseri izleyen Ayvalık Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Gencer, oda konseri olarak müthiş bir konser izlediklerini söyledi. Gencer, operayı uzun zamandır Ayvalık’ta canlı olarak seyretmediklerini de ifade ederek konseri çok beğendiklerini kaydetti.
Konseri izlemeye gelen diğer opera severlerde konserin muhteşemliğinin ve sanatçıların seslerinin tüyler ürperten derecede güzel olduğunun altını çizdiler.

SANATÇILAR İLGİDEN MEMNUNDU

Ankara Müzik Sevenler Derneği üyesi Gülören Cangal, Ayvalık’ta ki konseri derneklerinin bir etkinliği olarak gerçekleştiğini belirterek, “Müzik Sevenler Derneği ev konserlerini yapıyor. On altıncısını da Ayvalık’ta yaptık” dedi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müzik İşleri İdari Koordinatörü Nurtin Aydın, Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisinin daveti üzerine ilçeye geldiklerini söyledi. Mezzo Soprano Ferda Yetişer, Ayvalık’ta ki konserin ilk şehir dışı(Ankara) konseri olduğunu belirtti. Yetişer, “Çok keyifli bir konser verdik” diye konuştu.

Tenor Okan Başel’de kendilerinin büyük merak ile nasıl olur diye Ayvalık’a geldiklerini kaydederek, “Tahmin ettiğimizden çok daha zevkli ve eğlenceli bir konser oldu” dedi. 2010 yılının kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen AIMA kurucusu Prof. Dr. Filiz Ali, konser ve akademinin çalışmaları hakkındaki düşünceleriyle ilgili olarak, “İkinci on yılımızı bir opera resitali ile karşılamış bulunuyoruz. Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin sanatçılarıyla yapılan bir konser organize ettik bu sene ilk konserimiz bu... AIMA bundan 11 yıl önce başladığında yılda bir kere konser verdiğini hatırlatmak isterim. Şimdi ise birkaç yıldan beri git gide daha çok konser veriyoruz Ayvalık’ta. Bu hem Ayvalık için hem de sanatçılar için çok büyük ayrıcalık. Bu yıl ki kış konserlerimiz Ocak ayında başlamış bulunuyor. Haziran ayına kadar iki konser daha planlıyoruz. Zannediyorum Ayvalık’ta ki müzik hayatı renklenecek bu yılda. Yazın tabi daha çok konserlerimiz olacak” diye konuştu.
AİMA’nın Ayvalık Haluk Barutçcuoğlu Evindeki opera resitalinin ardından sanatçılar ve izleyicilerin katılımıyla Sızma Han’da bir kokteyl verildi.

12.01.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Klasik Müzik Ayvalık'ta Hayat Buldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi