Şifrem?
98 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BADAŞ'tan Abonelerine Hediye Yağmuru
Bandırma Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin (Badaş) tarafından doğalgaz alanlara yönelik düzenlenen hediye kampanyasının çekilişleri yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bandırma Ticaret Odası'nda yapılan çekilişte 10 Ekim-14 Kasım tarihlerin arasında abone olup 31 Aralık'a kadar gaz açtıran aboneler için tatil hediyesi ve 1000 metreküp doğalgaz hediyeleri sahiplerini buldu. Çekilişler sonunda doğalgaz abonesi 10 kişiye herşey dahil tatil, 10 kişiye ise 1000 metreküp doğalgaz hediyeleri verildi.

Çekilişe Badaş Genel Müdürü Göksel Kayacan, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur'un yanısıra tüm mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Kayacan, 5 yıldır Badaş olarak Bandırmalılara hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Bandırma'da 22 bin aboneye ve 18 bin 500 kullanıcıya ulaştıklarını belirten Kayacan, "Badaş olarak 5 yıldır Bandırma ve Bandırmalıların hizmetindeyiz. Bu bizim için büyük bir gurur ama aynı zamanda da o oranda bir sorumluluk. Bunu hiçbir zaman unutmadan çalıştığımızı bilmenizi isterim. Bu bilinçle geçen 5 yıllık sürede 21 kilometre çelik hat, 164 kilometre polietilen hat döşenmeiş, 8200 adet servis kutusu montajı yapılmış, yaklaşık 40 bin konuta doğalgaz ulaştırılmıştır.

Abone sayımız 22 bine, kullanıcı sayımız ise 18 bin 500'e ulaşmıştır. Ayrıca önemli sanayi kuruluşlarımızda doğalgaz kullanmaktadır. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda sanayicilerimiz ve halkımız için ayakta kalmanın hiç kolay olmadığını hepimiz farkındayız. Bunun çözümü enerjiyi olabildiğince ucuza tedarik etmek ve onu en verimli şekilde kullanmaktır. Ekonomi hesabının içine nakliye, depolama, işletme, atıkların bertarafı, çevre ve sağlıkla ilgili maliyetleri de katmayı unutmamak gerekir. Özellikle sanayi kuruluşlarımız için enerji arzı güvenliği ve alınan hizmet kalitesinin de göz önünde alınması gerekir.

Bandırma çok önemli bir sanayi bölgesidir. Dolayısıyla da sanayi yatırımları hızla büyürken buna paralel olarak şuanda 120 bine yaklaşan nüfusla birlikte konut sayısı da artıyor. Tüm bunlar büyük sayılmayacak bir alan içerisinde olunca hava kirliliğ artışı da yüksek oluyor. İşte tam burada, doğalgaz kullanıcı sayılarının önemini vurgulamak istiyorum. Eğer bunca sanyi kuruluşu ve ailemiz, enerji ihtiyacı için doğalgaz yerine kirleticilik oranı yüksek olan diğer kaynakları, örneğin kömürü kullanmış olsalardı şuanda yükek seviyede olan hava kirliliği çok daha yüksek seviyelerde olacaktı. Yani kaba hesaplarla çocuklarımızın, yaşlılarımızın, hastalarımızın soluduğu havadaki mevcut kükürt dioksit (SO2) miktarına en az 700 ton daha ilave olacak ve en az 10 bin ton kül atığı olacaktı. Biz sürekli kentsel ve sanayi kaynaklı hava kirliliğini düşürmek için uğraşırken, biranda karşımızı daha devasa bir kirlilik kaynağı çıkıverdi. Karşımızdaki kömürlü santral oldu bittisine kentin onay vermesi beklenemezdi ve kentteki tüm güçlerin birlipiyle bu gidişe dur denildi. Bu veriler ışığında gaz kullanan insanlarımıza çocuklarımızın geleceğini de düşünürsek teşekkür borçlu olduğumuz kanısındayım.

Binalarımızda ısı yalıtımı sağlanmalı, kullanma alışkanlıklarımızı gözden geçirmeliyiz. Yani konfor sınırsız olmamalı. Bu sadece ekonomi için değil, sosyal sorumluluk olarak da gereklidir. Gelişmiş ülkelerde daha düşük konfor sıcaklıkları uygulanırken bizim har vurup harman savuracak ne paramız ne de doğamız var. Artık hiçbirimizin duyarsız davranmaya hakkı yok" dedi.

05.01.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BADAŞ'tan Abonelerine Hediye Yağmuru

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi