Şifrem?
87 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Çevrecilerin Toplantısında Gerginlik
Edremit'te, Güney Marmara ve Çevre ve Doğayı Koruma Derneği (GÜMÇED) ile ilgili bazı basın organlarında çıkan yazılara cevap vermek için düzenlenen toplantıda gerginlik yaşandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto
   Liberal Demokrat Parti (LDP) İlçe Başkanı Levent Mercan, toplantı sırasında iddialarla ilgili konuşmak isteyince kendisine tepki gösterildi. Güre Afrodit Otel'de düzenlenen toplantıda GÜMÇED Başkanı M. Akif Öznal,

   "Bu toplantıda, madenciliğe karşı sürdürdüğümüz mücadelede Koza Altın'ın bazı insanları kullanarak karalamaya yönelik çabalarını boşa çıkarmak ve açılacak davalarla ilgili bilgilendirmek amacıyla ve onların bir anlamda denedikleri gayri meşru yolları açığa çıkartıp kamuoyu ile paylaşmak istedik. 15 yıllık geçmişimizde böyle bir toplantıya gerek duymadık. Çok şükür kendimizi savunmaya ihtiyacımız yok. Ama atılan bu çamurlara bir fiske vuralım istedik.

   Bu toplantı GÜMÇED başkanı ve mücadele arkadaşlarının kendisini savunma toplantısı değildir. Gerçekleri kamuoyu ile paylaşmak ve özellikle Koza Altın A.Ş 'nin tezgahlarını ortaya koyma ve arkasından gelecek yasal süreçte açacağımız maddi manevi tazminat davaları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek içindir. Edremit'in Körfezi'nin bekçileri olarak Körfez'in ve Kozak yaylasının tüm köyleri ve kasabalarına ulaşmaya çalışıyoruz.

   Çevre için tek bir çabası olmayan insanların böyle tetikçilik yaparak bizlere saldırmasını elbette yanıtsız bırakmamalıyız. Asıl yanıtı hem Koza, hem de Levent Mercan'dan hesap sorarak vereceğiz. Ben inşaat yapmıyorum. Trilyonluk villalar da yapmadım. Maddi olarak da zor günler yaşıyorum" dedi.

   Öznal'ın konuşması sırasında yerinden konuşan LDP İlçe Başkanı Levent Mercan'ın, 'tetikçilik' yaptığı iddiası ile Güre Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından salondan çıkması istendi.

   Oradakiler tarafından yuhalanan Mercan, "Olayı kınıyorum. Çevreciyim diyen, kendilerini çevreci ilan eden insanların ne kadar çevreci olup olmadıkları tartışılır. Çevre derneğinin başkanı çevre düşmanı biri. Bu bir gerçek. Bunu belgeledim ben. Niye rahatsızlık duyuyor ki? Ağaç keserek proje üretiyorsa, bir de kalkıp çevreciyim diyorsa, orada düşünmek lazım. Tetikçi denmesine ise gülüyorum. Ben de yasal yollara başvuracağım. Ben tetikçi değilim, tetikçi de olamam. Sayın Öznal, 'Nerede madencilik faaliyeti varsa, biz engel olacağız." dedi.

   Korkarım Öznal'ın niyeti Türkiye'nin gelişmesini engellemek. Kusura bakmasın, ben de onu engelleyeceğim. Yuhalasalar da kimse beni yıldıramayacak. Kendisi, "Beni satın alacak para daha basılmadı" dedi. Sanırım Türk parasından bahsetti. Seni satın alacak paranın üzerine Atatürk resmi koymadılar ama, avronun resmini koydular. Alman vakıflardan gelen fonlardan yatan paranın resmi belgesi bu. Saka dışarı çıkmamı istedi. CHP'nin demokratik anlayışını tartışmak istemiyorum. Ne kadar demokratik oldukları ortadadır. Bir tepsi baklavayı paylaşmaktan aciz ve yoksun CHP politikaları maalesef benin yanıt verme hakkımı gasp etmeye kalktı. Sayın Saka'yı kınıyorum. Koza doğru madencilik yapıyorsa yanında olmak lazım. Çevre konusunda son derece hassaslar. Tesislerini gördüm. İçimden orada piknik yapmak geldi. Orada ördek yüzüyor. Kuş uçuyor. Havası temiz. Ben Koza'nın adamı değilim, burada doğrunun adamı olmak önemli. Ülkeme kim faydalı bir şey yapıyorsa onun yanındayım." dedi.

24.05.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Çevrecilerin Toplantısında Gerginlik

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi