Şifrem?
126 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Binde Bir Görülen Hastalığa Yakalanan Çocuğun Dramı
İvrindi'de, 8 yaşında yatalak kalan Mustafa Çelik isimli çocuğun yaşadığı dram yürek parçalıyor. İvrindi'nin köyünde oturan aile, binde bir görülen çaresiz bir hastalığa kapılan çocukları için hayırseverlerin yardımını bekliyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İvrindi'ye bağlı Okçular Köyü'nde ikamet eden 3 çocuklu Çelik ailesinin, 8 yaşındaki erkek çocukları, doktorların tespitine göre, binde bir görülme olasılığı olan, "SSPE" hastalığına kapıldı. Okçular İlköğretim Okulu'nda öğrenim görürken 2007 Nisan ayında teneffüste arkadaşlarıyla oynarken yere düşen Mustafa Çelik'i öğretmeni evine gönderdi. Mustafa okuldaki düşme olayından sonra bir daha düzelmedi. Başı sürekli yana yatan ve ayakta durmakta güçlük çeken talihsiz çocuk, hastane hastane dolaştırıldı.

   Önce ilçedeki İvrindi Devlet Hastanesi'ne, sonra Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne, Balıkesir'den İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne ve nihayet Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen çocuk, hiçbir tetkike cevap vermedi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki doktorun isteğiyle belinden alınan su İstanbul'daki özel bir laboratuarda tahlil edilen çocuğa SSPE teşhisi konuldu. Mustafa'nın, bebekliğinde geçirdiği kızamık hastalığı sırasında beynindeki hücrelerin zarar gördüğü, 7 sene sonra ortaya çıkan rahatsızlığın bundan kaynaklandığı belirtildi.

MADDİ YARDIMA İHTİYAÇLARI VAR

   Çiftçilikle geçinen, maddi durumları iyi olmayan aile, İvrindi Kaymakamlığı'nın sağladığı Yeşil Kart ile tedavi giderlerini karşılarken, SSPE hastası Mustafa'nın alması gereken, "İSOPRINOSINE" adlı hapın ise Türkiye'de bulunmadığı için Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanmadığı, bu sebeple ailenin kendi imkanları ile Almanya'dan getirtmeye çalıştığı bildirildi. 1 kutu hapı 100 AVRO'ya satın aldıklarını söyleyen baba Ramazan Çelik (34), aylık ilaç giderlerinin ortalama 350,00 YTL olduğunu belirtip, bunu karşılamakta zorlandıklarını, zaman zaman kaymakamlıktan yapılan bir miktar yardım ve anneye bağlanan aylık cüzi miktardaki parayla ödemeleri yapıp geçinmeye çalıştıklarını anlattı.

   Çocuğunun rahatsızlığı sebebiyle elindeki hayvanlarını satıp, üzerine borca giren Ramazan Çelik, "Yaklaşık 5 milyar lira borcum var. Bazen ilaç parası yetmiyor, kaymakamlık yardım ederse birazını oradan karşılıyoruz. Evin geçimi, ilaç masrafı, ayda 4-5 sefer Balıkesir'e gitmek zorunda kalıyorum. Çocuğun damlası var, uyuşturucu. Burada vermiyorlar, yeşil reçete istiyorlar. Ağrı gelince kullanıyoruz, bazen havale geçiriyor, hemen Balıkesir'e götürüyoruz. Ben bu borcumu ödersem ilacı rahat şekilde alabileceğiz. Doktorlar, 'Ne zaman ne olacağı belli olmaz' dedi. Bir buçuk yılı geçti, artık biz buna alıştık. Benim sıkıntım bu borçlar. İzmir'de, 'Artık alışın buna' dediler. Nereye gittiysem aynı şeyi söylediler" diyerek, maddi yardım talebinde bulundu.

   Zeytin işçiliği yaparak ailesine katkıda bulunmaya çalışan anne Hatice Çelik (35) ise, çocuklarının gözlerinin önünde eriyip gitmesine dayanamadığını, Mustafa'nın hastalığa yakalandığından beri duygularını ifade edemediğini hatta hiç ağlayamadığını söyleyerek üzüntüsünü ifade etti. Anne Çelik, "Ben zeytine gidip geliyordum. Mustafa, okulda düşmüş, sonra hep düşmeye başladı. İvrindi'ye götürdüm, oradan Balıkesir'e gönderdiler, Balıkesir'den de İzmir'e. Devamlı olarak kafası yana yatıyordu. Bebekliğinde yaşadığı kızamığı tam çıkartamamış. O da beyninde hasar oluşturmuş. Devamlı başındayız. Ağlayamıyor, o bazen kendi bildiğine gülüyor, bizle hiç alakası olmuyor. Kafasına ağrı geldi mi biz de yemek yiyemiyoruz. Başında üzülüyoruz, ağlıyoruz" dedi.

"DELİ"RTEN NOT

   Yeşil Kart'a bağlı olarak İvrindi'deki sağlık ocağından aldıkları Mustafa Çelik'e ait sağlık karnesine bir görevlinin el yazısı ile yazdığı, "Deli" şeklindeki not, Çelik ailesinin üzüntüsünü daha da artırdı. Acılı baba, hiçbir doktorun böyle bir teşhiste bulunmadığı Mustafa'yı birilerinin deli yerine koymasının kendilerini adeta çileden çıkardığını, bunu yapanların insan olamayacağını belirtti.

   Ramazan Çelik, "Sağlık karnesine deli yazmışlar. Bu çocuk sadece hasta, ama, buraya deli yazmışlar. Bunu kimin, neden yazdığını öğrenmek istiyorum. Benim çocuğum hasta, doğuştan da değil, sonradan daha geçen sene okula giderken oldu" diyerek tepkisini ve üzüntüsünü dile getirdi.

   Mustafa'nın ablaları Dilek (14) ve Cennet de (12), kardeşlerinin hastalığına çok üzüldüklerini, onun bir an önce iyileşmesini istediklerini söyleyip, gözyaşı döküyorlar. Çelik ailesi, biricik oğulları Mustafa'nın bu şekilde de olsa hayatta kalması için gereken ilacın temini ve masrafların karşılanması için kendilerine uzanacak yardımları bekliyor.

15.05.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Binde Bir Görülen Hastalığa Yakalanan Çocuğun Dramı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi