Şifrem?
95 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Muhalefetten Bandırma Belediyesi'ne Eleştiri
Bandırma Belediye Meclisi'nin Cumhuriyet Halk Partili üyeleri, düzenledikleri basın toplantısında belediye yönetimini eleştirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   CHP Bandırma İlçe Örgütü'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan şehir planlamacısı ve meclis üyesi Yalçın Cömert, yaptıkları uyarlar ile belediyeyi daha iyi hizmet vermeye yönlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan düzenlemeler ile meydanın tarihi dokusunun bozulduğunu ifade eden Cömert, "Balıkhane yıkıldı, yenisi yapıldı, yine yıkılacak. Belediye paraları boşa harcıyor. Cumhuriyet Meydanı'na Bandırma'da bol miktarda granit taş varken, Çin'den ithal granit taşı getirtildi. 500 bin YTL para Çin'e gitti, yazık oldu. Sahil projesi 4 yıldır bitmedi. Dal-çık projesine 1 milyon YTL harcandı, bitmedi. Deniz boyuna süs olsun diye gereksiz asma köprü yapıldı, 450 bin YTL boşa gitti. Bu parayla çamurlu cadde ve sokaklar asfalt olurdu. Sokaklar delik deşik, vatandaş yolların yapılmadığından rahatsız. Belediye plansız harcama yapıyor. Belediyenin sata sata satacak yeri kalmadı. Belediye devlete olan 12 milyon 500 bin YTL su borcunu 4 yıldır ödemedi ve borçlarını ödeyemez hale geldi. 3 milyon 500 bin YTL kredi borçlandı. Bandırma Belediyesi sermayeyi tüketti, kredi batağına sürüklendi. Bütçe harcama yatırım planlaması iyi değil. 12 milyon 500 bin YTL açıkla bütçe kapandı. Borç arayan belediye idaresi yeni yatırım için ümit vermiyor" dedi.

   Bandırma Belediyesi'nde yıkılan eski garajın yerine yapılacak proje için düzenlenen ihaleyi de eleştiren ve kendilerinin ihale salonuna alınmadıklarını belirten Cömert, "2004 yılından beri belediye büyüklere masallar anlatıp bol bol temeli atılmayan, yapılmayan projeleri seyrettiriyor. Kent merkezinde yeşil alan, nefes alacak yer kalmadı. Şehir içinde 400 metre karenin üstünde işyeri açma önerge ile değişti. Fakat kişiye özel yasalarla belediye KİPA'ya şehir içine alışveriş merkezi kurması için sekreterlik görevi yapıyor. İhaleyi izlemek için belediyeye gelen 2 CHP'li belediye meclis üyemiz ihale salonuna sokulmadı. Gizli kapılar ardında KİPA ihalesi yapılıyor, KİPA ile görüşmeler sürüyor. Belediye Başkanı'nın ihale isteklisi ile görüşmesi etik mi? KİPA dışında firmalara ihale verilmeyecek mi? Yüzde 65 bedelle birinci ihale verildi, bu çok yüksek bir oran. İkinci ihaleyi KİPA kazanmazsa ne olacak? 4 yıldır Bandırma Belediyesi'nin hiçbir projesi yok. Belediye arsalarını pazarlama planı yapıyor satıyor. 4 yılda hiçbir elle tutulacak tesis kurmadı. Çin Çukuru projesi kağıt üstünde kaldı. Deniz kıyısına Livatya'ya turistik otel, aquapark, kazıklı rıhtım yapılacaktı. Kazıklar kaldı, rıhtım otel yok yapılmadı. Belediye söz verdi, Ticaret Odası İlköğretim Okulu yanındaki, Marmara Evleri içindeki genelevi kaldıracaktı, 4 yıldır kaldıramadı. Genelev mahalle içinde okul yanında kaldı. Vatandaşlar, öğretmenler, öğrenciler genelevden rahatsız" şeklinde konuştu.

   Belediye meclis üyesi Namıt Havutça ise Bandırma Belediyesi'nin 4 yıldır hiçbir iyi projesi olmadığını ve söz verdiği işleri yapmadığını ifade ederek, 70 milyon YTL'lik bütçesi olan belediyenin iyi yönetilmediğini söyledi.

11.04.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Muhalefetten Bandırma Belediyesi'ne Eleştiri

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi