Şifrem?
101 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'de Beyaz Esaret
Balıkesir'de iki gündür etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Çevre yollar araç trafiğine kapanırken, 176 köy ve 4 beldeye elektrik verilemiyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Dünden itibaren yoğun kar yağışı sebebiyle Balıkesir-Susurluk-Bursa yolu araç trafiğine tamamen kapanırken, Balıkesir-Edremit-Çanakkale, Balıkesir-Savaştepe-İzmir, Balıkesir-Dursunbey-Kütahya, Balıkesir-Kepsut, Balıkesir-Balya yollarının da kapalı olduğu bildirildi. Ayrıca, il genelinde bine yakın köy yolu kar yüzünden ulaşıma kapanırken, 176 köy ve 4 beldeye elektrik verilemiyor. Dursunbey ve bazı ilçelerde Telekom'un internet hizmetinin kesildiği kaydedildi. Öte yandan, Balıkesir Valiliği, okullarda çarşamba gününe kadar eğitime ara verilmesini kararlaştırdı.

OKULLAR  YARIN DA TATİL
  

   Balıkesir'de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar Çarşamba gününe kadar tatil edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, il merkezi ile 11 ilçedeki tüm okulların iki gün süreyle tatil edildiği bildirildi. Ayrıca kaymakamlıklar, hava koşullarına göre okulların tatil süresini daha da uzatabilecek. Yoğun kar yağışı sebebiyle Balıkesir-Bursa, Balıkesir-Edremit-Çanakkale yolları ulaşıma tamamen kapanırken, Balıkesir-İzmir karayolunda zincirli araçlara kontrollü olarak izin verildiği bildirildi. Birçok araç benzinlik ve dinlenme tesislerine çekilirken, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde de Balıkesir-Bursa-İstanbul ve Ankara seferlerinin geçici olarak durdurulduğu bildirildi.
Öte yandan il genelinde bine yakın köy yolu tamamen kapanırken, 100'e yakın köye de elektrik verilemiyor. Valilik, yolların ulaşıma kapanmasıyla ilgili yaşanan mağduriyetin dışında il genelinde önemli bir olayın yaşanmadığını kaydetti.

KURTARMA EKİPLERİ 2 GÜNDÜR MAHSUR

   Öte yandan,Kepsut'a bağlı Eşeler köyünde bir vatandaşın ağır hastalandığı ihbarı üzerine harekete geçen 112 ekipleri köyde mahsur kaldı. Cumartesi günü meydana gelen olayda ambublansa yardımcı olmak için olay yerine gönderilen Balıkesir Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı 6 kişilik arama ve kurtarma ekibi de tipi yüzünden mahsur kaldı. Ambulans ve sivil savunma timine yardımcı olmak için bölgeye gönderilen dozerin de yoğun tipi yüzünden çalışamadığı kaydedildi. 2 gündür köyde mahsurkalan ekiplere ulaşılmaya çalışıldığı, hasta vatandaşın ise 112 sağlık görevlilerinin müdahalesiyle daha iyi olduğu öğrenildi.

KIZILAY YETİŞTİ
 

   Balıkesir'de mahsur kalan vatandaşların oluşturduğu yüzlerce araçlık konvoy hala bölgede bekletiliyor. Saatlerdir yolda kalan vatandaşların yardımına Kızılay ekipleri yetişti. Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi, binlerce kişiye taze ekmek ve kumanya dağıtarak insanların gıda ihtiyacını karşıladı. Bu arada, yolda kalan Japon misafir de Kızılay'a teşekkür etti. Zincir satıcıları da bu durumu fırsat bilip trafikte kalan araçlara zincir satışı yaptı. Ekiplerin Balıkesir-Susurluk yolunu açmak için seferber
oldukları, çalışmaların aralıksız sürdüğü, trafiğin bugün verilebileceği bildirildi.

 

SAVAŞTEPE YOLU ULAŞIMA KAPANDI

   Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, özellikle ilçelerde etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle Balıkesir-Savaştepe yolu ulaşıma kapandı. Savaştepe Belediyesi, anonslarla yolun ulaşıma kapandığını duyurdu. Hava muhalefeti nedeniyle Savaştepe, Dursunbey ve Sındırgı ilçelerinde bazı köy yollarının da ulaşıma kapandığı bildirildi.
İlde hava sıcaklığı 5-6 derece birden düşerken, yetkililer, muhtemel don olayları ile kar yağışından kaynaklanan buzlanmalara karşı vatandaşları uyardı.

ULAŞIM FELÇ OLDU

   Bandırma bölgesini etkisi altına alan yoğun kar ve tipi, kara yollarında ulaşımı felç etti.
Kar yağışında zincirsiz yola çıkan 114 araç, Bandırma, Bursa, Karacabey ve Çanakkale karayolunda kaldı. Yolda kalan araç sürücülerinin benzin istasyonlarına, fabrikalara ve çevredeki köylere sığındığı öğrenildi.
 Bu arada Karacabey yolundaki 6 benzin istasyonu, yolda kalan vatandaşlara sıcak yemek ve çorba dağıttı. Ana arterlerde dahi trafik durma noktasına gelirken, trafik ekipleri, zincirsiz olan araçların yola çıkmasına izin vermeyerek, araç sahiplerini uyarıyor. Trafik ekipleri, Bursa Karacabey ve Çanakkale yolunda olası kazaları önlemek için 4 ayrı ekiple büyük gayret sarf ediyor. Karayolları ekipleri ise tipiden kapanan yolların açılması için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

HIZLI FERİBOT SEFERLERİ İPTAL

   Bandırma’da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Yenikapı-Bandırma arasındaki hızlı feribot seferleri iptal edildi.
Bandırma'da da kar yağışı gece boyunca devam etti. Şehir merkezinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Araçların zincirsiz yola çıkmalarına ise izin verilmiyor.
Kar yağışıyla birlikte saatteki hızı 80 ile 90 kilometreyi bulan şiddetli fırtına deniz ulaşımını da etkiledi. İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) Yenikapı-Bandırma arasındaki hızlı feribot ve deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Bandırma Limanı'ndan balıkçı motorlarının denize açılmasına izin verilmezken, liman dışında bekleyen çok sayıda yük gemisi de dalgalardan korunmak için Kapıdağ Yarımadası'ndaki koylara demirledi.

BANDIRMA-ÇANAKKALE KARAYOLU’NDA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

   Bandırma-Çanakkale karayolunda tipi şeklindeki kar yağışı nedeniyle bazı araçların yolda mahsur kaldığı belirtildi.
Bandırma-Çanakkale karayolunun 35. kilometresinde, Biga yakınlarındaki Misakça rampaları olarak tabir edilen bölgede yoğun tipi nedeniyle mahsur kalan 2 yolcu otobüsü, Karayolları ekiplerinin 2 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı. Yol açma makinalarıyla bölgeye ulaşan 20 kişilik ekip tarafından kurtarılan otobüslerin, Çanakkale'nin Biga ilçesine ulaştıkları bildirildi. Aynı yolda yoğun tipi nedeniyle bazı araçlar yolda kalırken, çok sayıda araç ise yol üzerindeki benzinliklere sığındı.
Bandırma-Çanakkale karayolunda ise tipi nedeniyle Bandırma istikametinden araçların çıkışına izin verilmiyor. Karayolu ekiplerinin yolda devamlı olarak çalışma yaptığını belirten yetkililer, çalışma sonunda açılan yolun tipi nedeniyle kısa süre sonra yeniden ulaşıma kapandığını ifade ettiler.
Karayolları ekiplerinin çalışmalarına Bandırma'daki Eti Maden İşletmeleri'ne ait iş makinelerinin de katıldığı kaydedildi.


KARAYOLLARI KAPANINCA VATANDAŞLAR TRENE AKIN ETTİ

   Kar yağışının etkili olduğu Bandırma bölgesinde yolcu otobüslerinin çalışmaması nedeniyle vatandaşlar trenlere akın etti.
Bandırma-Balıkesir karayolunda tipinin etkili olması nedeniyle yolcu otobüslerinin çıkışına izin verilmedi. Otobüslerle Balıkesir ve İzmir yönüne gidemeyen yolcular, demiryolunu tercih etti. Bandırma-Balıkesir-İzmir arasında çalışan 17 Eylül Bandırma Eskpresi'ne bilet alan yolcular, daha güvenli olduğu için demiryolunu tercih ettiklerini söylediler.
Öte yandan kar yağışı nedeniyle, Bandırma-Bursa ve Bandırma-Çanakkale arasındaki otobüs seferleri de yapılamıyor.

GÖNEN-ÇANAKKALE KARAYOLUNDA ARAÇLAR MAHSUR KALDI
 
   Tipi şeklindeki yolun kar yağışının etkili olduğu Gönen-Çanakkale karayolunda araçların mahsur kaldığı bildirildi.
Akşam saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle Bandırma-Çanakkale karayolunun Misakça rampaları mevkisi ile Gönen-Çanakkale karayolunda çok sayıda aracın yolda kaldığı belirtildi. Yol açma çalışmalarını yerinde takip eden Gönen Kaymakamı Saim Eskioğlu, Kaymakamlık bünyesindeki kuruluşlara ait kepçe ve greyderlerin yol açma çalışmalarına katıldıklarını belirterek, "Karayolları ekipleriyle birlikte ekiplerimiz yolun iki tarafında karşılıklı olarak çalışıyor. Bölgede yoğun tipi nedeniyle çalışmalar çok zor koşullarda yürütülüyor. Şu anda Gönen yolunda kalan 4 araç kurtarıldı. Yolda kalan araçlardaki yolcuları iş makineleriyle alarak dinlenme tesislerine getiriyoruz. Ancak şu anda yolda kalan başka araçlar var. Onları da kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

   Bandırma-Çanakkale karayolunda mahsur kalan bir minibüsteki yolcuların da karayolları ekipleri tarafından kurtarılarak dinlenme tesislerine götürüldüğü belirtildi. Bölgede çalışmalarını sürdüren Bandırma 911 Arama Kurtarma Derneği üyeleri de araçlarında mahsur kalan bir aileyi kurtardı. Dernek Başkanı Mustafa Gürsoy, Bandırma-Çanakkale karayolunda mahsur kalan yolcular ve kamyon sürücülerinin bölgedeki benzin istasyonlarına sığındığını söyledi.

KAR YAĞIŞI ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

   Manyas’ta etkili olan kar yağışı çocukları sevindirirken, köy yolları ulaşıma kapandı.
Tüm yurtta etkili olan kar yağışı Manyas'ı da beyazlara bürüdü. Karın yağmasını fırsat bilen çocuklar bol bol kar topu oynadı. Kar yağışını çiftçiler de sevinçle karşıladı. Şiddetli rüzgarında etkili olduğu ilçede dağ köylerinin yolları da ulaşıma kapandı. Kaymakam Resul Çelik, ana arterlerde sorun yaşanmadığını, bağlantı sağlanamayan köy yollarının da açılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. İlçeye bağlı Yayla, İrşadiye, Karakabaağaç, Kalfa ve Ören köyleriyle ulaşım sağlanamıyor.


EDREMİT-BALIKESİR YOLUNDA GİZLİ BUZLANMA

   Edremit’te etkisini hissettiren kar yağışı sebebiyle Edremit-Balıkesir ve Edremit Çanakkale Yenice yolu trafiğe kapandı.
Edremit’te etkili olan kar yağışı hayatı felç etti. Edremit-Balıkesir Karayolu aşırı kar ve gizli buzlanma sebebiyle trafiğe kapanırken, Edremit- Çanakkale arası Yenice yolu da trafiğe dün akşam saatlerinden itibaren kapandı. Belediye, hoparlörden yaptığı anonslarla bu istikamete gidecek olanları yola çıkmaları konusunda uyardı.
Bu arada Kazdağları'ndan akarak şehir merkezindeki belirli noktalardan geçen Eybek suyu da ilk kez dondu. Hiç kesilmeyen su ilk kez musluklardan akmazken, 3 yıldan bu yana kara hasret kalan çocuklar kar topu oynadı. İlçede çok sayıda maddi hasarlı kaza da meydana geldi.

18.02.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'de Beyaz Esaret

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi