Şifrem?
96 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

AK Parti Siyaset Eğitimlerine Başlıyor
AK Parti Genel Başkanlığı Ar-ge merkezince hazırlanan, 'Siyaset Akademisi', Balıkesir'de, başlıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

   Balıkesir Siyaset Akademisi, AK Parti İl Teşkilatında düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. İl Başkanı Adil Çelik, Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, Merkez İlçe Başkanı Dinçer Orkan, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Kamçı, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Mehmet Akif Okur, Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Nail Akkeçi ile ilçe ve belde belediye başkanlarının katıldığı toplantıda akademinin içeriği ve süreci hakkında geniş bilgiler verildi.

   AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, il koordinatörü olarak yönetim kurulu üyesi Nail Akkeçi'nin seçildiğini ve bununla ilgili eğitim çalışmasına katıldığını, AK Parti'nin siyaset akademisi ile daha önceki seçimlerde belediyelerde ve İGM'de sağladığı başarıyı devam ettireceğini, hatta ikiye katlayacağını söyledi. Çelik, Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur'un akademiyle ilgili olarak değişik bölgelerdeki derslere katılıp deneyim ve tecrübe paylaşımı noktasında eğitimlere katılıp, kursiyerlere tecrübesini aktaracağını kaydetti. Belediye Başkanı Sabri Uğur, akademide deneyimli eğitim kadrosunun çalışacağını, bununla ilgili olarak teşkilatlara yoğun şekilde destek verileceği, son derece ciddi ve verimli bir çalışma dönemi olacağına inandığını belirtti. İGM Başkanı Mehmet Akif Okur da siyaset akademisinin çok yararlı neticeler vereceğini söyledi.

"AK PARTİ'NİN SEÇİM BAŞARILARI TESADÜF DEĞİL"

   Siyaset Akademisi Balıkesir İl Koordinatörü Nail Akkeçi, AK Parti'nin seçimlerden elde ettiği hiçbir başarısının tesadüf olmadığını, bunların eğitim sayesinde olduğunu belirterek, Siyaset Akademisi'nin sonuçları itibariyle önemine dikkat çekti. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Eğitilmiş siyasetçi" prensibinin Siyaset Akademisi ile hayata geçtiğini ve perçinlendiğini kaydeden Nail Akkeçi, Türkiye genelinde uygulanacak 20 il arasında bulunmanın mutluluk ve onur verici olduğunu, bunun aynı zamanda çok önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

   Akademiye katılım için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın yeterli olacağını kaydeden Akkeçi, "Alt yaş sınırımız 24 olarak belirlendi. Balıkesir'deki katılımla ilgili olarak belirlenen ücretlendirme erkekler için 400 YTL., bayanlardan ise özel indirim uygulandı, 200 YTL. alınacak. Balıkesir'de ön müracaatlar başladı. 21 - 28 Ocak tarihleri arasında kesin kayıtlar yapılacak ve 29 Ocak'ta eğitime başlayacağız. 30 Nisan 2008 tarihinde ilk dönem sona erecek. Yaklaşık iki buçuk ayda toplam 40 saat ders planlandı. Bayanların özellikle akademiye katılıp eğitim almalarını istiyoruz. Siyaset Akademisi şehrimiz, partimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun" dedi.

   AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, "Siyaset Akademisi ile birlikte 2009 yerel seçimlerinin startını da şimdiden veriyoruz. kadınlarımızın daha çok katılmalarını arzu ediyoruz. Bu konuda parti olarak pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadrolarımız 2009 seçimlerine çok daha donanımlı olarak çıkacaklardır. Nisan sonunda ilk bölüm sona erecek. Ancak, gelecek taleplere göre siyaset akademisi eğitimini yıl içinde 3 defa tekrarlama imkanımız olacak. Ben, eğer siyasete katılmayı düşünmüyorsa bile hemşerilerimizin kişisel gelişim konusunda eğitim almalarını, izlemelerini tavsiye ediyorum" dedi. Adil Çelik, işe alımlarda torpil yapıldığı ve AK Parti teşkilatından referans istendiği şeklindeki iddiaların ise asılsız olduğunu belirterek, "Biz iş bulma kurumu değiliz" diye tepki gösterdi.

17.01.2008 12:06:27

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir AK Parti Siyaset Eğitimlerine Başlıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi