Şifrem?
194 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Teknoloji Seviyemiz 1.7 Dolar'
Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk Türkiye’nin teknoloji ihracatını değerlendirerek, ülkenin refahı için gelinmesi gereken oranları açıkladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Müdür Aşuk, "Şu anki ihraç ettiğimiz teknolojik ürünlerin ortalama kilosu 1.7 dolar. Yani teknolojik seviyemiz 1.7 dolar. Soğan buğday satarak biz bu teknolojik düzeyimizi düzeltemeyiz. Bizler yüksek katma değerli teknolojik ürünler üreterek kilo gramını 4-5 dolarlar seviyesine getirerek o zaman toplumumuzun refahını yükseltebiliriz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk Balıkesir’de yaptıkları çalışmalar ve OSB bölgeleri hakkında bilgiler verdi. Balıkesir il genelinde 5 tane Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olduğunu hatırlatan Aşuk "Balıkesir merkezindeki OSB’mize yatırımcımız geldiği zaman yer verebiliyoruz sıkıntımız yok. Büyükşehir Belediye Başkanımız A.Edip Uğur beyin yönetiminde genişleme sürecini başlatmış durumdayız. Buranın hemen bitişiğinde OSB 2 var burası da karmaya dönüştürüldü burası da faal alt yapısı hazır. Gelen yatırımcılara parsel verebiliyoruz. 3. olarak Bandırma OSB’miz var, burası yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Burasının da genişletme sürecini başlatmış durumdayız yüzde 75’i tamamlandı çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Ağırlıklı sektör grubu gıda,plastik,çelik montaj,sanayi ve kimya sanayidir. Bandırma OSB’nin yanında Gönen İhtisas Deri OSB’si karmaya dönüştürülerek Karma Deri İhtisas OSB’si olarak yeniden adlandırıldı. Rusya ve Ukrayna’dan çıkan siyasi krizden dolayı deri sektörü çok etkilendi ve deri sanayicilerimiz stratejilerini değiştirmek zorunda kaldılar. OSB’nin bir kısmında da dericiler yer alacak diğer kısmında ise diğer sektördekilere de parsel tahsisi yapabileceğiz şuan burada da her şey hazır. Burhaniye’de de açılması planlanan Balık Zeytin İhtisas OSB’si nin alt yapı çalışmalarına sıra geldi. Orada kamulaştırma sıkıntısı vardı. Olay yargıdaydı çok zamanımızı aldı. Burası da İnşallah 2016 yılı Haziran ayında hazır olur"dedi.

SANAYİCİ VE YATIRIMCILAR İÇİN ENGELLERİ SORUN OLMAKTAN ÇIKARTIYORUZ

Kurulma aşamasındaki OSB’ler hakkında da açıklama yapan Mehmet Ali Aşuk "Bunlar sicilli 5 OSB’miz. Birde Yer seçimleri yapılmakta olup şuan kurulmakta olanlar var. Şuan da Ayvalık’ta yeni Gıda İhtisas OSB’si kuruluyor. Yer seçimi yapıldı etüt ve jeolojik projeleri hazırlanıyor kamulaştırmada her hangi bir sıkıntı yok.Dursunbey’de yine yapılması planlanan OSB için yer seçimi bitti. Orası çok hızlı bir şekilde ilerliyor ve buraya da karma bir OSB düşünülüyor. Vatandaşlar, sanayiciler nerede yatırım yapmak istiyorlarsa gelsin yapsın yer bulamamak, kamulaştırmak bunları bakanlık olarak sorun olmaktan çıkartıyoruz.Yatırımcılar yüksek katma değerli ürünler üretmek için ihracatı arttırmak için, nitelikli insan istihdam kaynağı yapmak için sanayicilerimiz ne istiyorlarsa biz emirlerin deyiz diyor sayın bakanımız Fikret Işık gereken her hizmetin sağlanacağını söylüyor. Bandırma OSB’de doğal gaz kullanıldığında maliyetler düşüyor. Şuan OSB’de doğal gaz kullanılmakta. OSB 2’de de doğal gaz kullanılabilmesi için çalışmalar sürdürülüyor"şeklinde konuştu.

YÜKSEK KATMA DEĞERLİ TEKNOLOJİK ÜRÜNLER

Türkiye’deki teknolojik seviye hakkında da görüşlerini dile getiren Aşuk "İhraç ettiğimiz ürünlerin kilogramı 1.7 dolar. Şuanda bizim teknolojik düzeyimiz 1.7 dolar civarında, Almanya’nın ki 4,5 dolar.Soğan buğday satarak biz bu teknolojik düzeyimizi düzeltemeyiz. Bizler yüksek katma değerli teknolojik ürünler üretmek için ARGE ve İnovasyona dayalı üretim yapmak zorundayız. Ürünlerimizin kilo gramını 4-5 dolarlar seviyesine getirerek o zaman toplumumuzun refah düzeyini yükseltebiliriz. Allah Balıkesir’e her şeyi vermiş. Bizler bilgiyi kullanarak elimizi taşın altına koyarak bir sinerji oluşturabilirsek Balıkesir Türkiye ekonomisine çok büyük katkı sağlar. Bunları yaparken de doğaya ve çevreye zarar vermemek lazım"dedi.

İLİMİZDE 2.148 ADET SANAYİ İŞLETMESİ BULUNUYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün görevleri ve çalışma alanları hakkında da bilgiler veren Aşuk " Şuanda 33 personel ile hizmet vermekteyiz. İlimizde, Bakanlığımız Sanayi Sicil Sistemine kayıtlı 2.148 adet Sanayi İşletmesi bulunmaktadır. İl Müdürlüğümüzün başlıca görevleri arasında Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi ve sektörel stratejilere yönelik olarak, kamuoyunda bilinç oluşturulması amacıyla, tanıtım ve işbirliği faaliyetlerini sürdürerek sanayi sicil belgesi işlemlerini yürütmek.İlimizin sanayisini geliştirmeye yönelik olarak kamu kurum ve kuruluşları ile il sanayi durum raporunu hazırlamak.Piyasa Gözetimi ve denetimi işlemlerini yapmak ve veri tabanına işlemek,ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi ve damgalama işlemlerini yapmak ve veri tabanına işlemek.İlin sanayi, bilim, teknoloji, verimlilik, temiz üretim ve diğer alanlarındaki araştırma, geliştirme, yenilikçilik ve girişimcilik potansiyeliyle politikalarının belirlenmesi amacı ile sanayi kuruluşları, üniversiteler, araştırma merkezleri ve enstitüler,sivil toplum kuruluşları ve benzeri kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde çalışmalar yapmak gelmektedir.Balıkesir OSB Müteşebbis Heyetine başkanlık eden Vali Mustafa Yaman işlerinin yoğunluğu nedeniyle buradaki görevini vali yardımcısına devretti. Daha sonra yapılan seçim sonucunda Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur müteşebbis heyeti ve aynı zamanda yönetim kurulu başkanı. Mesut Eray beyde bölge müdürü olarak görev yapmaktadır"şeklinde konuştu.

10.12.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Teknoloji Seviyemiz 1.7 Dolar'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi