Şifrem?
407 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Karesi’den Kadınlara İş İmkanı
Kırsal mahallelerde açtığı atölyelerle yüzlerce kadını meslek sahibi yapan Karesi Belediyesi, Balıkesir Vefa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin üretime yönelik 50 kadının çalıştırıldığı projeye de büyük destek verdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediyesi ve İŞ-Kur desteği yaklaşık 50 kadının istihdam edildiği Balıkesir Vefa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaret etti, tezgah başında çalışma yapan kadınlara kolaylıklar dileyip, bilgiler aldı ve tezgah başına oturup kilim dokudu. Karesi Belediyesi’nin maddi, manevi destek verdiği ve günde ortalama 15 ile 30 kişiye yardımda bulunan Balıkesir Vefa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde vatandaşların kullanmadığı malzemeler işlenerek yeniden kullanılabilir hale getiriliyor. Derneğe gelen malzemeler inceleniyor ve kullanılabilir ve kullanılamaz olarak ayrılıyor. Kullanılabilir malzemeler, derneğin gece günüz açık kalan sosyal marketinde, halka ücretsiz olarak dağıtılıyor. Kullanılamaz durumda olan malzemeler de atölyede kadınlar tarafından kesilip dikildikten sonra; heybe, çanta, klozet takımı, yolluk ve halıya dönüştürülüyor. Derneğe gelen ürünlerde bir düğmenin dahi çöpe atılmayarak kullanılması dikkatleri çekiyor. Karesi Belediyesi ve İş-Kur desteği ile hazırlanan proje kapsamında üretilen yeni ürünler, proje bitiminde sergilenerek satışa sunulacak.

Vefa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Birsen Işık, marketin başında nöbetçi olmadan 24 saat açık olduğunu belirtiyor. Sosyal Markette dağıtılan malzemelerden yararlanan vatandaşların açgözlü olmadıklarını ifade eden Başkan Işık, ’vatandaşların benim aldığım bana yeter diğeri de başkalarına kalsın’ diye düşündüğünü herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını vurguluyor. Derneğin fiziki şartlarının iyileştirilmesinde ve istihdam oranın yükseltilmesinde Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın büyük katkılarının olduğunu belirten Dernek Başkanı Birsen Işık, "Balıkesirlilerin en büyük şansı sosyal belediyeciliğin en süt seviyede olduğu bir ilde yaşamaları. Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz da sosyal belediyecilik örneği göstererek bize tam destek veriyor, biz de en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.

Dernekte çalışan kadınlar işe çocuklarını yanlarında getiriyor. Derneğin alt katında açılan kreşte çocuklar mesai bitimine kadar öğretmen tarafından çeşitli faaliyetlerle eğitiliyor. Kadınlar, çay molalarında kreşe inip çocukları ile ilgilenebiliyorlar. Başkan Yılmaz da atölye ziyareti sonrasında kreşe inerek çocuklarla yakından ilgilendi.

Karesi Belediyesi’nin yatırımların yanı sıra sosyal hayatı canlandıracak, bölge ekonomisine katkılar sağlayacak projelere de imza attığını belirten Başkan Yücel Yılmaz, ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde KAREM Akademi Kültür ve Sanat Kursları sayesinde yüzlerce insanın sigortalı iş sahibi olduğunu hatırlattı. Başkan Yılmaz, öncelikle kırsal mahallelerin daha iyi organize edilmesi gerektiği için önce istihdam projelerini kırsaldan başlattıklarını söyledi. Başkan Yılmaz, "En son İş-Kur’un da desteği ile Balıkesir Vefa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde yaklaşık 50 kadın iş hayatına girdi. Bazı kadınlarımızın bu zamana kadar hiç sigortası bile yapılmamış. Şimdi kadınlarımız proje sayesinde iş buldukları için çok mutlu, biz de insana dokunabildiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

30.11.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Karesi’den Kadınlara İş İmkanı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi