Şifrem?
63 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Susurluk’ta 100 Adet Buzağı Kulübesi Dağıtıldı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Tarımın Başkenti Balıkesir’de” tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticileri desteklemeyi tüm hızıyla sürdürüyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir’de ilk defa zeytin sineğiyle mücadeleyi başlatan, sera örtüsü, yem seleksiyon makinesi, soğuk süt tankı, polen tuzaklı kovan altlığı dağıtımı gibi üreticilere ekipman destek sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, buzağı ölümlerinin önüne geçmek için Susurluk’ta 100 adet buzağı kulübesini üreticilere dağıttı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Susurluk Eski Belediye Başkanı İsmail Güneş, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Susurluk Ziraat Odası Başkanı Özkan Gürkök, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Kurtuluş Candan, daire başkanları, bürokratlar ve vatandaşların katıldığı törenle; 100 adet buzağı kulübesi üreticilere teslim edildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Susurluk Ziraat Odası Başkanı Özkan Gürkök, Susurluk çiftçisine desteklerinden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a teşekkür etti. Hayvancılıkla uğraşanların en büyük problemlerinden birinin buzağı ölümleri olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Kurtuluş Candan, “Ülkemizde ve ilimizde büyükbaşı hayvancılığın en büyük sorunlarından biri buzağı ölümleridir. Buzağı ölümlerinin önüne geçilmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin yaptığı buzağı kulübesi ve 3 bin 500 adet Septimesi aşısı desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu uygulamalar buzağı ölümlerini azaltacaktır” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un Susurluk’un sorunlarının giderilmesi adına her taleplerine olumlu cevap verdiğini belirten Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, “Başkanımız geride kalan bir buçuk yıllık zaman içinde Susurluk’un tüm ihtiyaçları ve sorunlarının giderilmesi anlamında bizlere büyük destek verdi. Buzağı kulübesi talebimizi sayın başkanımıza bildirdik o da bizim isteğimizi kırmadı ve bunu verdi. Kendisine bu desteğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Balıkesir’in tarım ve hayvancılığın başkenti olduğunu ve bu kapsamda üreticilerin taleplerine anında cevap verdiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bir buçuk yıllık dönemde birçok projenin altına imza attıklarını söyledi. Balıkesir tarihinde ilk kez Balıkesir Büyükşehir Belediyesi döneminde yerel yönetimin zeytin sineğiyle mücadele ettiğini vurgulayan Başkan Uğur, “Balıkesir’de 825 bin hektar alanı ilaçladık. Hem Ege’de hem Marmara bölgesinde zeytin sineğiyle mücadele ettik. Eğer zeytin sineğiyle mücadele etmeseydik zeytinler erkenden dökülecek, ondan çıkan yağ yüksek asitli olacaktı. 2014-2015 yılında yaptığımız ilaçlamayla zeytin üreticisi 3-5 liraya yağ satmak yerine, düşük asitli yağ elde edip 8-10 liradan yağ sattı. Körfez bölgesinden 10 bin ton yağ elde edildi, bu vesileyle 30-40 milyon lirayı çiftçimizin cebine koyduk. Büyükşehir olarak biz bu işe 3. 5 milyon lira para ayırmıştık. Yani 1 koyduk 10 aldık. İşte Büyükşehir Belediyesinin farkı bu. Burhaniye’de sera felaketi geçiren seracılara Büyükşehir Belediyesi olarak sera örtüsü dağıttık. Süt tankları Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilere verildi. Tohum Seleksiyon makinelerini veriyoruz” dedi.

Susurluk ilçesinde 100 adet buzağı kulübesinin hayvancılıkla uğraşanlara dağıtılacağını hatırlatan Başkan Uğur, Balıkesir’de geçen yıl buzağı ölümlerinden dolayı 15 milyon lira maddi kayıp yaşandığını belirtip, bu kaybın önüne geçmek için buzağı kulübesi ve Septimesi aşısı dağıttıklarını söyledi. Başkan Uğur, "Geçen yıl Balıkesir’de 135 bin buzağı doğmuş. Bunların 6 bin tanesini kaybetmişiz. Bu buzağıların ölmesiyle kaybımız 15 milyon lira. 15 milyon lira ekonomimizin ve çiftçimizden kayıp olarak çıktı. 100 adet buzağı kulübesini kurayla belirledik ve dağıtıyoruz. 3 bin 500 adet Septimesi aşısı alınıp Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teslim edildi, buzağısı olacak çiftçimiz ilçe müdürlüğünden bunu ücretsiz olarak temin edebilir” şeklinde konuştu.

Balıkesir’in hayvancılıktaki potansiyelini iyi değerlendirmek istediklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Balıkesir 600 bin büyükbaş, 100 bin küçükbaş, 32 milyon kanatlı hayvanın olduğu bir il. Hayvancılıkta çok önde bir iliz. Bu hayvancılığı nerelerde yapmalıyız? Hayvansal atıkları nasıl değerlendirmeliyiz? Çiftçilerimiz bu atıkları nereye atacağını bilmiyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı coğrafi bilgi sistemiyle ilgili bir çalışma yaptı. Balıkesir’de hayvan yoğunluğu nerelerde onu tespit ettik. Her bir bölgede ne kadar hayvansal atık çıkıyor belirledik. Balıkesir’i 9 bölgeye ayırdık. Balıkesir’de hayvancılıkla ilgili yatırım yapmak isteyenlere parsel bazında adresini göstereceğiz. Hayvancılık yapmak isteyen, biogaz tesisi yapmak isteyenler için bilgileri çıkardık. Balıkesir’deki hayvansal atıklardan 30 bin ile 90 bin Megavat arasında bir elektrik enerjisi elde edilebiliriz. Bu 300 bin nüfuslu bir yerin tüm ihtiyacını karşılayabilecek. Büyükşehir Belediyesi bunun için çalışıyor” dedi.

25.11.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Susurluk’ta 100 Adet Buzağı Kulübesi Dağıtıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi