Şifrem?
84 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Tüp Mide Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu
Balıkesirli Özkan Özbay, şişmanlıktan dolayı çektiği hastalıklarından tüp mide ameliyatı sonrası kurtuldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

43 yaşındaki Özbay, ameliyat sonrası 6 ayda 160 kilodan 95 kiloya düştü.

Aslen Balıkesirli olan ve Sakarya Karasu’da ikamet eden Özkan Özbay’ın hayatı Balıkesir Devlet Hastanesi’nde olduğu tüp mide ameliyatı sonrası tamamen değişti. Kilolarından dolayı bir çok hastalığı olan ve ameliyat sonrası sağlık sorunu kalmayan Özbay, kendisi gibi eşini ve kayın biraderini de tip mide ameliyatına ikna etti. Rutin sağlık kontrolleri için Balıkesir’e gelen ve İHA muhabirine konuşan Özbay, "160 kiloydum 95 kiloya düştüm. 6 ay gibi kısa bir sürede 65 kilo verdim. Şu an rutin bir kilo gidiyor, bir kilo geliyor. Tam boyuma uygun dengede gidiyorum. Boyum 1.96’ idi. Bu ameliyattan sonra 1.98 oldu" dedi.

Şişmanlığın sağlık açısından çok zararlı olduğunu söyleyen Özbay, "Ben de nefes darlığı vardı. Şekerim vardı. Verdiğim kiloları tekrar geri alıyordum. Uyku apnesi vardı. Ayağımda uzun yıllardır çektiğim varisten kaynaklanan venöz yetmezliği hastalığı vardı. O venöz yetmezliği sürekli nüksediyordu. Şişmanlıktan dolayı ayaklarım bu hastalığı kaldıramıyordu. Süreli patlamalar yaşıyordum, sürekli ameliyat olma ihtiyacım oluyordu. Ameliyatlara çözüm bulmak ve rahatlamak amacıyla Balıkesir Devlet Hastanesi’nde Op. Dr. Vedat Sağır tarafından mide ameliyatı oldum. Şu an da çok iyiyim" dedi.

Şişmanlıktan dolayı bedenine uygun elbise bulamadığını söyleyen Özkan Özbay, "Eskiden 6 XL’a kadar bir elbise arıyordum, bulamıyordum. Bulursam da çok yüksek maliyetlerde oluyordu. Şimdi large beden pantolon ve gömleklere kadar düştüm. İstediğimi giyiyorum. Rahatça gezebiliyorum, yiyebiliyorum, içebiliyorum sıkıntı olmuyor" dedi.

EŞİ VE KAYINBİRADERİNİ DE AMELİYAT ETTİRDİ

Kendisi gibi aşırı kiloları olan eşi ve kayın biraderini de tüp mide ameliyatına ikna ettirdiğini söyleyen Özbay, "Benim ameliyatımdan sonra kayın biraderimi de ameliyat ettirdim. Eşimi yaptırdım. Bir çok arkadaşıma da bu ameliyatı yaptırmasını söyledim. Eşim ve kayın biraderim de Balıkesir’de ameliyat oldu. Kayın biraderim 160 kiloydu 78 kiloya düştü. Eşim de 145 kiloydu o da 73 kiloya düştü" şeklinde konuştu.

Ameliyat sonrası herhangi bir diyet uygulamadığını söyleyen Özbay, "Şu an uyguladığım bir diyetim yok. Herkes ne yiyorsa ben de aynısını yiyorum. Eskiden mesela iki öğünde, üç öğünde karnımı doyuruyorsam şimdi altı öğünde karnımı doyuruyorum. Üç ana öğün, üç ara öğün yemek yemeye çalışıyorum. Elimden suyumu ve meyve suyumu eksik etmiyorum. Az az yiyorum sık sık yiyorum" dedi.

AMELİYAT SONRASI SAĞLIK SORUNU KALMADI

160 kiloda iken bir çok sağlık sorunu çektiğini söyleyen Özbay, ameliyat sonrası bu sorunların bir çoğundan kurtulduğunu söyledi. Özbay, "Önceden çok horluyordum ve eşim bundan çok rahatsız oluyordu. Uyku apnem geçti. Venöz yetmezliğinden dolayı bacağım çok şişmişti ama şimdi normale döndü. Yürüyüşüm iyi oldu. Eskiden 10 adım atınca nefes darlığı çekiyordum şimdi her yeri yürüyerek geziyorum. Eskiden mesela MR’ye bile giremiyordum. 100 kilonun üstünde MR’ye almıyorlardı. Şimdi rahat rahat MR çektirebiliyorum" şeklinde konuştu.

KİLOLU VATANDAŞLARA TAVSİYELERDE BULUNDU

Kilolu erkek ve bayanlara tavsiyelerde bulunan Özkan Özbay, "Gördüğümüz her kilolu bayan ve beyefendiyi de tüp mide ameliyatına ikna etmeye çalışıyoruz. Biz faydalandık bu konudan. Kilolu olmak doğuştan gelen bir şey olabilir ama kalıcı bir şey değil. Şu an çözümü bu tüp mide ameliyatı. O yüzden eski hallerine, gençlik hallerine ya da benim gibi 160 kiloyken şu an 16 yaşındaki oğlumun kıyafetlerini giyebilecek duruma gelebilirler" dedi.

MİDE AMELİYATI ÖLDÜRMÜYOR

Mide ameliyatından dolayı masada kalma korkusunun yaşanmaması gerektiğini söyleyen Özbay, "Mide ameliyatından korkmasınlar. Mide ameliyatı olup da su içmeyen insanlar var. ’Midem tekrar büyür’ diye diyetine uymayan insanlar var. Suyunu içmeyen insanın da böbrekleri israf ediyor. Böbrekler israf edince bu bütün organlara sıçrıyor. Ve buna bağlı olarak hastalar hayatını kaybediyor. Tüp mide ameliyatı olurken ameliyat sırasında ölen varsa bu da Allah’ın bir tecellisidir" şeklinde konuştu.

24.11.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Tüp Mide Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi