Şifrem?
93 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

11. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri Başlıyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Ticaret Odası’nın Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Ziraat Odası ile ortaklaşa düzenlediği Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri’nin 11’cisi Çuma günü başlayıp, 8 Kasım’da sona erecek.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC), Akdeniz Zeytinci Kentler Birliği (Re. Co. Med) ve İspanya merkezli bir zeytinyağı derneği olan QV Extra’nın katılımıyla uluslararası bir kimliğe kavuşan Ayvalık Zeytin Hasat Günleri kapsamında kurulacak “Zeytinyağı Pazarı”nda Ayvalıklı zeytinyağı üreticileri yılın ilk hasadını yapıp erken hasat zeytinyağlarını ziyaretçilerin beğenisine sunacaklar.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Ayvalık Ticaret Odası Basın Sözcüsü Halil Cevdet Kantarcı, 11. Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat Günleri, zeytinyağının insan yaşamındaki vazgeçilmez yerini, her defasında daha etkin biçimde hatırlatmak ve benzersiz bir tarih, mimari, doğa ve lezzet diyarı olan Ayvalık’a dikkat çekmek için her yıl zeytin hasat dönemi başlarken düzenlendiğini hatırlattı.

3 gün sürecek Hasat Günleri kapsamında yapılacak etkinliklerde ülkemizdeki zeytinyağı üretim ve tüketimini artırmanın ve kaliteli zeytinyağı üretmenin yollarının da tartışılacağını kaydeden Kantarcı, “Bunun yanında Ayvalık Eski Otogar’da kurulacak “Zeytinyağı Pazarı”nda Ayvalıklı üreticiler ilk hasat zeytinyağlarını ziyaretçilere tattıracaklar” dedi.

“ZEYTİN VARSA HAYAT VAR, BİN YILLARDIR…”

Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri’nin bu yılki temasının ‘Zeytinyağı ve Tarih’ olacağını vurgulayan Halil Cevdet Kantarcı, “Slogan da bu konsept doğrultusunda, ‘Zeytin Varsa Hayat Var, Bin Yıllardır…’ olarak belirlendi. Hasat Günleri’nin 2. Gününde (7 Kasım, Cumartesi), gerçekleştirilecek Zeytinyağı Paneli’nde ziyaretçiler geçmişten günümüze zeytinyağının hayatımızdaki yeri ve önemi hakkında bilgi edinebilecekler. Bu yılki panel konuşmacılarımız Prof. İlber Ortaylı, Akdeniz Zeytinci Kentler Birliği ( Re. Co. Med) Başkanı Enrico Lupi ve zeytin tarihi ve kültürü araştırmacısı Dr. Horst Schäfer-Schuchardt engin bilgileriyle bizi zeytinyağının tarihinde küçük bir gezintiye çıkaracaklar” ifadelerini kullandı.

HASAT KÜÇÜKKÖY’DE YAPILACAK

Hasat Günleri’nin 2. gününde yılın ilk sembolik hasadının Ayvalık’ın Sarımsaklı Plajlarıyla dünyaca tanınan mahallesi Küçükköy’de gerçekleşeceğini anlatan Kantarcı, “Eski bir Boşnak köyü olan ve farklı kültürlerin ilgiye değer izlerini barındıran Küçükköy minyatür meydanı, Merkez Camii, göç temalı Kent Müzesi, 19. yüzyıldan kalma taş evleri ile birçok yaşanmışlığın tanığıdır. Şimdi ise sayıları kırkı bulan sanatçı, yerel yöneticilerin de desteğini alarak Küçükköy’deki yorgun taş evleri yeniliyor, sakin sokakları canlandırıyor ve butik otelleri hizmete sokuyorlar. Küçükköy’e uluslararası bir kültür-sanat-yaşam odağı kimliği kazandırma çalışmaları, hızlı bir yenilenme süreci şeklinde devam ediyor. Yılın ilk zeytin hasadı kutlamasında ziyaretçilerimiz Küçükköy’ün değişen yüzüyle tanışma fırsat bulacaklar.

Hasat Günleri yine Zeytine Minnet yürüyüşüyle başlayacak, geleneksel balık-ekmek ikramı yapılacak ve sokak müzisyenleri Ayvalık’ın farklı köşelerinde konserler verecek” diye konuştu.

05.11.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 11. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri Başlıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi