Şifrem?
153 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Organ Doku Nakil Koordinatörlüğü Rekora Koşuyor
Organ Bağış Haftası nedeniyle açıklama yapan Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı ve Organ Doku Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Suluoğlu, Balıkesir’in bağlı bulunduğu Bursa Koordinasyon Merkezinin Türkiye genelinde 2014 yılını birincilikle bitirdiğine dikkat çekerek "Balıkesir’in bu konuda yoğun olarak sayısal katkısı ve çalışmaları ile 2015 yılında da Türkiye genelinde birinci olarak devam etmekte. Yılın ilk 10 ayında 12 donörümüz oldu" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı ve Organ Doku Nakil Koordinatörü Dr. Mehmet Suluoğlu Organ Bağış Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada "3-9 Kasım tarihleri arasında tüm Türkiye’de Organ Bağış Haftası oldukça yoğun programlarla kutlanmakta. Balıkesir’de her konuda olduğu gibi özellikle organ bağışı ve nakli konusunda da oldukça Türkiye’de önde yer alan bir il. Halkımızda bu konuda çok duyarlı. Biz Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı ve Organ Doku Nakil Koordinatörlüğü olarak hastanemizde gerçekleşen beyin ölümlerinin akabinde ailelerimizle görüşerek organ nakil sürecini başlatıyoruz. Oldukça yükselen ve ileriye dönük umut vadeden bir çizgide devam ediyoruz. İl genelinde özellikle Balıkesir Devlet Hastanesi, Bandırma ve Atatürk Devlet Hastanemiz ile birlikte Türkiye’de sırlamada da önemli bir yere sahibiz"dedi.

BEYİN ÖLÜMÜ NEDİR?

Öncelikle beyin ölümü sürecinin teknik hemde klinik hekim anlamında zor bir süreç olduğunu belirten Dr. Suluoğlu "Tespitin uzun sürmesi hekim kadrosunun yeterli olması ve yoğun bakım açısından hastaya verilecek olan bakımın zorluğu açısından oldukça hassas bir süreç. Fakat ilimiz genelindeki hastanelerin yoğun çabası ve ekiplerin bu konudaki duyarlılığı nedeniyle oldukça aktif ve her yıl artan sayılarla beyin ölüm tespiti ve donör sayısı olarak da bunu rakamlara yansıtıyor. Özellikle bağlı olduğumuz Bursa Koordinasyon Merkezi Türkiye genelinde 2014 yılını birincilikle bitirmişti. Bu yılda yine aynı şekilde Balıkesir’in bu konuda yoğun olarak sayısal katkısı ve çalışmaları ile 2015 yılında da Türkiye genelinde birinci olarak devam etmekte. İlimizin her konuda önce ve duyarlı olması nedeniyle bunu rakamlara da yansıtıyor. Balıkesir’de bir sene öncesine oranla yüzde 50 artış söz konusu hem beyin ölümü bildirimin de hemde beyin ölümü sonrası aileyle görüşülmesi sonucu organ nakli için onay aldığımız aile sayısında ciddi bir atışımız var. Bu konuyla ilgili temel olarak halkımızın duyarlılığına, daha sonra anestezi ve yoğun bakım ekiplerimizin ve daha sonrasında ameliyathane ekibimiz ve diğer illerden bize organ nakli için gelen ekiplerimizin yoğun çabaları sayesinde başarılı geçiyor. Buradaki yarış hem zamanla hemde hastalara bir umut olma çabasında olduğumuz için oldukça zor, sıkıntılı ve yorucu bir süreç. Ama sonunda hayat kurtarmak ve umut olmak var. Bu yüzden hepimiz bu tatlı yorgunluktan mutlu oluyoruz.

İçinde bulunduğumuz 3-9 Kasım haftası Organ Bağış Haftası olarak sosyal ve bilimsel programlar ile takip ediliyor". şeklinde konuştu.

İNSANLAR YAKINLARININ ÖLDÜĞÜNE İNANAMAZKEN, KARŞILARINDA BİZİ ORGAN İSTERKEN BULUYOR

Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Doku Nakil Koordinatörlüğünde görevli Hemşire Emine Dursun Ekinci "3-9 Kasım tarihleri arasında yaptığımız en önemli işlerden bir tanesi nakillere temel oluşturan bağış konusu. Halkımız bağış oranını yükselttikçe nakillerimizde bu oranda artıyor. Beyin ölümü gerçekleştiği andan itibaren çok kısa bir süre içinde aile görüşmesi yapıyoruz. İnsanlar daha yakınlarının öldüğüne inanamazken, karşılarında bizi organ isterken buluyorlar. Tabiki çok zor bir süreç. Yaşarken bağışta bulunmak ve bunu ailemizle paylaşmanın çok büyük önemi ve değeri var. Yaşarken bağışta bulunan kişilerin vefatı sonucunda inanın görüşmeye giden aileler daha kapıdan içeriye girerken biz niçin buraya geldiğimizi biliyoruz, bir an önce işlemlere başlayalım zaten bize vasiyeti vardı, organ bağışında bulunmuştu diye ifade ediyorlar çok net bir şekilde. O yüzden bağışta bulunursak yetmezlikle mücadele eden insanlara o kadar umut olacağız. Bununla ilgili hastanemizde stantlar açıyoruz. Televizyon programları, gazete yayınları, billboardlarda afişlerimizle çalışmalarımız oluyor. İnsanlarımızın bu konuda ki yaklaşımı çok güzel. Müftülüğümüzden de bu konuyla ilgili gerekli desteği alıyoruz. Din İşleri Yüksek Kurulunun 1980 yılında 396 sayılı kararınca organ bağışının caiz olduğunu açıklamıştır. Bu konuda da bize her türlü desteği sunuyorlar. Öldükten sonra bir kaç kişiye hayat vermek çok güzel bir olgu olsa gerek Maide Suresi 32. ayetinde şöyle buyuruluyor "Kim bir insanın hayatını kurtarırsa, tüm insanlığın hayatını kurtarmışçasına sevap kazanır". Herkesi organ bağışına davet ediyorum" dedi.

03.11.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Organ Doku Nakil Koordinatörlüğü Rekora Koşuyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi