Şifrem?
122 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yörük ve Türkmenlerden 'Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü'
Türkiye'nin dört bir yanından Balıkesir'e gelen Yörük ve Türkmenler, "Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü"nü Balıkesir'den başlattı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'e gelen Yörük ve Türkmen beyleri, Alacamescit Camii'nde basın açıklaması yaptı. Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Balıkesir'de buluşan Yörük ve Türkmenler birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Balıkesir'de Kuvay-i Milliye hareketinin başladığı Alacamescit Camii önünde basın açıklaması okuyan Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Sekreteri Fahrettin Beşli, "Türkiye Türkiye Yörük Türkmen Birliği çalışmalarını tamamlamış olarak, Diriliş ve kuruluş aşamalarından sonra yürüyüş safhasına başlamak üzere Kuva-i Milliye şehri Balıkesir'de toplanmıştır" dedi.

Türk Milletinin tarihin en çetin sınavlarından birisini verdiğini söyleyen Beşli, "Dün Malazgir'te, Gelibolu'da, Sakarya'da karşımıza çıkanlar bugün yeni kimlikleri, yeni bahaneleri ve yeni düşmanca yöntemleri ile karşımızda saf tutmuştur. Türk Milletinin Anadolu coğrafyası üzerinde inşat ettikleri büyük Türkiye cumhuriyeti binasını kimisi adalarını işgale, kimisi de tamamen yıkmaya çalışıyor. Türk milletinin mayası, devletlerinin kurucu unsuru Yörük Türkmenler, bu tarihi yapının taşıyıcı kolonları olduğu sürece, boyası silinse de, sıvası dökülse de, çatısı da aksa, bu kutlu bina ebed müddet ayakta kalacaktır" dedi.

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Sekreteri Fahrettin Beşli açıklamalarının devamında şunları söyledi: "Türkiye Yörük Türkmen Birliği, bu bilinç ile yola çıkarak milli birlik ve beraberliğimizin yeniden tesisi ve muhafazasına örnek olacak ve teşvik edecek faaliyetlerine hız verecek, Türkiye Cumhuriyetinin her şiddetteki dayanıklığını arttıracaktır. Türkiye Yörük Türkmen Birliği Türkiye'deki Yörük Türkmenlerin istikbalini kendine hedef, bölücü terör belasının tesiri altında kalan bölgedeki Türkmen Boylarının huzur ve bekasını dava, Suriye, Irak, Güney Azerbaycan ve Doğu Türkistan dahil tüm Türk dünyası Türkmenlerinin güvenliğini de dert edinmiştir".
Dış düşmanlar ve bölücü vatan hainleri hariç hiç kimse ve kesimle bir mücadele içinde olmadıklarını ifade eden Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Sekreteri Fahrettin Beşli, "Herhangi bir safa, cepheye ve siyasi görüşe ait değiliz.Memleket ve millet sevdası dışında da hiç bir konuda da fanatik değiliz. Türkiye Yörük Türkmen Birliği tekamül sürecini tamamladı. Yörük Türkmenler için şafak söktü, tan ağardı, gün ışıdı. Şimdi yeniden yola çıkma vakti geldi. Kuvay-i Milliye şehri Balıkesir'de bugün başlattığımız "Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşümüzü" 14-15 Kasım 2015 tarihlerinde, Şahinbey ve Karayılan'ın kahramanlıkları ile taçlandırılmış olan Milli Mücadeledeki başarıları nedeni ile Gazi ünvanı alan Antep'e uğrayarak sürdüreceğiz. Yörük Türkmenlerin açığını kapatarak hak ettikleri yere gelmeleri, devleti ve milleti ile bütünleşmiş Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olması için yürüdüğü bu yolda azim ve kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Varlığımız Türk Varlığına armağan olsun" şeklinde konuştu.

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı ve Bursa'nın Orhaneli İlçesi Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise yaptığı açıklamada, "Yaşadığımız bu son günlerde az önce bildirimizde okuduğumuz gibi 1071'de Malazgirt'de karşımızda olan zihniyet, Çanakkale'de karşımızda olan zihniyet bugün hala bu coğrafyadaki güçlü bir Türkiyeyi istememektedir" dedi.

Terör olaylarının devamında milletin birbirine düşman kesilmesini sağlamak için herkesin bir düzen kurduğunu söyleyen Tatlıoğlu, "Biz bu insanların, bu vatanın mayası olan Yörük Türkmenler birlik ve beraberlikten tarafa, güçlü bir devlet yapısından yana tavır almak istiyoruz. Biz güçlüyüz ve bu ülkenin asli unsurlarıyız. Hiç bir çıkarımız olmadan bu vatanı karşılıksız sevdik. Biz bu ülkede bu vatanı, bu bayrağı, bu toprağı sevenlerle beraberiz. Seven herkesle kardeşiz. Sevmeyen kimseyle de kardeş olmak istemiyoruz" dedi.
Basın açıklaması sonrası Balıkesir'de toplanan Yörük ve Türkmenler Bursa'ya hareket etti.

19.10.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yörük ve Türkmenlerden 'Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi