Şifrem?
140 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Liseliler Tabletlerine Kavuştu
Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ’eğitimde fatih projesi’ kapsamında tablet bilgisayar dağıtım töreni Balıkesir Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Anadolu Lisesi’nde öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı. Karesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Balıkesir Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilen ’eğitimde fatih projesi’ tablet dağıtım törenine Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Karesi İlçe Emniyet Müdürü Rıdvan Akkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mustafa Solak, Mustafa Uras, Milli Eğitim Fatih Projesi Sorumlu Şube Müdürü Yusuf Yalçın ile daire müdürleri katıldı.

Tablet bilgisayar dağıtım töreninin açılış konuşmasını yapan Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, sözlerine Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısını kınayarak başladı. Ardından proje ile ilgili bilgiler veren Konakbay, "2012 yılından 2015 yılına kadar 2 bin 323 öğrenci ve 582 öğretmene tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirdik. 2015 eğitim yılında Karesi ilçesi genelinde 14 farklı lisemizde bin 800 öğrenci ve 168 öğretmene bu hafta içinde bilgisayar tablet dağıtacağız. Bu yıl 10. sınıf öğrencilerimize dağıtım yapacağız. 9.sınıf öğrencilerimizden başlamak üzere lise ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerimizde tablet bilgisayarlarına kavuşacaklar. Ayrıca 16 ortaöğretim kurumunda fiber internet kurulumu ile fatih projesinin alt yapısı çalışmaları tamamlanmıştır" dedi.

Fatih Projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde hayata geçirildiğini söyleyen Kaymakam Erdoğmuş, "Devletimiz ve hükümetimiz gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için önceliği gençlerimize vermiştir. Diğer milletlerin gençleri ile yarışması için bu imkanları sundu ve sunmaya devam ediyor. Bugün sizden önceki nesiller sizlere bu imkanları sunuyor. Bu ülkenin saygın birer nesli olarak bu imkanları sunmak bizim görevimiz. Size kıt imkanlar içinde size sunulan fırsatları en iyi şekilde kullanacağınızdan eminiz. Size düşen en iyi şekilde ailenize, vatanınıza ve Devletinize yararlı insanlar olacaksınız. Bu tablet bilgisayarları derslerinizde, eğitiminizde en iyi şekilde kullanmanızı diliyorum" şeklinde konuştu.

Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğmuş, Liseli gençlere Amerika Birleşik Devleti’nde yaşayan Mardinli bilim adamı ve Nobel Kimya ödülü almaya hak kazanan Aziz Sancar’ı da örnek göstererek, "Türkiye’nin adı bilim adamı Aziz Sancar sayesinde iyi bir şekilde duyuruldu. Aziz Sancar ülkemizin doğusunda yetişen bir bilim adamımız ve Uluslararası bir nobel ödülü aldı. Aziz Sancar’a bende bu milletin bir ferdi olarak saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Ben bu ülkenin neresinde doğacak olursam olayım. Ben Türküm ve bu başarıyı Türk Milletine hediye ediyorum. Bende bu milletin içinden gelen biri olarak, sizlerden de bir çok Aziz Sancar’lar çıkacağına inanıyorum" şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, Karesi İlçe Emniyet Müdürü Rıdvan Akkaya ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mustafa Solak, Mustafa Uras ve Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi sorumlu Şube Müdürü Yusuf Yalçın tarafından öğrencilere tabletleri dağıtıldı.

13.10.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Liseliler Tabletlerine Kavuştu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi