Şifrem?
78 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başkan Uğur Gönen’de Muhtarlarla Buluştu
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan “Muhtarlık Bilgi Sistemi” Gönen ve Manyas’taki 51 muhtara daha anlatılarak muhtarlar sisteme entegre edildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Gönen Yıldız Termal Otel’de düzenlenen Muhtarlık Bilgi Sistemi Akreditasyon Toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, baski Genel Müdürü Mustafa Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Ergelen, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Metin Ermiş, Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Arık, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Abdurrahman Özdemir, Kent Estetiği Daire Başkanı Zerrin Ağyar, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşın Şirvancı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Şaban Akkol, Zabıta Daire Başkanı Gürkan Kurtbaş, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ile Gönen ve Manyas ilçesine bağlı toplam 151 mahalle muhtarı katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un mahalle muhtarlarını tek tek karşıladığı “Muhtarlar Buluşması”nda Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa görevlileri de tüm misafirlerle yakından ilgilendi. Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı video sunum ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Beyaz Masa Sorumlusu Cevdet Tellioğlu, Muhtarlar Bilgi Sistemi’nin tanıtımını yapıp, sistemin nasıl kullanılacağını anlattı. Muhtarların bu sistemi kullanarak Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a doğrudan “Bir tık” ile nasıl ulaşabilecekleri ayrıntılı bir şekilde aktarıldı. Toplantının sonunda ise tüm muhtarlara her biri için özel hazırlanan akreditasyon bilgileri ve kullanıcı şifreleri verilerek edilerek sisteme dahil edildiler.

Üçüncüsü Gönen’de yapılan Muhtarlar Bilgi Sisteminin tanıtıldığı akreditasyon toplantısında kürsüye çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir’i bir bütün olarak ele aldıklarını, yatırım ve çalışmalarla şehrin her noktasında bulunduklarını söyledi. Başkan Uğur açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: "Şahsım ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına gururla söylüyorum; bugün burada, yerel yönetimimize yeni ufuklar kazandıracak önemli yolculuğun bir adımını daha, beraberce atmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Hepimizin malumudur ki; ülkemiz, son yıllarda önemli bir değişim süreci yaşıyor. Gerçekleştirmek için, büyük uğraşlar verdiğimiz bu değişimin en önemli bileşenlerinden biri de; hiç kuşkusuz ki yerelden yönetim tarzımız, birlikte yönetimimiz olmalıdır. Şehrimiz, coğrafyamız, kültürümüz, velhasıl bizi ülke yapan her şey, bizden yeni bir yaklaşım, yeni bir yöntem bekliyor; biz misyonumuzun farkında olmalıyız ve bugünümüze bakarsak, geçen yıllara rağmen çok önemli mesafeler aldığımız ortaya çıkacaktır. Memnuniyetle söylüyorum ki, her şeye rağmen bugün ülkemizde, çok önemli yerel yönetim uzmanları, birliktelikler ve onların bir kısmının fedakarlıklarıyla, çalışmalarını sürdüren birbirinden değerli belediye başkanları, muhtarlar ve çeşitli kadrolarımız var. Yıllardır çok önemli mesafeler aldığımız yerel yönetim yolculuğunda, atmamız gereken adımlar; hiçbir ayrım yapmaksızın, herkesi kucaklamaktan ve onları desteklemekten geçiyor. Uzmanlık birikimine, uygulamalarına güvendiğimiz herkesi, başka hiçbir kıstas aramaksızın elimizden geldiğince desteklemekten geçiyor. Büyükşehir belediyesi sınırları içerisindeki, en ücra köşede görülen, vatandaş sayısı en az muhtarlığımızdan, merkezdeki en kalabalık nüfusu olan muhtarlığımıza kadar herkesi, bu memleketin has evladı olarak görmek ve desteklemekten geçiyor. Biz kendi içimizde değişene kadar hayat karşısında vaziyetimiz kolaylıkla değişmez. Vaziyetimizi değiştirmenin tek yolu; ölçüsü doğruluk, ahlak, toplumsal değerler ve bilgisi olanların seslerini duyurmalarını sağlamamızdır. Biz buna mecburuz. İşte bütün bunların ışığında özetleyecek olursak, bizler ahlakına, bilgisine, ufkuna güveneceğimiz, yerli ve yabancı birikimlerden de istifade edebilecek nesiller yetiştirmek, İnsanımıza, yaşadığı yerde insanca yaşam hakkı oluşturmak adına, hangi dinden, hangi dilden, hangi mezhepten ya da hangi etnik kimlikten olursa olun, ayırt etmeksizin, insanca yaşaması, gelişmesi ve geliştirebilmesi için ortam kazanması adına, elimizden geldiğince destekçi olmaya mecburuz. Bugün burada, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve kurumum adına gururla söylüyorum; neticesini sonucunu da dönemimizde hep beraber göreceğimiz önemli bir projenin; yerel yönetimde yeni ufuklar kazandırmasını hedeflediğimiz, ’Muhtarlarımızla Nokta Nokta Balıkesir’ projemizin ilk adımlarını, beraber atmak üzere toplanmış bulunuyoruz"

Mahallelere yeni eserler kazandırarak, yüksek standartlar kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Uğur, "İnsanımızı, hak ettiği seviyeye kavuşturmayı hedefleyen Muhtarlarımızla Nokta Nokta Balıkesir projesi ile el ele, kol kola, bir ve beraber olmayı amaçlıyoruz. Detaylarını arkadaşlarımızın aktardığı ’Muhtarlarımızla Nokta Nokta Balıkesir’e katılım süreci bugün başladı. Siz saygıdeğer muhtarlarımız, bu sürece gördüğünüz gibi basit bir şekilde katılabileceksiniz. Ve artık muhtarlarımız istedikleri anda, belediyemize ve ihtiyaç halinde bize, mesajlarını ulaştırabilecek ve ulaşabilecekler. Artık bu program sayesinde Muhtarlarımız anlık olarak Büyükşehir Belediyesine ihtiyaçlarını iletebilecekler. Ayrıca , Alo 153 İletişim Hattını arayan muhtarlarımız için karşılarına ses kaydı ile Muhtarlar Butonu çıkacaktır. Bu hat direkt muhtarlarımız için oluşturulmuştur. Ve sadece sizlerin problemlerinin çözümü için Çağrı Merkezimizde Alo 153 e bağlı bir hat oluşturulmuştur. Ayrıca Beyaz Masa ve Muhtarlar Dairesi başkanlığımızın koordinasyonunu üstleneceği ’Muhtarlarımızla Nokta Nokta Balıkesir’ projesi akreditasyonu tarafınızdan tamamlandığında, mahalle çalışmalarımız hız kazanacak, etkinliklerimiz, ihtiyaçların belirlenmesi için, ilk nokta olan mahalle bazına yönelecektir. Sizlerin sisteme dahil edecekleri mahallenizdeki tüm kaynaklar; bizleri o mahallede neye ağırlık verebileceğimiz, insanımızın hangi yatırımlara, eğitimlere ihtiyacı olabileceği konularında, yönlendirecektir. Muhtarlarımız, ihtiyaçlarını arkadaşlarımızın sunduğu ve sizler için yaptığımız bu program vasıtası ile bize ulaştıracak ve onlara göre planlama yapma imkanı bulacağız. Yani artık, beldemizi, muhtarlarımızın da yönlendirmeleri ile birlikte yöneteceğiz. Daha çiçeği burnunda bir Büyükşehir Belediyesi olarak, ilk işimiz sizlere sunabilecek yatırımların planlamaları ve planlananların başlatılması oldu. Gerek buraya gelirken otobüslerde, gerekse bizzat yerlerinde bunlara şahit oldunuz. Bunlar, sizler ile birlikte yapacaklarımızın daha ilk adımları. Çünkü muhtar demek, mahallesinin önderi demek, muhtar demek, halkının ihtiyaçlarını belirleyen ve o ihtiyaçların giderilmesi için, yerel ve genel yönetimlerle kol kola, halk lehine icraatlar yapan demek. Muhtar demek, halkın eğitilmesinde, yaşam kalitelerinin yükseltilmesinde pay sahibi olan demektir. Ve bizler bu vesileyle, bu proje ile ilgili eğitime, sağlığa, gelişmeye, kardeşliğe, komşuluk ve Balıkesirlilik bilincine, hep birlikte katkı sağlamak, hedeflerimiz arasında önemli bir yer oluşturmuştur" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, her fırsatta dile getirdiği Balıkesir sevdasını tekrarladı. Balıkesir’in bir büyük aile olmanın hazzını yaşayacağını kaydeden Başkan Uğur, “Benim Şehrim Balıkesir sloganı ve bu sloganın gerekliliklerini yerine getirmek suretiyle hangi güzel ilçemizde doğmuş olursak olalım, Biir Büyük Aile olmanın hazzını yaşayacağız. Bu vesile ile Balıkesir’imizi bize bırakan, ebediyete intikal etmiş olan atalarımızı, bir kez daha saygıyla ve rahmetle yad etme imkanı bulacağız. Yönetime geldiğimiz ilk günden bu yana, vatan ve millet sevdalıları olan tüm yöneticilerimizi, sokak sokak, mahalle mahalle sevdasını yüreğinde taşıyan her ferdimizi velhasıl tüm Balıkesirli kardeşlerimizi, birlikte bu şehri yönetmeye davet ediyorum. Birlikte yönetme adına Sesimize kulak verenlerle, siz sayın muhtarlarımızın öncülüğünde bu yönetimi gerçekleştirirken, tüm halkımıza dokunabileceğimiz, fikirlerini almak sureti ile her ferdin katılabileceği zeminleri hazırlayacak ve top yekun bir büyük aile olarak Balıkesir’imizi bir marka şehir yapacağız. Bütün bunları yaparken de en önemli paydaşlarımız da siz değerli muhtarlarımız olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle teşrifleriniz için hepinize teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, sözlerinin sonunda yaklaşım 1 Kasım seçimlerine de değindi. Bu seçimin istikrar için güçlü iktidar için önem taşıdığını vurgulayan Başkan Uğur, istikrarın hem siyasi hem ekonomi için şart olduğunu, bunun da tek yolunun seçimden geçtiğini belirtti. Başkan Uğur, “7 Haziran seçimlerinde iktidar çıkmadı. Ülkemizin hali ortada. Döviz aldı başını gitti, faiz yükseldi. Belirsizlik ortaya çıktı, bu belirsizlik Türkiye’ye kan kaybettiriyor. Eğer Türkiye’de ekonomik kriz olursa belediyelerin gelirleri azalır, buna bağlı olarak da Belediyelerin de yapacağı hizmetler azalır. Birbuçuk yılda 4. Seçim olacak. Ülkede siyasi iktidar olmadan ekonomik istikrar olmuyor. İnşallah bu seçimlerde güçlü bir iktidar çıkar ve istikrar gelir” şeklinde konuştu. Başkan Uğur’un sözleri muhtarlar tarafından uzun süre alkışlandı.

BAŞKAN UĞUR’DAN KIRSAL MAHALLELERE ARAZÖZ JESTİ

Konuşmasının ardından Gönen’de 5, , Manyas’ta da 5 mahalle muhtarına Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca alınan toplam 10 adet çok amaçlı yangın söndürme arazözlerinin tahsis belgelerini verdi. Muhtarlar bu araçları eğitimlerini aldıktan sona teslim alacakları bildirildi. Gönen ve Manyas’taki mahalle muhtarları Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a ve ekibine teşekkür ettiler.

09.10.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başkan Uğur Gönen’de Muhtarlarla Buluştu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi