Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evini ziyaret eden Balıkesir Hayvanları Koruma Derneği üyeleri yiyecek hazırlayarak hayvanları beslediler. Balıkesir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Makbule Oğuzkurt dernek üyelerinin aynı zamanda birer barınak gönüllüsü olduğunu ifade ederek "Bizler aynı zamanda barınak gönüllüsüyüz. Dernek arkadaşlarımızla birlikte 4 Ekim’de şehitlerimizden dolayı dışarıda bir etkinlik yerine barınakta bir etkinlik yapmayı uygun gördük. Yiyecekler getirerek yemekler yaptık. Büyükşehir belediyemizle beraber çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Sağ olsunlar bize ellerinden gelen her türlü desteği sağlıyorlar. Barınağımız her ay daha da güzelleşiyor, daha düzenli bir hale geliyor,hayvanlar daha rahat ediyor. Onlar burada kaldığı sürece tedavileri sağlık sorunları çözülerek dışarıya bırakılıyor"dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Denetim Şube Müdürü Volkan Karateke yaptığı açıklamada "Müdürlüğümüze bağlı sokak hayvanları geçici bakım evinde, hayvanları koruma kanunu ve hayvanların korunmasına dair uygulama yönetmeliği kapsamında çalışmalarımızı büyük bir hassasiyet ve özveri ile sürdürmekteyiz. Burada kısırlaştırma ve sahiplendirme faaliyetlerine özellikle ağırlık vermekte ve buna özen göstermekteyiz. Şuanda burada 4 veteriner hekim,1 veteriner teknikeri, bakıcı ve hizmetli arkadaşlarımız ve toplama ekibimizle beraber toplam 25 kişilik bir ekiple burada 24 saat hizmet vermekteyiz. Bunun dışında hayvan sevenler, hayvan koruma dernekleri ve sivil toplum kuruluşları ile beraber uyum içinde çalışıyoruz"şeklinde konuştu.
Veteriner Hekim Tarık Güler ise "Özellikle Balıkesir Hayvanları Koruma Derneğine çok teşekkür ediyoruz yaptıkları etkinlik sebebiyle. Barınağımızda şuan da kısırlaştırılmayı bekleyen ve kısırlaştırılarak sokağa salınmayı bekleyen 150 köpeğimiz mevcut. Şuan da yine barınağımızda 200 civarında çoğunluğu köpekten oluşan hayvanımız var, bunlardan 30 kadarı kedi. Yetişkin kedileri kısırlaştırdıktan sonra tekrar sokağa salıyoruz, aynı şey köpekler içinde geçerli. Burada kısırlaştırıp aşılarını tamamladıktan sonra yeniden alınan tere bırakılıyor. Orada da hayvan severlerimiz onları besliyorlar. Burada kedi ve köpekler çok uzun süreli kalmıyorlar. Ufak olanları daha çok sahiplendirme yoluyla veriyoruz. Geçen ay 68 sahiplendirme yoluyla hayvanları verdik. Bu Türkiye ortalaması için gayet güzel bir rakam"dedi.
07.10.2015