Şifrem?
202 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Şehit Yakını Ve Gazilere 505 Milyon Tl Destek Verildi
TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven, 1982 yılında kurulan Mehmetçik Vakfı’nın bugüne kadar 44 bin kişiye 505 milyon TL destek sağladığını açıkladı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesinde düzenlediği basın toplantısında vakıf çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Mehmetçik Vakfı’nın 1982 yılında kurulduğuna dikkat çeken Güven, bugüne kadar yaklaşık 44 bin kişiye 505 milyon TL yardımda bulunulduğunu ifade ederek “Mehmetçik Vakfı’nın amacı, TSK bünyesinde görev yaparken şehit olan ya da gazi olan askerler ve ailelerine destek vermek. Bunları yaparken bütün gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Yani hiçbir devlet katkısı olmadan, tamamen vatandaşlarımızın bağışlarıyla Mehmetçiklere destek sağlıyoruz. Vakfımız, bu güne kadar, 4 bin 450 terör şehidi, 2 bin 86 görev şehidi ve 10 bin 68 diğer şekillerde vefat eden Mehmetçiğimize destekte bulunarak yardımcı oldu. Vakıf olarak desteklerimiz çeşitli şekillerde yapılıyor. Bir defaya mahsus ve sürekli olmak üzere desteklerimiz, şehidimizin yakınlarına, gazilerimizin kendilerine ve yakınlarına yapılıyor. Şehidimizin, vefatı esnasında hamile olan eşine doğum yardımı, vefatı esnasında hayatta olan çocuklarına bakım yardımı, 18 yaşına kadar olan çocuklarına hiçbir koşula bağlı kalmaksızın, 20 yaşına kadar lise de okuyan çocuklarına ve 25 yaşına kadar da üniversitede okuyan çocuklarına aylık yardımlarda bulunuyoruz. Şu anda vakfımızdan halen yardım alan 7 bin 568 gazimiz, 1338 öğrencimiz var. Nakdi yardımların yanı sıra, şehitlerimizin emaneti yavrularımıza, sosyal destek projelerimiz oluyor. Bunlar da çeşitli şekillerde gerçekleştirilebiliyor. Biz, sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Vakfımızın kendi iç denetim mekanizması var. Bunun yanı sıra Sayıştay tarafından denetleniyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, özel denetim firmaları tarafından, valilik tarafından denetleniyor” dedi.

Balıkesir’e hem vakıf hem de yaklaşan kurban faaliyeti hakkında bilgilendirmede bulunmak için geldiklerini söyleyen Güven, "Kurban faaliyetimiz bu sene 7 merkezde yapılacak. Bu merkezlerin her birinde vakfımızın görevlendirdiği 5’şer personel görev yapacak. Bu kesim bölgelerinde muayene ve kontrol heyetleri görev yapacak. Bunun dışında mülki amirliklerin görevlendirdiği veteriner, din görevlisi ve noterlerde bulunacak. Bu kesimler tamamen dini vecibelere uygun olarak yapılacaktır. 7 kişilik guruplar halinde noter vasıtasıyla vekalet veriliyor. 3 kere tekrarlanıp vekalet verildikten sonra din görevlisi dini vecibeleri yerine getiriyor ve ondan sonra kesim tamamlanıyor. Kesim öncesinde hayvanların kesime uygun olup olmadığı gerek mülki amirlerin görevlendirdiği gerekse veteriner tarafından kontrol ediliyor, Kesim sonrasında da etlerin sağlığa uygun olup olmadığı kontrol ediliyor. 3 gün boyunca devam eden faaliyetimiz son gününe kadar bütün kesim görüntüleri kayıt altına alınıyor ve bunlar noter tarafından da tastikleniyor. İsteyen bağışçılara da bu belgeler gönderiliyor. Vakfımızın internet sitesinde kurban bağışlarıyla ilgili açıklamalar bulunmaktadır. Bağış yapmak isteyen vatandaşlar bize bu şekilde ulaşabilirler. Bu yılki kurban bağış ücretimiz 700 liradır. Bağışlarını Mehmetçik Vakfına yapmaları için çağrıda bulunuyorum. Bağış sonrası kesilen etlerinde önemli bir bölümü kesim noktasına yakın mesafedeki şehit ve gazi ailelerine 4,5 kiloluk paketler halinde dağıtılmaktadır. Diğer bağışçılarımızın kendilerine de kavurma et olarak ulaştırılmaktadır. Türkiye Mehmetçiğe, Mehmetçik Türk milletine emanettir. Biz sadece Mehmetçik Vakfı olarak bu emanete aracılık ediyoruz. Türk Milleti emanetine sahip çıkıyor" şeklinde konuştu.

25.08.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Şehit Yakını Ve Gazilere 505 Milyon Tl Destek Verildi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi