Balıkesir’de kurulacak Enerji santrali ile ilgili basın açıklaması yapan Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Gündoğdu, yapılacak tesisin zararlarından bahsetti. Gündoğdu 343 bin merkez nüfuslu Balıkesir’de böyle bir tesisin zararlarının ciddi boyutta olacağını ifade ederek, ihtiyaç olunan enerjinin temini için çevreye ve canlıların sağlığına zarar vermeyen çevre dostu enerji kaynaklarının tercih edilmesinin daha doğru olacağını belirtti.
Gündoğdu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizin güzel illerinden Balıkesir daha 5-10 yıl öncesine kadar tarım ve hayvancılıkta kendine yetebiliyordu. Bugün geriye baktığınız da Balıkesir halen kendi kendine yetebiliyor mu? Deniz ve termal turizm, tarım ve hayvancılık ve başta tarım sanayisi olmak üzere kendisinden söz ettiren bu ilimiz artık büyük şehir olmuştur. Ne yazık ki gelinen nokta geçmişini arar olmuştur. Biran önce kopuk olan kent merkezini ve üniversitenin yerleşkesi ile bütünleştirmesi ile uğraşılması gerekirken, bir ailenin yada birkaç kişinin mutluluğu için kente, insanlara daha doğrusu çevremizi ve canlılara zarar vermesi kaçınılmaz olan Kömür ile çalışan enerji santrali şehrin göbeğine yani Paşaköy’e kurulması konuşulmaktadır. Kaldı ki, herhangi bir yerleşim bölgesinde Gayri sıhhi müessese kabul edilen benzin istasyonunun bile kurulmasına izin verilmezken daha tehlikeli olan kömürle çalışan enerji santralinin kurulmasının gündemde olması ne akla hizmettir. Anlamış değiliz. Merkez iki ilçenin toplam nüfusu 343 bin kişiyi kapsamaktadır"
Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Gündoğdu, kurulacak enerji santraliyle insanların yaşamının yok sayıldığını ifade ederek, "Enerji santralin atıklarının çevreye ve canlılara vereceği korkunç zararlar biliniyorken böyle tehlikeli bir iznin verilmesi aynı zamanda emsal teşkil edecektir. Bu tür zararlı müesseselerin sayısının artışına ve denetimsizliğine yol açacaktır. Balıkesir Akademik Odalar Birliği olarak bunun büyük bir yanlış olduğunu nasıl biliyorsak, İnanmak istiyoruz ki Balıkesir ilinin gerek yerel yöneticileri, gerek kamuda görevli yöneticileri ve diğer kanaat önderleri de en az bizler ve sizler kadar bu yanlışın farkında olmalılar. İlimizde yatırım olsun nasıl olursa olsun, bedeli ne olursa olsun, istihdam olsun ne olursa olsun anlayışından önce vazgeçmeliler. Herkesin işi olduğu ama nefes alamadığı bir bardak temiz su bulamadığı Balıkesir kimse için cazip olmayacaktır. Elbette ki Enerji ihtiyacı, zorunlu gereksinimlerden olup mutlaka temini gerekir. Ancak bu durumda çevreye ve canlıların sağlığına zarar vermeyen çevre dostu enerji kaynakları tercih edilmelidir. Örneğin; rüzgar-güneş enerjileri gibi çevre dostu enerji kaynakları kullanılmalıdır. Kaldı ki yaşadığımız il alternatif enerji kaynakları yönünden ülkemizin şanslı bölgelerindendir. Derhal yetkililer, kamuoyuyla Balıkesir’de enerji santralin yapılamayacağını paylaşarak hemşehrilerimizi rahatlatmalarını bekliyoruz. Konunun takipçisiyiz, olmaya devam edeceğiz”
14.08.2015