Şifrem?
58 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Akademik Odalar Birliği’nden Santral Açıklaması
Balıkesir Akademik Odalar Birliği, Tabip Odası’nda ortak bir basın toplantısı gerçekleştirerek Balıkesir’e kurulacak kömür ile çalışan enerji santralinin zararlarını anlattı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir’de kurulacak Enerji santrali ile ilgili basın açıklaması yapan Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Gündoğdu, yapılacak tesisin zararlarından bahsetti. Gündoğdu 343 bin merkez nüfuslu Balıkesir’de böyle bir tesisin zararlarının ciddi boyutta olacağını ifade ederek, ihtiyaç olunan enerjinin temini için çevreye ve canlıların sağlığına zarar vermeyen çevre dostu enerji kaynaklarının tercih edilmesinin daha doğru olacağını belirtti.

Gündoğdu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizin güzel illerinden Balıkesir daha 5-10 yıl öncesine kadar tarım ve hayvancılıkta kendine yetebiliyordu. Bugün geriye baktığınız da Balıkesir halen kendi kendine yetebiliyor mu? Deniz ve termal turizm, tarım ve hayvancılık ve başta tarım sanayisi olmak üzere kendisinden söz ettiren bu ilimiz artık büyük şehir olmuştur. Ne yazık ki gelinen nokta geçmişini arar olmuştur. Biran önce kopuk olan kent merkezini ve üniversitenin yerleşkesi ile bütünleştirmesi ile uğraşılması gerekirken, bir ailenin yada birkaç kişinin mutluluğu için kente, insanlara daha doğrusu çevremizi ve canlılara zarar vermesi kaçınılmaz olan Kömür ile çalışan enerji santrali şehrin göbeğine yani Paşaköy’e kurulması konuşulmaktadır. Kaldı ki, herhangi bir yerleşim bölgesinde Gayri sıhhi müessese kabul edilen benzin istasyonunun bile kurulmasına izin verilmezken daha tehlikeli olan kömürle çalışan enerji santralinin kurulmasının gündemde olması ne akla hizmettir. Anlamış değiliz. Merkez iki ilçenin toplam nüfusu 343 bin kişiyi kapsamaktadır"

Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Gündoğdu, kurulacak enerji santraliyle insanların yaşamının yok sayıldığını ifade ederek, "Enerji santralin atıklarının çevreye ve canlılara vereceği korkunç zararlar biliniyorken böyle tehlikeli bir iznin verilmesi aynı zamanda emsal teşkil edecektir. Bu tür zararlı müesseselerin sayısının artışına ve denetimsizliğine yol açacaktır. Balıkesir Akademik Odalar Birliği olarak bunun büyük bir yanlış olduğunu nasıl biliyorsak, İnanmak istiyoruz ki Balıkesir ilinin gerek yerel yöneticileri, gerek kamuda görevli yöneticileri ve diğer kanaat önderleri de en az bizler ve sizler kadar bu yanlışın farkında olmalılar. İlimizde yatırım olsun nasıl olursa olsun, bedeli ne olursa olsun, istihdam olsun ne olursa olsun anlayışından önce vazgeçmeliler. Herkesin işi olduğu ama nefes alamadığı bir bardak temiz su bulamadığı Balıkesir kimse için cazip olmayacaktır. Elbette ki Enerji ihtiyacı, zorunlu gereksinimlerden olup mutlaka temini gerekir. Ancak bu durumda çevreye ve canlıların sağlığına zarar vermeyen çevre dostu enerji kaynakları tercih edilmelidir. Örneğin; rüzgar-güneş enerjileri gibi çevre dostu enerji kaynakları kullanılmalıdır. Kaldı ki yaşadığımız il alternatif enerji kaynakları yönünden ülkemizin şanslı bölgelerindendir. Derhal yetkililer, kamuoyuyla Balıkesir’de enerji santralin yapılamayacağını paylaşarak hemşehrilerimizi rahatlatmalarını bekliyoruz. Konunun takipçisiyiz, olmaya devam edeceğiz”

14.08.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Akademik Odalar Birliği’nden Santral Açıklaması

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi