Uğur, mevcut barınakta 2014 yılında binden fazla sokak hayvanının rehabilite edildiğini, bu yıl bin 500’ü geçeceğini söyledi. Başkan Uğur, yeni yapılacak 480 dönümlük hayvan barınağında ise yılda 5 bin civarında sokak hayvanının rehabilitasyon edilebileceğini kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, beraberinde Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşin Şirvancı ile birlikte Altıeylül ilçesi Ovaköy Mahallesi’ndeki Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinde, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ayşin Şirvancı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait hayvan barınağının örnek bir yer gösterildiğini belirtti. Ziyaret ve inceleme sırasında kısa bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Burası örnek bir barınak. Yılda binin üzerinde sokak hayvanı burada rehabilitasyonu yapıldıktan sonra küpesi takılıp yine sokağa salınıyor. Hem kediler var, hem köpekler var, tüm sokak hayvanlarıyla ilgili veterinerlerimiz burada hizmet veriyor. Geçen yıl bin hayvan üzerinde işlem yapılmış, 2015 yılında bin 500’ün üzerinde. Yeni Hayvan Barınağımızın bitmesiyle birlikte yılda 5 bin sokak hayvanının rehabilitasyonu, kısırlaştırılması, küpelenmesi gibi işlemler yapılabilecek. İstiyoruz ki Balıkesirimizde sokak hayvanları insanlarımıza zarar vermesin” diye konuştu.
Mevcut hayvan barınağında köpek ve kedilerden toplam 300’ün üzerinde sokak hayvanının rehabilitasyon işleminde tutulduğu, gerekli bakım, kısırlaştırma, küpelendirme işlemleri yapılan sokak hayvanlarının gönüllü bakıcılar tarafından sahiplendirildiği bildirildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan yeni hayvan barınağı hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ayşin Şirvancı, şu bilgileri verdi;
“Bununla beraber Balıkesir-İvrindi İlçesi sınırlarında Balıkesir İlinin tamamına hizmet verebilecek kapasite ve donanıma sahip olacak Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi inşasına başlandı. Önümüzdeki günlerde temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Toplam tahsis alanı 46 hektar, ancak başlangıçta 20 hektarlık alan üzerine kurulup aşama aşama yapılacak olan tesiste; karantina, uyuz bakım, ameliyathane, idari bina, sosyal tesis, oyun grubu, hasta ve yavrulu anne bakım üniteleri gibi hatta vatandaşların tatil bölgesine geçişlerde hayvanları geçici olarak bakıma bırakabilececekleri hayvan oteli gibi modern bir tesisin sahip olması gereken tüm birimlerin oluşturulmasını planlıyoruz.”
14.05.2015