Şifrem?
193 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Başbakan Yardımcısı Babacan’dan CHP’ye Eleştiri
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP’nin seçim vaatlerini halkı aldatma olarak gördüğünü söyleyerek, "Onlar konuşur, biz yaparız" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Balıkesir’de partililerle bir araya geldi. AK Parti İl Başkanlığı’nda partililere hitap eden Babacan, "Bir Aile Sosyal Destek Projesi açıkladık. Şu an Ali ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 5-6 bin yeni personel istihdam ediyor. Bunların amacı hane hane toplumumuzu takip etmek. Özellikle sosyo-ekonomik seviyesi düşük ailelerle yakından ilgilenmek. Bir şehrimizde kırsaldan mahalleye bir aile taşındı. Adrese kayıtlı nüfus sisteminde ailenin kaydı hemen oluşuyor. Bu görevlilerimiz o aileye gidecek, ’Hoş geldiniz, bir ihtiyacınız var mı? Sağlık sorununuz var mı? Çocuğunuz okula kayıtlı mı’ diye bu ailenin ihtiyaçlarını tespit edecek. Devletin sunduğu sosyal hizmetlerle aileyi buluşturmak için bu arkadaşlarımız görevli olacak. Her bir vatandaşın nasıl ’Alo’ diyebileceği bir aile hekimi olduysa, her ailemizin de ihtiyacı var, devlet hangi birimi ile karşılar, bu bazen Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı olabilir, bazen belediyelerimiz olabilir. Devletin sağladığı desteklerle bazı vatandaşlarımızın hala buluşamadığını görüyoruz. Bu sistem bu boşluğu kapatacak. Aile aile arkadaşlarımıza görev vereceğiz. Hiç bir telefon gelmese dahi, bu arkadaşlarımız kapıyı çalacaklar. Bilememekten, ulaşamamaktan vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyorlar. O boşluğu kapatacak sistemi böylece kurup toplumuzu nakış işler gibi, nokta nokta, hücre hücre ihtiyaçları karşılanacak" dedi.

Sağlıkla ilgili konuşan Ali Babacan "Sağlık hizmetlerimiz ilerledi Türkiye’de. Sağlık hizmetlerimiz dünyada dillendiriliyor. Bundan 2 sene önce Davos’ta bir akşam sağlık oturumu yapıldı. Oraya katılan 300 sağlık sektöründen insan benden Türkiye’deki sağlık reformunu dinlemek istedi. Bir saat onlara sağlık reformumuzu anlattık. Dünyanın en iyi hastanelerinin yöneticileri de var, Dünyanın en iyi tıp okullarının rektörleri de var. Sağlık konusunda vatandaşlarımızın memnuniyet seviyesi hayli yükseldi. Mükemmel mi, değil, eksiklikler var mı, var. Bunları kapatmak için yoğun bir çalışma içinde olacağız" şeklinde konuştu.

Balıkesir’e ikinci üniversite açılması kararının alındığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Babacan, ilçelerde üniversiteler kurulacağını söyledi. Türkiye’de üniversite sayısının 180’i geçtiğini söyleyen Babacan, "Biz Türkiye olarak çalışarak refah seviyemizi arttırıyoruz. Allah çalışana veriyor. Ama dosdoğru ve dürüst çalışana veriyor. Tedbir alacağız, takdir Allah’ın diyeceğiz. Önümüzdeki 4-5 haftalık süre çok çalışmamız gereken bir süre. Biz tedbirimizi alıp, çok çalışacağız. Seçimlerde de takdir Allah’ın diyeceğiz. İnşallah hayırlı bir sonucu da hep beraber alacağız. Kısa süre içinde gece gündüz demeyelim, hafta içi hafta sonu demeyelim. Kapı kapı dolaşalım. Merkez demeyelim, köy demeyelim. Çok anlatalım. Anlatmayınca, tanıtmayınca insanlar nasıl mukayese edecek? Ben kime, niçin oy veriyorum? AK Parti iktidarı 12 buçuk yılda neler yaptı? Hiç bir partide bizim kadar detaylı bir hazırlık yok" dedi.

CHP’YE ELEŞTİRİ

Konuşmasında CHP’yi eleştiren Babacan, şunları söyledi:

"Bizim seçim beyannamemiz 350 sayfa, bin 250 eylemi içeren öncelikli dönüşüm programı listesi açıkladık. Biz yol haritamızı çizdik. Muhalefet partilerinin bunu anlamaları ve gerçekleştirmeleri çok zor. Onların seçim beyannamelerine bakın. Bu partiler daha önce iktidar oldular mı? CHP’nin temsil ettiği zihniyet de oldu. MHP de oldu. Biz iktidardayken şunu başardık diyebilecekleri tek bir şey görecek misiniz? Sadece ileriye doğru, içi boş laf. Bizim seçim beyannamemizin yarısı yaptıklarımız, diğer yarısı da yapacaklarımız. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır diyoruz. 230 milyar dolardan nasıl 800 milyar dolara getirdiysek daha da ilerleteceğiz diyoruz. Diğer partilerden hiç birinin ben şunu yaptım, başardım diyebileceği bir şey yok. Sayın Kılıçdaroğlu’nun SSK’nın genel müdürü iken seçim beyannamesini açın bakın, tek bir kelime görebilecek misiniz? Diyor ki, ’Ben Türkiye’nin hesap bilen en iyi 10 adamından biriyim’. Bu açıkladıkları projelerle ilgili maliyet hesaplamaları yaptılar. 3 ayrı parti yetkilisi 3 ayrı rakam verdi. Madem hesap uzmanı, dönüp arkadaşlarına diyecek ki, ’Arkadaşlar üçünüz ayrı ayrı hesap yaptınız, bunların hangisi doğru’. Ortada hesap kitap da yok. Acaba göz boyayabilir miyiz? Türkiye’deki en geniş kesim, emekli, memur bunların gözünü boyamak için, aldatma çabası olarak, ne derim, nasıl kandırabilirim, bunun üzerine kurgulanmış bir seçim kampanyası. Onlar konuşur, biz yaparız."

07.05.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Başbakan Yardımcısı Babacan’dan CHP’ye Eleştiri

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi