Şifrem?
94 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık’ta Üniversiteler Arası Halk Oyunları Coşkusu
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen, Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Üniversiteler Halk Dansları Şenliği Diğer Türler Elemelerinin Artistik Dal Yarışmaları Ayvalık’ta start aldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Türkiye’nin dört bir yanındaki 27 üniversitenin halk oyunları ekiplerin katıldığı, Diyarbakır, Ayvalık ve Sivas olmak üzere 3 ayrı etaptan oluşan Üniversiteler arası Halk Dansları Şenliği yarışmasının 3 gün sürecek olan Ayvalık etabı; Ayvalık Belediyesi’ne ait Açık Hava Tiyatrosu’nda açılış serenomisi ve halk oyunları gösterimleriyle başladı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Halk Oyunlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Federasyon Temsilcisi Mehmet Zeki Baykal’ın yanı sıra Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Emniyet Müdür Vekili Aytekin Kantık, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Ayvalık Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Elif Kıvanç ve daire amirlerinin de izleyiciler arasında bulunduğu organizasyona katılım yoğun oldu.

Yarışmada değerlendirmeleri; İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Nihal Cömert Ötken, Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kamile Akgül, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ramazan Tegiz, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Tuzcuoğulları, Eskişehir Ozmangazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tekin Koçkar, İzmir İleri teknoloji Ensititüsü Öğretim Görevlisi Nükhet Dalcı, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Bora Oksan ve Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Nazım Gürak’ın hazır bulunduğu Uzmanlar Kurulu Üyeleri yaptı.

Anadolu’nun dört bir yanındaki folklorik kültürün tüm renkleriyle sergilendiği yarışmanın açılış serenomisinde konuşan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Halk Oyunlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Federasyon Temsilcisi Mehmet Zeki Baykal, bir ülkenin halk oyunlarının engin ve medeniyet birikiminin en güzel örneklerinden olduğunu vurguladı.

Baykal, “Hiç şüphesiz ki bu kültürel değerlerimizin en temel özelliklerinden biri de birlik ve beraberliktir. Üniversite Sporları Federasyonu olarak bizler, bilim yuvası olan üniversitelerimizden kültürel değerlerimizi korumaya ve yaşatmanın yanı sıra gençlerimizin dostluk ve kardeşliklerini amaç edinmiş olmaktayız” dedi.

27 üniversitenin halk dansları ekiplerinin Ayvalık’a Türkiye’nin kültürünü getirdiğini kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise yaptığı konuşmada, “Bu mozaik Ayvalık’ı renklendirdi. İnşallah bu organizasyon Ayvalık’ta sürekli hale gelecektir. Bu güzel kültürümüzün burada olması bizim için çok önemli” diye konuştu.

Açılış serenomisinde konuşan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ise; yarışmaya katılan halk dansları topluluklarının Türk kültür ve sosyal hayatıyla, folkloruna büyük bir hizmet verdiğini kaydederek; bu hizmetin sadece üniversite hayatında değil, öğrencilerin nefes alıp verdikleri müddetçe Türkiye’nin yada dünyanın herhangi bir noktasında bile olsalar yaşatmalarını diledi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri Anadolu’nun dört bir yanına ait halk oyunlarının en güzel örneklerini açık hava tiyatrosunu dolduran yüzlerce kişiye sunmaya başladı.

İzleyicinin özellikle Ankara yöresine ait türkülere coşkulu danslarla eşlik etmesi yarışmanın Ayvalık etabının ilk gününe adeta damgasını vurdu.

HAMZAOĞLU VE GENÇER MEMNUN

Ayvalık’taki yarışmayla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu; Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Halk Oyunları Yarışmalarının Türkiye genelinde üç etaptan oluştuğunu vurgulayarak, “Bugün Ayvalık’ta bu yarışmaların bir gurup finali gerçekleşmektedir. Burada, yarışmanın ‘Diğer Türler ve Horon Ekipleri’ yarımaya katılacaklardır. Bu yarışmanın bir gurubu Diyarbakır’da yapılmıştı. Bugün ikinci etabının startını verdiğimiz yarışma Sivas Üniversitesi’nde gerçekleşecek finallerle tamamlanacaktır. Bu organizasyonun bizim için en önemli özelliği, Türkiye genelinde bir ilçede ilk kez düzenlenmiş olmasıdır. Türk folklorunun en önemli değerlerinden biri olan halk oyunlarını üniversitelerimizin akademik ve bilimsel alanlarda yaptıkları çalışmalarla hazırladıkları oyunları sergilenecektir. Bu oyunların içerisinde folklorik anlamda tüm zenginliklerimizde bulunması da bizim için ayrı bir gururdur” diye konuştu.

Muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise; Açık Hava Tiyatrosunda başlayan halk oyunları şenliği ve yarışmalarının Açık Hava Tiyatrosunda başladığını ama ilçenin dört bir yanında gerçekleşecek gösterimlerle süreceğini vurgulayarak, “Bu organizasyon için yaklaşık bin 500 kişi geldi Ayvalık’a. Buda çok önemli. Türkiye’nin bütün kültürünü bu vesile ile Ayvalık’a taşımış olduk” dedi.

Ayvalık’ta açılışı yapılan yarılmanın finali ise Cumartesi akşamı yine Ayvalık Belediyesi Açık Hava Tiyatrosunda yapılacak törenle gerçekleşecek.

17.04.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık’ta Üniversiteler Arası Halk Oyunları Coşkusu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi