Şifrem?
312 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Dursunbey'de 'Ortak Nokta' Toplantısı
Dursunbey’de Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın organize ettiği ‘Ortak Nokta Dursunbey’ toplantısına gençlerin ilgisi yoğun oldu. Dursunbey’de ilk kez yapılan bu toplantıda gençler istek ve önerilerini paylaştı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan belediye tarihinde bir ilke imza atarak yüzlerce Dursunbeyli genci ‘Ortak Nokta Dursunbey, Gençlerle Başbaşa’ isimli toplantıda bir araya getirdi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantı öncesi katılımcıları kapıda karşılayan Başkan Bahçavan gençler ile yakından ilgilendi. Toplantının başında belediye proje ve etüt müdürü Nusret Ergin açılış konuşmasını yaptı. Dursunbey’in sorunları ile ilgili gençlerin düşünceli olduğunu ifade eden Ergin bu toplantıda gençlerin kendilerini rahat bir şekilde ifade ederek fikir ve önerilerini Başkana aktarabileceklerini ifade etti. Toplantının karşılıklı fikir tartışması ve önerilerin dile getirileceğini söyleyen Ergin bu toplantının gerçek anlamda Ortak noktayı vereceğine inandığını söyledi.

YÜZLERCE GENÇ BAŞKANI PÜR DİKKAT DİNLEDİ
Göreve geldiği günden bu yana çeşitli nedenler ile gençlere zaman ayıramadıklarını ifade eden Bahçavan, bundan sonraki süreçte bu toplantıları sıklıkla yapacaklarını Ortak Nokta Dursunbey ve ortak bir fikir nasıl oluşturabiliriz sorunun cevabı için bu toplantıları organize ettiklerini söyledi. Toplantıda belli bir grup belli bir zümre diye kesinlikle düşünmediklerini ifade eden Bahçavan, bütün Dursunbeyli gençlerin burada fikir beyan etmelerini, Dursunbey’in geleceği ile ilgili neler düşündüklerini öğrenmek istediklerini belirtti. Toplantıda fikrini çeşitli nedenler beyan edemeyen için de formlar hazırladıklarını belirten Başkan Bahçavan bu formları dikkate alacaklarını buradaki öneri ve görüşleri tek tek okuyarak geri dönüşlerinin de yapılacağını söyledi.

Toplantıda bir yılda yapılan bazı icraatlar ile ilgili gençlere bilgi veren Başkan Bahçavan, Dursunbey’i geleceğe taşıyacak projeler üzerinde çalıştıklarını, Özellikle istihdam konusunda çeşitli projeler üzerinde durduklarını söyledi. Akbaşlar Mahallesi yakınlarında bulunan geniş araziye Organize Sanayi Bölgesi kurulması için girişim başlattıklarını söyleyen Başkan Bahçavan, buraya çeşitli sektörlerden 40 civarında firmanın fabrika açmak için talepte bulunduğunu bu talepleri Bilim Sanayi bakanlığına ilettiklerini kaydetti. Buraya kurulacak olan Karma Organize Sanayi bölgesinde 2150 kişinin çalıştırılabileceği söyleyen Başkan Bahçavan, bu konunun araştırmasını titizlikle yürüttüklerini söyledi. Ayrıca yeni hastanenin yapılması ile boşalan eski hastane için Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezi projesinin Aile ve Sosyal politikalar bakanlığına sunduklarını söyleyen Bahçavan, burada 120 kişinin kalabileceğini bu 120 kişiye 90 veya 100 civarında personelin hizmet vereceğini söyledi.

“DURSUNBEY’DEN GÜNLÜK 18 BİN İLE 25 BİN ARAÇ GEÇECEK”
Türkiye’nin Batısını Orta Anadolu’ya bağlayacak olan Çanakkale Köprüsünün üç yıl içerisinde tamamlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan bir yıl içerisinde bitmesi beklenen Balıkesir- Dursunbey Duble yolunun bu köprünün bir ayağı olacağını söyledi. Karayollarının öngörüsüne göre günlük ortalama 18 bin ile 25 bin arasında aracın bu yolu kullanacağını hatırlatan Başkan Bahçavan, 5 yıl içerisinde bu yolda trafiğin giderek artacağını söyledi. Dursunbey’i bu yola da hazırlayacaklarını söyleyen Bahçavan, ilçede yapacakları düzenlemeleri bir an önce gerçekleştirmek için Dursunbey Çevre yolunun yapımının bir an önce başlaması gerektiğini söyledi. Bu yönde Belediye olarak girişim yaptıklarını söyleyen Başkan Bahçavan, Karayollarının bu konuya olumlu baktığını ve çalışmaların bu günlerde başlayacağını söyledi. Bu yolun tamamlanmasının ardından gerek Suçıktı’da gerekse yol istikametinde çeşitli projeler gerçekleştireceklerini sözlerine ekleyen Bahçavan geleceğin Dursunbey’ini gençler ile istişareli bir şekilde inşa edeceklerini belirtti.

SUÇIKTI SUYU ARTIK BOŞA AKMASIN
Suçıktı suyu hakkında da çeşitli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, suçıktı suyunun boşu boşuna aktığını belirterek bu su hakkında da bazı projeler geliştirdiklerini söyledi. Yaklaşık 70-75 yıl öncesine kadar bu sudan Elektrik üretildiğini ifade eden Başkan Bahçavan, 1974 yılında Termikten ilk elektriğin geldiği güne kadar Dursunbey’in elektrik ihtiyacını Suçıktı suyunun karşıladığını söyledi. Bu konuda iki ay önce İller Bankasına başvuru yaptıklarını söyleyen Bahçavan, gelecek olan raporları beklediklerini, bu raporların ardından buraya bir tesisi kurarak elektriği Pazarlamayı hedeflediklerini söyledi.

GENÇLERE KONSER MÜJDESİ
Yaklaşık 30 dakika boyunca projeleri gençler ile paylaşan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, konuşmasının sonunda bir de müjde verdi. 17 Nisan tarihinde bir fener alayı yapmayı planladıklarını ifade eden Başkan Bahçavan, 18 Nisan tarihinde ise Deniz Toprak konseri yapacaklarını söyledi. Konserde çeşitli dans grupları ve Modern müzik topluluğunun da olacağını belirten Bahçavan bu konsere tüm gençleri davet etti.
Konuşmaların ardından Ortak Nokta Dursunbey Toplantısının ikinci bölümüne geçildi. Bu bölümde gençlere söz veren Bahçavan gelen öneri ve soruları tek tek cevapladı. 

16.04.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Dursunbey'de 'Ortak Nokta' Toplantısı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi