Şifrem?
119 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Atatürk’ün Balıkesir’e Gelişinin 92. Yıl Dönümü Kutlandı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin 92. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Tren Garı’nda başlayan törende Vali Mustafa Yaman Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Garnizon ve Okullar Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Emniyet Müdürü Feridun Boz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri gara trenle gelen Atatürk’ü temsili olarak karşıladı. Trenden inen Gazi temsili olarak beraberinde getirdiği bayrağı Vali Mustafa Yaman teslim etti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur yaptığı konuşmada "Bugün ulu önder Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin 92. yıl dönümü bu vesile ile Kuvayi Milliye şehri Balıkesir’in çok değerli hemşehrileri saygı ile selamlıyorum. Biliyoruz ki ve inanıyoruz ki Balıkesir önemli bir şehir ve bugünde önemli bir gündür. Balıkesir coğrafi konumu, doğal güzellikleri ve hakikate değer veren yiğit insanlarıyla özel bir şehirdir. Balıkesirli vatan için bir bedel ödenmesi gerektiğinde dünde bugünde bu bedeli ödemeyi hak bilmiştir" dedi.

6 Şubat 1923 Salı gününün Balıkesir ve Balıkesirliler için özel bir gün olduğunun altını çizen Başkan Uğur "O gün Balıkesir milyonlarca insanın ölümüne yol açan 1. Dünya Savaşı sonrasında içerideki ve dışarıdaki tüm olumsuzluklara rağmen, işgaller karşısında azmini, imanını ve umudunu yitirmeyen tüm dünyanın saygı duyduğu büyük Atatürk’ü karşılayacaktı. O gün Balıkesirli bir başka sevinçliydi. Soylu milletimizin asil kurtarıcısını ağırlayacaktı. Her yer Yağcıbedir halılarıyla kaplanmıştı. Milli Kuvvetler ve Anafartalar Caddelerine kurulan zafer takları Yunanlılardan ele geçirilen tüfekler ile donatılmıştı. 2 yıllık esaretin ardından istiklal coşkusu ile 50 bin Balıkesirli Gazi Mustafa Kemal’i Kuvayi Milli ruhunun başkenti Balıkesir’de tren istasyonunda karşılamışlardı. Milli Kuvvetler ve Anafartalar Caddesinde Balıkesir halkıyla bir araya gelen Gazi Ali Hikmet Paşa Meydanında Belediye binası önünde halka hitap etmiştir. 7 Şubat 1923 Çarşamba günü ise Gazi dini ve milli hassasiyetleri ile anılan Balıkesir’de öğle namazına müteakip Balıkesir’in ruhuna okunan mevlidi şerifin ardından Zağnos Paşa Camiinde halka hitap etmiştir. Bu ziyaretlerle beraber Atatürk toplam 7 kez Balıkesir’i ziyaret ederek şehrimize verdiği önemi göstermiştir"şeklinde konuştu.

Balıkesir’in gerek düzenlenen kongreler ve protesto hareketleri, gerekse silahlı mücadeledeki yeri ile Türk milletinin bağımsızlığını elde etmesinde önemli bir rol oynadığına değinen Başkan Uğur "Milli şuur ve milli irade Balıkesir’de Anadolu’ya yayılmıştır. Biliyoruz ki bu günler, o zorlu günlerin eseridir. Atatürk’ün Zağnos Paşa Camiinde ifade ettiği gibi asrın bize verdiği dersi Balıkesirliler unutmamıştır. Bugün de bu bilinçle hareket etmektedir. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının o günün zor koşullarında verdiği askeri, sosyal ve iktisadi mücadeleyi, bugün milli birlik ve kardeşliğimizi güçlendirerek, problemlerimizi çözerek ve önemli kalkınma hamleleri gerçekleştirerek taçlandırıp Cumhuriyetin 100. yılını güçlü bir şekilde karşılamak istiyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

Başkan Uğur’un konuşmasının ardından Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri izlendi. Gar önünden başlayan Ata’ya Saygı Yürüyüşü Atatürk Anıtında son buldu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenginin sunumunun ardında tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile son buldu.

06.02.2015

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Atatürk’ün Balıkesir’e Gelişinin 92. Yıl Dönümü Kutlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi