Şifrem?
127 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık’ta 3 Aralık Engelliler Günü Coşkusu
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü coşkuyla kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtında protokol, engelliler ve engellilere yönelik çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerin katıldığı törene Ayvalık halkının destekleriyle alınan ve ilçedeki engellilerin ulaşım sorununu büyük ölçüde çözümleyeceği belirtilen asansörlü araç damgasını vurdu. Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Halil Burgaz, anıta çelenk sunmasının ardından yaptığı konuşmada, Ayvalık halkının ekonomik destekleriyle yaklaşık 2 yıldan bu yana süren kampanyayla satın aldıkları 2. el liftli aracın Ayvalıklı engellilerin en büyük sorunlarından biri olan ulaşım problemini büyük oranda sona erdirecek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

1998 yılında kurulan derneğin kurulduğu ilk günden bu yana yöneticiliğini yapan ve ilçedeki engellilerin yararı için taş taş üstüne koyan herkese şükranlarını sunan Genel Başkan Burgaz, “Amacımız engellilerimizi topluma kazandırmak ve toplumun gerçek bir parçası olarak adapte edebilmektir” diye konuştu.

Burgaz’ın, kendi yazdığı, ‘Önceleri umutluyduk. Hırsımıza yenildik. Sonra birlik olduk ve tek hedefe kenetlendik. Yürüsün istedik kaldırımlarında Arnavut, bıkmadık, bıktırmadık, gönülleri de kırmadık. Bak ayağa kalkmak istiyor, bu eli sen de tut’ şiirini okurken gözyaşlarına boğulması dikkatlerden kaçmadı.

Ayvalık Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Hamdi Atay ise, “Bu düşüncelerle yola çıkan kitlemiz, 1985 yılında Zihinsel Engelliler Federasyonunu, 1986 yılında Türkiye Sakatlar Konfederasyonunu kurmuş ve örgütlenme sürecine başlamıştır. 1992 yılında Birleşmiş Milletler’in almış olduğu bir kararla 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü olarak benimsenmiş ve o günden bugüne kutlanmaya başlanmıştır. Ancak geçtiğimiz yıl, bu günün adı ‘Özürlü’ kelimesinin yerini ‘Engelli’ teriminin alması nedeniyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak, o günün ardından da gelen hafta Engelliler Haftası olarak adlandırılmıştır” dedi.

BOED Genel Başkan Yardımcısı Turgay Ezer ise, dernek olarak liftli araç alımı sırasında birilerinin kendileriyle olumsuz olarak uğraştığını, ancak kampanyanın sonunda da liftli aracı alarak engellilerin hizmetine soktuklarını vurgulayarak, “Yanlış adamlarla uğraştılar. Bizimle uğraşanlara en güzel cevabı verdiğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık’ın çok uzun yıllardan bu yana engellilerin problem ve sıkıntılarının çözüm noktasında her zaman önder olduğunu vurgulayarak, “Şehrimizde yapı olarak bizimde birçok sıkıntıları var. Bunları biliyoruz. Ama ilçemizdeki engellileri toplumsal hayata kavuşturabilmek ve onlara istihdam için yaptığımız tüm çabalar sonuç veriyor. Ben bu yüzden bugüne kadar engellilere yönelik hizmetlerde bulunan başta belediye başkanları olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerinin yöneticilerine ve değerli Ayvalık halkına sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Törende konuşan Engelsiz Türkiye Partisi Genel Başkanı Muharrem Parmaksız, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilerin söyleyecek sözü olduğunu kaydederek, “Haykıracak dertlerimiz var, sıkıntılarımız var. Ama bugün öyle bir anlam taşıyor ki, bugün burada yerel yönetimle, Ankara’da görev yapan sivil toplum kuruluşu yöneticilerin kenetlendiğini gördük. Amaç, engellilerin ulaşılabilir sorunu aşmak için Ayvalık’taki engellilerin ulaşım sorununu çözecek bir aracın alımı için bir araya gelinebilmesiydi. Bu başarıldı. Biz diğer il ve ilçelerimizin de bunu örnek almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki ekipler folklor gösterisi sundu.

03.12.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık’ta 3 Aralık Engelliler Günü Coşkusu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi