Şifrem?
255 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık’ta Turizm Oskarları Sahiplerini Buldu
Ayvalık Turizm Altyapı Geliştirme Birliği tarafından organize edilen ‘Yaşayan Mutfak Ayvalık’ projesi çerçevesinde katılımcı firmalara "2014 Turizm Oskarları" törenle verildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Ticaret Odası (ATO) toplantı salonunda yapılan ‘2014 Turizm Oskarları’ töreninde konuşan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, projenin tatlı bir rekabet oluşturması için bu ödüllerin devam ettirilmesi gerektiğini dile getirdi. Gençer, “İnsanların başarısını ödüllendirmek çok önemli diye düşünüyorum. Bir dahaki seneler inşallah bunu daha büyük katılımlarla güzel bir hale getiririz ve rekabet olur. Bundan kazanan Ayvalık olacak” dedi.

Ayvalık’ta hedeflerinin yabancı turizm olduğunun altını çizen Gençer, “AYTUGEB’in hedefi bundan sonra özellikle yabancı turizmle, dış turizmle ilgili çalışmalar yoğunlaşmak ve Ayvalık’ın tanıtımını, beklentilerini dış turizme açmaya çalışmaktır. Kocaseyit Hava Limanı’nı önemsiyorum. Ayvalık’ın yerli turizminden daha fazla dış turizmine katkısının daha fazla olacağına düşünüyorum. 3- 5 yıla kalmayacak Ayvalık’ta turizm sezonunun uzadığını göreceğiz. Yani bizim 2 aylık sezonumuz çok dolu oluyor, yerli turizmi çok önemsiyoruz, olmazsa olmazlarımızdan bizi ayakta tutan en büyük dinamik ama bu sezonu uzatmamız gerekiyor. Bunu en az 5 aya çıkarmamız lazım. Bunu 5 aya çıkartmak için de tek çare yabancı turizmdir. Özellikle Orta Avrupa ülkelerinden başta Almanya olmak üzere Hollanda, Kuzey Avrupa ülkeleri bizim en büyük potansiyel müşterilerimiz olmalı. Şu anda günü birlik kalan turistler Ayvalık’ın hiçbir şeyini görmeden ayrılıyorlar bu da otellerimiz için önemli ama asıl bizim istediğimiz kalıcı eskiden olduğu gibi bir haftalık hatta 15 günlük gelip Ayvalık’ta yaşayan yabancı turistlerle turizmi tekrar canlandırmak. Etrafımızdaki Kazdağları’ndan, Kozak yaylamızdan, Sarımsaklı plajlarımızdan, Cunda ve adalarımıza kadar Ayvalık’ta her şey var. Ama turizm Ayvalık’ta yeteri kadar yok. Mesai arkadaşlarımızla gerçekten çok çalışıyoruz. Heyecanımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Hiçbir zaman pes etmeyeceğiz. Ayvalık hepimizin gözbebeği. Hepimiz o kadar seviyoruz ki bu şehri geçmişle ilgili bir hesabımız olmayacak biz geleceğe bakacağız. Geçmişten bir tek ders alacağız” diye konuştu.

“Marifet iltifata tabidir” sözünü hatırlatan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı da, “Ayvalık için kalbi atan, Ayvalık için yatırım yapan, çalışan, enerjisini harcayan herkesi takdir etmek lazım. AYTUGEB’in yapmış olduğu bu çalışma takdire şayan. Ayvalık’ın aslında ne kadar tanıtıma ihtiyacı var, nasıl tanıtılmalı bu konular oturup ince bir şekilde konuşarak ortaya konmalı. AYTUGEB’in ambleminde üç tane kuş var o kuşların biri tarih, diğeri turizm ve bir diğeri de tarım. Ayvalık’a bir şey yapılırken bunun birisi heba edilmemeli” dedi.

11 DALDA OSKAR

11 dalda Ayvalık’ta yılın turizm en’leri belirlendi. Gastronomi paneli ve seyahat acenteleriyle otelcileri buluşturan ‘Yaşayan Mutfak Ayvalık’ projesi çerçevesinde Grand Temizel yılın turizm işletme belgeli oteli, Yılın butik oteli Sızmahan, yılın seyahat acentesi Sezek Turizm, yılın yöresel mutfağı Cunda Meze Dünyası, Yılın yöresel restoranı Şehir Kulübü, Yılın yöresel esnafı Gazozcu Faik, yılın gezi teknesi Jale Tur, yılın sivil toplum kuruluşu Ayvalık Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (ADAK), yılın dalış okulu Körfez Diving Center, yılın eğitimcisi dalında eşit puan alan Gül Gürsoy ile Sebahattin Tatar ve Taksiyarhis Müzesi ödül aldı.

17.11.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık’ta Turizm Oskarları Sahiplerini Buldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi