Şifrem?
234 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Okuduğu Üniversiteye Rektör Adayı Oldu
Prof. Dr. Turgut Kılıç, mezun olduğu Balıkesir Üniversitesi’ne rektör adayı oldu. Kılıç, "Mezun olduğum üniversiteyi, sevdalısı olduğum şehir ile bütünleştirebilmek için aday oldum" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Altınoluk Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) İlköğretim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Turgut Kılıç, yıllar önce okuduğu Balıkesir Üniversitesi’ne rektör adayı oldu. Turgut Kılıç, "7 yıl önce açılan Altınoluk Meslek Yüksekokulu’nda müdürlük görevim sürüyor. 2 yıl önce de Necatibey Eğitim Fakültesi’ne profesör olarak atandım. İlköğretim Bölüm Başkanlığı görevini de 2 yıldır sürdürüyorum. Balıkesir Üniversitesi’nde 30 Ekim’de yapılacak rektörlük seçimlerine aday olma kararı aldım. Benim adaylık sürecim 20 yıl öncesinden geliyor. Ben bu fakülteden mezunum. 1991-1995 yıllarında burada Kimya Öğretmenliği’nde okudum. Rektörlük seçimi heyecanını o zaman yaşadım. Ben o zaman hesap yaptım. 4 yılda bir seçim yapılıyor. 2014’e kadar profesör olabilirim, o zaman da rektörlüğe aday olurum diye düşünmüştüm, hatta bunu arkadaşlarımla da paylaşmıştım. 4-5 aydan bu yana arkadaşlarımla istişare yaptım ve 2 gün önce üniversite öğretim üyelerine mail atarak aday olacağımı bildirdim" dedi.

"BALIKESİR’İ BİR BASAMAK YUKARI ÇIKARTAMIYORSAK REKTÖR OLMANIN FAYDASI YOK"

Rektör adaylığı hakkında değerlendirmede bulunan Turgut Kılıç, "4 yıl Fen-Edebiyat Fakültesi’nde dekan yardımcılığı yaptım. Görev sürem içinde her zaman kurum kimliğinin önemli olduğunu vurguladım. Kurumda çalışan kişilerin kendilerini değil de kurumu, ülkeyi, milleti, vatanı düşünerek çalışması gerekiyor. Kriter olması gerekiyor. Kişilere göre kriterlerin değişmemesi gerekiyor ve eşitlik ilkesinin olması lazım. Bunların tam sağlanamadığını ve göreve gelirsem bu eşitliği sağlamayı düşünüyorum. Üniversitenin ve öğrencilerin meselelerini iyi biliyorum. Araştırma görevlisiydim, onların sorunlarını da yaşadım. Liyakat ve hak anlayışı ile bu işi yapmayı hayal ediyorum" şeklinde konuştu.

Balıkesir’i çok sevdiğini ve üniversitenin şehir ile entegre olarak işlemesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Kılıç, "Seçim bildirgesi olarak hazırladığım çalışmada, "Mezun olduğum üniversiteyi, sevdalısı olduğum şehir ile bütünleştirebilmek için aday oldum’ şeklinde bir ifadem var. 23 yıldır Balıkesir’deyim. Mevcut belediye başkanları olsun, ticaret odası başkanı olsun, sanayi odası başkanı olsun şehirle iç içe olduğum için bire bir hepsi ile tanışıyorum. Neler yapabileceğimizi karşılıklı olarak konuşabiliyor ve tartışabiliyoruz. Bölgemizi tanıtamıyorsak, kalifiye elemanları yetiştiremiyorsak, Balıkesir’i bir basamak yukarı çıkartamıyorsak rektör olmanın bir faydası yok" dedi.

41 yaşındaki Rektör Adayı Kılıç, kendisinin rektörlük için genç olduğu dedikodularına kulak asmıyor. Türkiye’nin 10 yıldır yenilenme süreci içinde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kılıç, "Rektör adayları içinde sanıyorum ki en genci benim. Birçoğu zaten benim hocam. Belki de en yakını ile aramda 13 yaş fark vardır. Ancak ben genç olmamı avantaj olarak görüyorum. Ben Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiği yaşın 2 misli yaşındayım. Son 10 yıldır Türkiye’de bir yenilenme süreci var. Bu sürece baktığınızda Suat Kılıç 32 yaşında Spor Bakanı oldu. Türkiye’de ekonomiyi en iyi yönlendiren isimlerden Ali Babacan 35 yaşından bu yana bakanlık yapıyor. Balıkesir’de gayretli çalışması ile takdir toplayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile yaşıtız. Türkiye’ye baktığınızda genç kadroların makamlara gelmesi sonucu niye olmasın diye düşündüm" dedi.

Rektör Adayı Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: "Personel maaşlarının banka promosyonu olarak araç alımını şu anki cumhurbaşkanımız, başbakanlığı döneminde yasaklamıştı ve takibini yaptırıyordu. Öğrenci harçlarının bir kamu bankasına yatırılması karşılığında makam aracı alındı diye duydum. Olayın arkasını çok bilmiyorum. Bir devlet bankası promosyon verebilir mi bilgim yok. Ancak, makam aracı olabilir ama çok da fazla kullanılmaması gerektiğine inanıyorum. Ya da son model olması şart değildir herhalde. Bir ekmek alamayan insanın karşısında ömrü hayatı boyunca göremeyeceği paralara karşılık bir makam aracı varsa da sadece resmi işlerde kullanılmalı diye düşünüyorum".

13.10.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Okuduğu Üniversiteye Rektör Adayı Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi