Şifrem?
105 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bandırma’da Kadın Girişimciler Sertifikalarını Aldı
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Ticaret Odası Kadın Girişimciler grubu KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile açılan girişimcilik kursuna katılan 48 kursiyer belgelerini aldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bandırma Ticaret Odası (BTO) konferans salonunda Balıkesir İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı, KOSGEB İl Müdürü Engin Sancı, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, BTO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Canset Balcı’nın katılımı ile gerçekleştirilen sertifika töreninde 47’si kadın toplam 48 kişi katıldıkları kurs sonrasında sertifikalarını aldı. Sertifika töreninin açılışında konuşan BTO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Canset Balcı, gerçek hedefe gerçek girişimciler ile gitmenin mümkün olabileceği düşüncesi ile kursiyerlerin yapılan mülakatlar sonrasında seçildiğini söyledi. Balcı konuşmasında, "Yerel ve bölgesel kalkınmanın sürdürülebilirliği, Türkiye’nin gelecek hedeflerinin yakalanabilmesi için mutlaka kadın istihdamının ve girişimciliğin, yenilikçi iş ve projelerin artması ile mümkün olacaktır" dedi.

Daha sonra kürsüye gelerek bir konuşma yapan KOSGEB İl Müdürü Nazım Balcı, kursiyerler tarafından ortaya koyulacak olan projelerin sürdürülebilir olmasını istediklerini belirterek, "Kurslara katılarak belge alan ve sonrasında KOSGEb kredileri ile kendi işini kuracak olan kursiyerlerimizin istihdama katkısı olacağını biliyoruz. KOSGEB girişimcilere ilk etapta 30 bin lira, sonrasında ise 70 bin lira sıfır faizli kredi imkanları sunuyor" dedi. Nazım Balcı, KOSGEB tarafından Balıkesir ilinde 2012 yılı içerisinde 500 bin, 2013 yılı içerisinde 1 milyon 500 bin, 2014 yılı ilk altı ayı içerisinde ise 1 milyon liranın üzerinde destekleme kredisi kullandırıldığını sözlerine ekledi.

Törende konuşan İŞ-KUR İl Müdürü Engin Sancı ise, KOSGEB kredilerinin istihdamın arttırılmasında büyük bir faktör olduğunu belirterek, "2013 yılında Balıkesir İlinde KOSGEB kredileri sayesinde büyük bir atılım gerçekleşti. Kurslara katılarak sertifika alan 500 girişimcimizden 300’ün üzerindeki katılımcı kendi işini kurarak istihdama katkı vermeye başladı. Bir kişiye iş vererek istihdama katkı verilmesi bizim için çok değerlidir. Bugün kurslara katılarak sertifika alan kursiyerlerimizin kendi işlerini kurarak istihdama katkı sağlamalarını bekliyoruz" dedi. Sancı konuşmasında bölgede açılacak olan kursların devam ettiğini 26 Ağustos’ta Erdek, 27 Agustos’ta ise Gönen ilçesinde 25’er kişinin katılımı ile kursların açılacağını söyledi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da, desteklerin sonuçlarının görülmesinin önemli olduğunu ancak, kadın girişimcilerin desteklenmesinin daha önemli olduğunu ifade etti. Mirza, "Ülkede işsizlik her geçen yıl daha iyiye gidiyor. Bunun yanı sıra birçok vatandaşımızın da işe ihtiyacı var. Sağlıklı ve çevreci projelere ihtiyaç var. Bu desteklerin artarak devam etmesini diliyoruz" dedi. Başkan Mirza, Bandırma-Edincik-Biga hattının sanayi bölgesi ilan edilmesinin ardından yapılan 1/100 binlik planlar doğrultusunda Gönen’in de bu plan içerisinde olduğunu söyledi. Mirza, "Bandırma sanayisi ile, limanı ve fabrikaları ile istihdama katkı sunuyor. Bunun yanında yeni yapılan 1/100 binlik planlar dahilinde yapılacak fabrikalara da ihitiyaç var. Ancak bu fabrikalar çevreci olmalı. İlçede işletmelerin olmasına rağmen artan nüfus doğrultusunda yatırımlara da ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle KOSGEB tarafından ilçede özellikle bayanlara verilen desteklerin artarak devam etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

14.08.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bandırma’da Kadın Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi