Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin stratejik planı için Salih Tozan Kültür Merkezi'nde bir toplantı düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Genel Sekreteri Ali Osman Sali ve BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram'ın katıldığı toplantıya Büyükşehir daire başkanları, il müdürleri ve ilçe belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Uğur, "Şehrin gelişimi ve geleceğinin şekillenmesi konularında, kanunların verdiği görevleri ve sorumlulukları üstlenen yerel yönetimler, günümüzde şehirleri o eski klasik yöntemlerle değil halkın da içinde olduğu 5 yıllık faaliyet dilimlerini içeren ciddi stratejik planlama ile yönetiyorlar. Katılımcı ve çoğulcu demokrasi gereği bu şehrin geleceğinin planlanmasında, Balıkesir halkının rolüne ve yerel dinamiklerin önemine içtenlikle inanıyoruz. Bu bağlamda biz Büyükşehirin stratejik planını yaparken, siz değerli katılımcıların da konu ile ilgili fikirlerini almak, önerilerini değerlendirmek istiyoruz. Bilgi, birikim ve deneyimlerinizden doğan değerli fikirleriniz Büyükşehirin stratejik planlanda hayat bulacak ve şehrimizi yepyeni ve umut dolu bir geleceğe taşıyacaktır" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Osman Sali, ise "Yasalarla da zorunluluk haline getirilen stratejik planlama, bir kurumun ilerlemesi ve hedeflerine ulaşabilmesi için gereklidir. Şehrimizin ihtiyaçları ve halkımızın beklentileri öncelikli gördüğümüz stratejik planlama çalışmalarımızda temel yaklaşımımız çoğulcu katılımcılıktır. Bu nedenle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin stratejik planının hazırlanmasında hayal ettiğimiz Balıkesir nasıl olmalıdır sorusuna cevap arayacağız" şeklinde konuştu.
BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, "BASKi'nin kuruluş amacı şehrin içme suyu ve kanalizasyonuna yönelik, sağlıklı bir içme suyunun temini amaçlanmaktadır. BASKİ olarak personelimiz bir bütün olarak tek bir çatı altında hizmet etmek üzere bulunuyor. Bu toplantıda paydaşlarımızın görüşlerine önem veriyoruz. Balıkesir, yaz ve kış nüfusu ele alındığında Marmara ve Ege Denizi kıyısında yerlerde 2 buçuk kat yaz nüfusu ile karşılaşmaktayız. Bu nüfus kendisine hizmet edecek personel sayısını dahi etkilemektedir. Amacımız, uygun, yapılabilir ve ekonomik olarak BASKİ'nin görevine giren konularda en iyi hizmeti vermek olacaktır" dedi.
RAKAMLARLA BALIKESİR
Stratejik plan toplantısında yapılan konuşmaların ardından Balıkesir'i rakamlarla anlatan bir sunum yapıldı. Buna göre, bin 408 okulu bulunan Balıkesir, okul sayısına göre Türkiye'nin 18. sırasında yer aldı. Hastane sayısı 30 olan Balıkesir, hastane sayısına göre Türkiye sıralamasında 8. sırada yer alırken, uzman hekim sayısına göre ise 21. sırada yer aldı. Sunumun turizm kısmında ise çarpıcı rakamlar dikkat çekti. 2013 yılında belediye belgeli turizm tesislerinde konaklayan turist sayısı 1 milyon 326 bin 594 olurken, turizm belgeli işletmelerde konaklayan turist sayısı 491 bin olarak istatistiklere yansıdı.
Toplantının görüş alışverişi kısmında söz alan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, termal turizmi ile öne çıkan Sındırgı ilçesinde tavuk yetiştirilen işletmelerin yaydığı koku sebebi ile zor durumlar oluştuğunu kaydetti. Sındırgı'nın kendisine ve en az kendisi kadar büyük bir ilçeye yetecek su kaynaklarına sahip olduğunu kaydeden Başkan Yavaş, bu su kaynaklarının verimli kullanılması için projeler üretilmesi gerektiğini vurguladı.
21.07.2014