Şifrem?
131 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Burhaniye’de Mahalle Olan Köylere Hizmet Atağı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Büyükşehir yasasıyla birlikte ilçeye bağlı 25 köy ve bir beldenin mahalle haline gelmesinin ardından hizmet sınırı genişleyen Burhaniye Belediyesi, yeni mahallesi olan köylere de hizmet götürmekte gecikmedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bir sıra dahilinde yeni mahalle olan ve merkez mahallelere, hizmet götüren Burhaniye Belediyesi, kırsal mahallelerde ilk olarak acil olan işlerin yapımıyla işe başladı. Öncelikle suyu olmayan köylere su getirmek için kolları sıvayan Başkan Uysal, ekiplere, kırsal mahallelerdeki öncelikli işlerin yapılması konusunda talimat verdi. Bu zamana kadar su sıkıntısı çekilen Ağacık ve Kuyucak mahallerine el atıldı. Kuyucak’a yeni baştan su getirilirken, Ağacık’a ise daha önce açılan ama faaliyete girmeyen artezyen aracılığı ile su verildi. Ağacık Mahallesinde ayrıca; kanalizasyon hattı olan yerlere parke taş yol yapımı, Muhtarlık binasının bakımı, onarımı ve atıl durumda bulunan eski okul binasının sağlık ocağı olarak hizmet vermesi için çalışmalara başlandı. Bahadınlı mahallesinde kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra mevcut okulun tehlike arz eden kapıları yenilendi. Çoruk Mahallesinde, muhtarlık binasının çatı onarımı ve kanalizasyonu tam olan yerlerdeki yolların parke taş kaplanmasının yanı sıra yağmurlarda sorun oluşturan Çıkrıkçıya giden yol üzerinde yağmur suyu menfezi yapıldı. Dutluca Mahallesinde halkın isteği üzerine yapılan aşevi ve fırının yanı sıra parke taş yol olmak suretiyle bozuk olan yolları yenilendi. Karadere mahallesinde eksik kanalizasyon çalışmaları, Güzle yaylası ve diğer yayla yolları halkın rahat ulaşımı için düzenlendi ve mahalle okulunun tamiratı yapılarak kalorifer odası inşa edildi. Kızıklı Mahallesinde muhtarlık odası boya işlerinin ardından laminant zemin döşemesiyle mahalle halkına daha düzenli ve nezih bir ortamda hizmet verilmesi sağlanırken kanalizasyonu tam olan yolların parke taş işleri yapılarak bozuk olan yollar da yeniden düzenlendi. Ayrıca 15 yıldır değişmeyen su sondaj boruları değişerek halkın sağlıklı suya ulaşmaları sağlandı. Burhaniye’ye bağlanan tek belde olan Pelitköy’de ise öncelikli olarak Kökten Deposu olarak geçen su deposunda bulunan patlak ve kaçaklar tamir edilerek su deposunun sorunsuz çalışması sağlandı. Bunun yanı sıra Pelitköy-Ağacık yolu düzenlenerek ulaşım açısından kötü olan yol kullanımı rahat bir hale getirildi.

Pelitköy’de bulunan konuk evlerinin bakım ve onarımını da yapan belediye ekipleri, halkın isteği üzerine kız Kur’an kursu binasının bakım ve onarımını yaptı. Pelitköy sahile halkın isteği üzerine gerekli görülen yerlere prefabrik tuvaletler yerleştirilirken mevcut tuvaletler de kullanılabilir hale getirildi. Burhaniye Belediyesi tüm kırsal mahallelere irili ufaklı birçok işi yaparken Şarköy’de kanalizasyon hattı çalışmalarının yanı sıra Tahtacı Mahallesi’nde bozuk olan yollar parke taş olarak yeniden yapıldı.

Burhaniye Başkanı Necdet Uysal, “Sorunlu olan kırsal mahallelerimizde ki eksiklikleri tek tek gidereceğiz ve merkez mahallerimizle aynı statüye gelmesi için elimizde gelen hizmeti yapacağız” dedi.

15.07.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Burhaniye’de Mahalle Olan Köylere Hizmet Atağı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi