Şifrem?
118 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kimse Yok Mu Derneği'nden Kardeşlik Sofrası
Balıkesir Kimse Yok Mu Derneği, Somali'de yaşanan kuraklık sebebiyle 1,5 yıl önce mülteci olarak Balıkesir'e gelen ailenin evinde kardeşlik sofrası kurdu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İftar sofrasına gönüllü minikler ve derneğin 3 yıl önce eğitim için Türkiye'ye getirdiği Somalili öğrenciler de katıldı. İftar sofrasında özlemini çektikleri yöresel yemeklerden yiyen Somalili öğrenciler, dernek görevlilerine teşekkür etti.

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, şehir merkezinde yaşayan Somalili ailenin evinde kurduğu kardeşlik sofrasında, ülkelerinden binlerce kilometre uzakta bulunan öğrenciler için güzel bir sürpriz hazırladı. Dernek tarafından üç yıl önce eğitim için Türkiye'ye getirilen Somalili öğrenciler, mülteci olarak ülkemizde bulunan ailelerle iftar sofrasında bir araya getirildi.

Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan Sharif ailesinin evinde kurulan kardeşlik sofrasında buluşan derneğin gönüllü öğrencileri yanlarında getirdikleri gıda paketlerini aileye teslim etti. Ayrıca içinde bayramlık giysi ve oyuncakların bulunduğu hediye paketlerini de çocuklara verdi. Evde kurulan yer sofrasında oturan dernek görevlileri ve Somalili öğrenciler, ezanın okunmasıyla birlikte yapılan duanın ardından hep birlikte iftar yaptı.

İftar sofrasında Balıkesir Özel Fırat Lisesi'nde eğitim gören Somalili öğrencilerin yanı sıra Kütahya, Manisa ve Afyonkarahisar'da eğitim gören ve ziyaret için Balıkesir'de bulunan öğrenciler de yer aldı. Uzun süredir ülkelerinden uzak kalan öğrenciler, iftar için hazırlanan Somali yemeklerinde yedi.

Ailenin reisi Sayid Ahmed Sharif Ali, kendilerine destek olan ve kapılarını açın Türkiye'ye teşekkür ederek, "Özellikle Kimse Yok Mu Derneği ihtiyaç sahibi insanlara yardım ediyor. Ülkemizde de çok ciddi faaliyetleri bulunuyor. Bize bu imkanı veren derneğe teşekkür ederim." dedi.

Afyonkarahisar Özel Zafer Koleji'nde okuyan Jamal İbrahim Ali, Somalili aile ile güzel iftar yaptıklarını belirterek, "Özlediğimiz Somali yemeklerini birlikte yedik. Herkese teşekkür ediyorum. Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür ediyorum." dedi.

Balıkesir Özel Fırat Lisesi'nde okuyan Abdi Hakim Muhammed Ahmet, üç yıl önce Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Manisa Şehzade Mehmet Koleji'nde bir süre eğitim gördüm. Türkçeyi üç ayda öğrendim. Daha sonra Balıkesir'e geldi. Kimse Yok Mu bize Somali'den bizi buraya getirdi. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER ÇOK MUTLU OLDU

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Sorumlusu Yaşar Yeşil, Ramazan'ın bereketinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ettiğini belirterek, "Allah bize rahmet ve bereketiyle bize muamele ediyor. Dernek olarak dünyada kurulan sofraların küçük bir örneğini Balıkesir'de kurmak istedik. Dernek olarak üç yıl önce Somali'den 500 çocuğu eğitim için Türkiye'ye getirdik. Bu çocuklarımızdan bir kaçı da Balıkesir'de eğitim görüyor. Biz bu öğrencilerle Somalili aileleri bir araya getirip hasret gidermek istedik. Çocuklarımız mutlu oldular. Özledikleri Somali yemeklerinden yediler. Aileye ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Dernek olarak hem Türkiye hem de dünyada kardeşlik sofraları kurduklarını belirten Yeşil, sözlerine şöyle devam etti:

"Mesela dünyanın dört bir yanında kurulan kardeşlik sofralarına ortak olmak istiyorsanız 577'ye İFTAR yazıp SMS gönderdiğinizde 5 lira katkıda bulunabilirsiniz. Kurulan on binlerce sofradan bir tanesine siz oturabilirsiniz. Dernek olarak bu yıl tüm dünyada 2,5 milyon iftar yemeği hedefimiz var. Ayrıca 400 bin adet Ramazan gıda paketi hedefi ve 50 bin kişiye bayramlık yardımı hedefleniyor. Bağış yapmak isteyen hayırseverler için bir gıda kolisi bedeli 60 liradır. Bir iftar bedeli ise sadece 5 lira. İhtiyaç sahibi birini sevindirmek için bir Bayramlık bağış bedeli ise 80 liradır."

10.07.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler























Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kimse Yok Mu Derneği'nden Kardeşlik Sofrası

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi