Şifrem?
129 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık’ta Türk Bayrağına Saygı Mitingi
Türk bayrağının indirilmesi olayı ile ilgili, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, ‘Türk Bayrağına Saygı Mitingi’ gerçekleştirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Türkiye Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, TÜRKAV, ÇYDD, ADD, Ülkü Ocakları gibi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, AK Parti, CHP, MHP, DSP, İşçi Partisi’nin işbirliğiyle düzenlenen ve ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği mitinge yaklaşık 400 kişi katıldı. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in de hazır bulunduğu mitingte, Diyarbakır’da Türk Bayrağı’nın terör örgütü yandaşları tarafından gönderden indirilmesi kınanırken, hükümet ve terör örgütü aleyhinde de sloganların atıldığı gözlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın coşkuyla okunduğu törende konuşan Türk Eğitim-Sen Ayvalık Şube Temsilcisi Ekrem Şevik coşkulu konuşmasıyla dikkatleri üzerinde topladı. Düzenlenen mitingin hiçbir siyasi partinin yada sivil toplum kuruluşuna ve hiçbir özel şahsa ait olmadığını vurgulayan Şevik, “Bu toplantı hepimizin toplantısıdır. Bu birliktelik vatan ve bayrak sevdalısı Türk Milletinin toplantısıdır” dedi.

Diyarbakır’da yaşanılanın asla kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ekrem Şevik, Anadolu topraklarında yaşayan Türk milletinin etnik kökeni ne olursa olsun herkesi birleştiren Türk Bayrağı’na yapılan bu hareketin sorumlularının cezalandırılmasını istedi. Mitingte konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Hepimizin altında şerefle yaşadığımız, kahramanlıklarımızın ve ülkülerimizin hedefi olan bu büyük değerimize yapılan bu hain saldırıyı hepimizin kınamakla kalmıyor, lanetliyoruz” dedi. Türk Milletinin bağımsızlığının simgesi olan bayrağının yere düşmeyeceğini, Türk Bayrağının her yerde kullanılamayacağını vurgulayan Gençer, “Bizim bayrağımızın yasaları vardır. Biz ulusça Türk Devletlerinin tarih boyunca şerefle taşıdığı tüm bayraklara saygı duymaktayız. Bugün bayrağımıza yapılan bu çirkin hareketin kendi ülkemiz içerisinde olması bize daha da büyük bir üzüntü veriyor ama şu kesinlikle bilinmelidir ki; Bu bayrak hiçbir zaman göklerden inmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in ardından konuşan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Asım Sürer ise; Diyarbakır’da yaşanan kanunsuz eylemlere, kanunlar çerçevesinde yapılan müdahale sonrası yaşanan, terör örgütü ve yandaşlarına siyasal hesaplarla verilen tavizlerin sonucu oluşan ortamın göstergesi olan bayrak indirme olayını kınadıklarının altını çizdi. Bayrağın hukuksal, psikolojik ve manevi olarak temsil ettiği değerleri bilen ve bayrağına ölüm pahasına sahip çıkan Anadolu insanının bu olayı açıklayabilecek hiçbir gerekçesinin olmayacağını bildiklerini kaydeden Sürer, “Bir ulusun bayrağı, varlığının ve bağımsızlığının sembolüdür. Bayrak olmadan ulusal bağımsızlıktan söz etmek mümkün değildir. Bayrağa saygı duymak ve saygı duyulmasını sağlamak görevimizdir. Bu görevimizi yerine getirmek için ölüm bile bahane değildir. Bayrak bizim için; mavi göklerin beyaz ve kızıl süsüdür. Bayrak bizim için; kız kardeşimizin gelinliği, şehidimin son örtüsüdür. Ülkemizin ve milletimizin ortak değeri olan bayrağımızı itibarsızlaştırmak hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir” diye konuştu. CHP İlçe Başkanı Sürer’in Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’de yere serilen Yunan bayrağını yerden kaldırılmasını emrederek, bayrağın bir ulusun namusu ve şerefi olduğunu belirterek, bayrakların asla çiğnenmemesi gerektiğini kaydetmesi ise alkışlarla karşılık buldu.

Mitingte konuşan İşçi Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak ise; Türk Bayrağı için Ayvalık Cumhuriyet Meydanına gelen vatandaşların bir arada olmasını son derece önemsediğini kaydederek, “İnanıyorum ki bir gün geleceğin iktidarını buradaki insanlarımızın bu birlikteliğiyle oluşturacağız” dedi. Diyarbakır’daki bayrak indirme olayının; Hükümet, BDP ve PKK pazarlıklarının bir sonucu olduğunu vurgulayan Arbak, “Bayrağı indiren kaç yaşındaydı, Asker bu yüzden bir şey yapmadı soruları, hep açılım sürecinin sonuçlarıdır. Türk Bayrağı 200 yıldır emperyalizm ile mücadelenin, Atatürk’ün, ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ sözünün ve egemenliğin sembolüdür” diye konuştu.

ADD’DEN SERT SÖZLER

Mitingte konuşan ADD Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç ise; Kırmızı rengini şehitlerin kanından alan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden Türk Bayrağına Lice’de yapılan saldırının devlete ve millete yapıldığını savundu. Göndere asılan bayrak bir askerin canı pahasına koruyacağı en büyük emaneti olduğunu ve bu emanete hıyanet edildiğini vurgulayan Üzgeç, “Bu saldırıya karşı net tavır almak ve önlemek görevi başta Anayasamız gereği Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanına, sonra da yürütme görevini Anayasa’ya göre yerine getirmek yetki ve sorumluluğunu taşıyan Başbakan ve hükümet üyelerine aittir. Bugün Başbakan ve Hükümet, değil bu saldırıları önlemek, bu saldırıların tek nedenidir. Çünkü, 2011 genel seçimleri öncesinde başlayıp bugünlere kadar siyasi iktidarın inisiyatifi ile yürütülen “Yeni” Anayasa ve “Açılım” politikaları, demokrasinin gereği olmanın çok ötesinde, ABD- AKP- BDP -PKK- İmralı inisiyatifinin hayata geçirilmesine yöneliktir ve amacının vatanın bütünlüğünü bozmak olduğu bugün artık tüm Türkiye halkı tarafından bilinmektedir. 12 yıllık siyasi iktidarın açılım politikaları bugün bayrağımızın indirildiği bir noktaya taşınmış bulunuyor. ABD ve AB’nin planlarında taşeronluk yapanların eninde sonunda ülkemize dayattıkları acı gerçek budur. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde ilk kez askeri kuvvetlerinin gözü önünde bayrağının indirilmesini seyretmiştir. Çadırdan bozma mahkemelerde PKK’lı teröristleri serbest bırakan, açılım adını verdiği bölünme senaryosunu eksiksiz oynayan siyasi iktidardır. Emperyalizmin kuklası terör örgütü cesaretini iktidarın uygulamalarından almaktadır” diye konuştu.

ADD Şube Başkanı Üzgeç’in ardından konuşan ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer ve Eğitim-İş İlçe Temsilcisi Öner Bayık, Diyarbakır’da yaşanılan bayrak indirme olayına sert tepki gösterdi. Mitingin sonunda ise; Rasim Kayaş adlı bir vatandaş, önemli bir kişinin mesajını okumak istediğini belirterek mikrofonu eline aldıktan sonra, Mustafa Kemal’in Gençliğe Hitabesini seslendirmesi ise; mitinge katılanlara duygusal anlar yaşattı. Gençliğe Hitabe’nin coşkuyla okunmasının ardından, miting olaysız bir şekilde sona erdi.

12.06.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık’ta Türk Bayrağına Saygı Mitingi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi