Şifrem?
158 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yıldız: 'Cumhurbaşkanlığında Kimse Kriz Beklemesin'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hiç kimsenin cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili bir kriz beklentisine girmemesini istedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kriz bekleyenlerin yeni başlıklar üreteceklerini ve buna hükümet olarak hazır olduklarını kaydeden Yıldız, 3 dönem kuralını savunduğunu tekrarlayarak, "3 dönem kuralı hem AK Parti'nin hem de Türkiye'nin yenilenmesiyle alakalı önemli bir kuraldır" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u makamında ziyaret etti. Eski genel başkan yardımcısı ve milletvekili Ahmet Edip Uğur'la uzun yıllar beraber çalıştıklarını anlatan Taner Yıldız, bu çalışmaların Balıkesir'de de devam edeceğini bildirdi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Yıldız, "İnşallah daha güzel bir Türkiye’ye doğru gidiyoruz" dedi.

Türkiye'nin AK Parti hükümetleri döneminde her 6 ayda bir badire atlattığının altını çizen Yıldız, "Türkiye her 6 ayda bir badire atlatıyor. Bize ömür biçenler var, her 6 ayda bir tekrar bunu hatırlayıp yeni ömür biçenler var. Biz doğru yaptığımız kadar güçlendiğimize inandığımız için, inşallah bundan sonra da doğru yapmaya çalışacağız. Hükümetlerimiz ve partimizin şu ana kadar geldiği çizgi inşallah artarak devam edecektir. Özellikle seçim sisteminin tartışıldığı bir ortamda, yine Türkiye için hayırlı ve güzel bir modele devam edeceğiz. Gelişmeler neyi gösterir, ona göre tekrar partimiz oturur, bununla alakalı kararını verir. Kriz bekleyenler, seçim geçtikten sonra, 30 Mart'ta AK Parti’nin gerçekten büyük başarısından sonra, yeni bir kriz noktası üretmeye kalktılar. Ne var önümüzde? Cumhurbaşkanlığı seçimi. 'Acaba burada bir ayrılık olabilir mi, bir ayrışma olabilir mi?' diye baktılar. Arkadaşlar, hiç kimse böyle bir şey beklemesin. Biz Allah’ın izniyle kimseye o fırsatı da vermeyiz çünkü içimizdeki ahenk, içimizdeki birlik ve beraberlik, bütünlük, böyle şeylere fırsat vermeyecek kadar değeri yüksek bir birlikteliktir. O açıdan, kriz bekleyenler, mutlaka yeni başlıklar üreteceklerdir, onlara da hazırız" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VE 3 DÖNEM KURALI

Yıldız, Türkiye'de bazı kesimlerin cumhurbaşkanı seçimlerini krize dönüştürmek istediğini ancak bunun boş bir beklenti olduğunu ifade etti. 3 dönem kuralını da savunduğunu hatırlatan Taner Yıldız, bu kuralın hem AK Parti'yi hem Türkiye'yi yenileyecek bir öneme sahip olduğunu kaydetti. Bakan Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bir prensipten bahsediyorum. 3 dönem kuralıyla alakalı, gerek basın mensupları gerekse kamuoyu önceden beri bilirler. İki yıldan beri ben 3 dönem kuralının korunmasıyla alakalı bahsetmiştim, partimiz de böyle bir karar aldı, hayırlı uğurlu olsun. Bu koltuklar, masalar, sandalyeler, makamlar bizlere baki değil. Bizler hizmetlerimizi yapacağız, zamanı geldiğinde de alnımızın akıyla bizden daha iyi yapacak arkadaşlara bunları devredeceğiz. Bu erdemi siyasetin göstermesi lazım. Bir kısım komplikasyonları var, diyorlar. Olabilir, her iş mutlaka yüzde yüz idare olmayabilir ama bu, yakın siyaset tarihimizde, Türkiye'nin siyaset tarihinde bir erdemdir. Sizin seçilme imkanınız varken, bunu bir prensiple, bir kuralla başka bir arkadaşınıza tevdi ediyor olmanız bir erdemdir. AK Parti bu erdemi inşallah gösterecektir. Bizler bütün makamlarımızı, çalıştığımız tüm arkadaşlarımızla beraber yine Türkiye'nin ahengine, Türkiye’nin bütünlüğüne, büyümesine, gelişmesine katkı koyacak tarzda yetişmiş arkadaşlarımıza devredeceğiz. 3 dönem kuralı hem AK Parti'nin hem de Türkiye'nin yenilenmesiyle alakalı önemli bir başlıktır, önemli bir kuraldır."

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a, "Mesai arkadaşımız, ağabeyimiz" diye hitap eden Yıldız, "Balıkesir'e Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur ağabeyimizi tebrik etmek için geldik. Allah hayırlı, uğurlu etsin. Seçim çalışmalarında bir nebze katkıda bulunmak için burada miting yapmıştık. O zaman görüntüden az çok belli olmuştu. Hem özel sektörden gelen ticari başarınız hem milletvekilliği döneminde yaptığınız başarılı çalışmalar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde de başarılı olacağınızı gösteriyor. Bu, Balıkesir’in kazancıdır. Allah sizleri mahcup etmesin. Balıkesir’e yatırımlarımıza devam edeceğiz. Güçlenen yerel yönetimlerle çok daha fazla hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Balıkesir’de yaşamış birisi olarak hemen yanı başınızda olduğumu belirtmem lazım çünkü Balıkesir tükettiğinin iki buçuk katını üreten bir ilimiz. Her yönü ile mümbit bir araziye, mümbit bir havaya sahip" dedi.

BALIKESİRSPOR'A SEVİNDİ, KAYSERİSPOR'A ÜZÜLDÜ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, PTT 1. Lig'de yarın Balıkesirspor'un İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapacağı final karşılaşmasıyla Süper Lig'e çıkacağına inandığını söyledi. Balıkesirspor'un bundan sonraki maçlarını Süper Lig'de büyük bir keyifle izleyeceklerine inandığını belirten Yıldız, Kayserispor'un ise Süper Lig'den düşmesine çok üzüldüğünü ifade etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Balıkesirspor atkısı ile Bakan Yıldız'ın adının yazılı olduğu 38 sırt numaralı formayı hediye ettiği Yıldız, "Yarınki maça eğer programım İzmir'de olmasaydı mutlaka katılmak isterdim. Balıkesirspor’u Süper Lig’de göreceğimize inanıyorum. Büyük bir keyifle, büyük bir zevk ile maçlarını izleyeceğiz. Balıkesir, yerel yönetimlerde atlamış olduğu çıtayı sportif faaliyetlere de taşımış olacak. Şehir bir bütündür; siyaseti ile, ekonomisi ile idaresi ile sosyal hayatı, sporu, kültürü ve turizmiyle. Bunu inşallah Balıkesirspor’un Balıkesir’e katkısı olarak göreceğiz. Kayserispor'la ilgili acı haberi bana tekrar hatırlattınız. Ben tabii ki Kayserisporluyum. Kayserispor Süper Lig'e veda ediyor, bundan son derece üzüntü duyuyorum. İnşallah Erciyesspor da Kayseri'yi temsilen devam eder. Bundan böyle Balıkesirspor ile birlikte Süper Lig'de iki takımımız var" diye konuştu.

Balıkesirspor atkısı ve forması için Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'a ve Onkolikler Tribün Lideri Hasan Ovalı'ya teşekkür eden Yıldız, Başçeşme Mezarlığında yatan kardeşinin kabrini ziyaret ettikten sonra Havran ilçesine hareket etti.

03.05.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yıldız: 'Cumhurbaşkanlığında Kimse Kriz Beklemesin'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi