Şifrem?
197 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bakan Eroğlu 8 Yatırımın Temelini Edremit'te Attı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir’de yapılacak 32 milyon TL’lik 8 yatırımın temel atma törenine katıldı. Eroğlu, müteahhitle iş bitirme pazarlığı yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir’de temaslarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, öğleden sonra Edremit Körfezi’ne adını veren Edremit ilçesine geldi. Bakan Eroğlu, 32 milyon TL’lik Bandırma Emre Göleti Sulaması, Merkez Deliktaş Göleti ve Sulaması, Gönen Körpeağaç Göleti ve Sulaması, Edremit Güre Beldesi Kurudere Taşkın Koruma Tesisi, Edremit İlçe Merkezi ve Arazilerinin, Kanlıdere ve Ağıllıdere Taşkın Koruma Tesisi, Erdek Ocaklar Beldesi Turan Köyü Değirmen Deresi Taşkın Koruma Tesisi, Gönen Dereköy Keçi Deresi Yukarı Havza Islahı ve Sındırgı Bayırlı Köyü Martlı Deresi Taşkın Koruma Tesisi’nin toplu halde temellerini attı. Temeli atılan 3 gölet ve sulama tesisi ve 5 adet taşkın koruma tesisi ile birlikte 10 bin 310 dekar tarım alanı sulamaya açılırken, 1 ilçe 1 belde, 3 köy ve 32 bin 300 dekar arazi su taşkınlarından korunmuş olacak.

Edremit Şehit Hamdi Bey Meydanı’nda düzenlenen toplu temel atma programında büyük coşku yaşandı. Törene Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Balıkesir Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti’den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan A. Edip Uğur, milletvekilleri, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada, “Geçen sene Balıkesir’e geldiğimde tam 36 müjde vermiştim. Bu sefer de 9, ama çok büyük tesis için geldik. Balıkesir’de kitapçığını da dağıttık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı toplam 45 tane müjdeyi 8 ayda verdi. Toplam maliyeti de 562 milyon TL. Yarım katrilyondan daha fazla bir yatırımla buraya geldik. İşte bizim farkımız bu. Özellikle Edremit’i seçtik. Bugün de 8 tane değişik tesisin temelini atacağız ve müteahhitlerini de çağırıp pazarlığını yapacağız. Ne zaman bitirileceğinin pazarlığını yapacağız. Hükümetimiz Balıkesir’i ve bütün ilçelerini düşünüyor. Hizmet ederek düşünüyor. Düşünmek budur” dedi.

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından, temelleri atılacak olan 8 tesisi yapacak müteahhitlerle pazarlık yaptı. Eroğlu, vatandaşlara, “2015’te bitirilmesine razı değilsiniz değil mi? En geç bu sene sonunda bitirilsin değil mi?” diye sordu. Daha sonra müteahhide dönen Eroğlu, “31 Aralık 2014 günü bitireceksin” dedi. Daha sonra yeniden vatandaşlara dönen bakan Eroğlu, işin bitirilme saatini sordu. Vatandaşların belirttiği saati müteahhide tebliğ eden Eroğlu, “13.59 olarak belirledik. İmzala o zaman. Saatini de yaz oraya. 13.59’u 1 dakika geçerse bir okul inşa edersin. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ardından, protokol mensuplarını yanına alan Eroğlu, 8 yatırımın temelini atacak olan butona bastı. Törene katılan yüzlerce kişiye DSİ yetkilileri tarafından ücretsiz fidan dağıtıldı. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, programın ardından Burhaniye ilçesine hareket etti. Bakan Eroğlu’nun akşam saatlerinde Manisa ilinde olması bekleniyor.

13.03.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bakan Eroğlu 8 Yatırımın Temelini Edremit'te Attı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi