Şifrem?
131 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kadın Çiftçiler Şampiyonlar Şampiyonluğu İçin Yarışacak
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle devam eden Kadın Çiftçiler Yarışıyor projesi her yıl artan bir ilgiyle devam ediyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle devam eden Kadın Çiftçiler Yarışıyor projesi her yıl artan bir ilgiyle devam ediyor. Bu kapsamda kadın çiftçiler Eskişehir'de düzenlenecek olan Türkiye birincilerinin katılacağı, "Şampiyonlar Şampiyonluğu" yarışına hazırlanıyor. Bu yarışmanın nisan ayında yapılacağı bildirildi.

Balıkesir'de, Kadın Çiftçilere yönelik sürdürülen eğitim çalışmalarının sonuçlarını görmek ve tarımsal konularda kadın çiftçilerin performanslarını değerlendirmek amacıyla 2004 yılından itibaren devam eden “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi ve Proje yarışması kapsamında son 10 yılın şampiyonları 'Şampiyonlar Şampiyonu' olmak için yarıştılar. Tarım İl Müdürlüğündeki yarışmaya, Vali Ahmet Turhan, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, tarım personeli ve çiftçiler katıldı. Yarışmandan önce bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, günümüzde tarımla uğraşan nüfusun yarısını kadınların oluşturduğunu belirtti. Bakanlık tarafından 2004 yılından bu yana düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje yarışmasının bu yıl formatının değiştirildiğini belirten Alanlı, son 10 yılın Türkiye birincilerinin nisan ayı içerisinde Eskişehir’de gerçekleştirilecek yarışmada Şampiyonlar Şampiyonu olmak için yarışacaklarını bildirdi. İl Müdürü Alanlı, Balıkesir İlini 2012 yılı Türkiye 1.'si olan Susurluk ilçesine bağlı Sultançayır köyündeki Özlem Ökmen Filiz isimli çiftçinin temsil edeceğini açıkladı.

VALİ TURHAN: "TÜRK KADINININ DÜNYADA EŞİ, BENZERİ YOK"

"İNANIYORUM Kİ İLERİDE BU ÜLKEYİ KADINLAR YÖNETECEK"

Yarışmayla ilgili düzenlenen programda konuşan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ise Türk kadınının cefakar ve fedekarlık yönünden dünyada eşi ve benzerinin olmadığını söyledi. Vali Turhan, "Türk kadını kadar dünyada cefakarlık, fedakarlık yönünden eşi benzeri olan bir kadın yoktur. Tarlada çalışır, ev işlerini yapar, çocuklara bakar, gerektiğinde cepheye mermi taşır. Kadınlarımızın önündeki engelleri kaldırdığımızda beceremeyecekleri iş olmadığına inanıyorum. Okullarda öğrenciler arasında yaptığımız yarışmalarda kazanan her 10 öğrencinin en az 7 tanesi kız çocuğu. Ben inanıyorum ki ileride bu ülkeyi kadınlar yönetecektir" dedi.

Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve proje yarışmasının özellikle Balıkesir'in tarım şehri olmasıyla bire bir örtüştüğünü ifade eden Vali Ahmet Turhan, "Balıkesir tarımı, hayvancılığı ve turizmi ile güzel bir şehir, bunda da en büyük pay tabii ki kadınlarımızın. Bugün burada gerçekleştirilen yarışma önemli bir yarışma ama yarışmada birinci olmaktan ziyade kadınlarımızın medeni cesaret göstermesi, kendilerine olan özgüvenlerinin artması hepsinden daha önemli. Tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyor, tüm kadınların ve annelerimizin Kadınlar Gününü kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda son 10 yılın birincileri arasında yapılan yarışmada 20 sorunun hepsine doğru cevap veren merkez Şamlı beldesinden Gönül Yalazlı birinciliği elde ederek Balıkesir'in Şampiyonlar Şampiyonu oldu. Türkiye yarışmasında Balıkesir'i temsil edecek olan Özlem Ökmen Filiz 2. olurken Şennur Cambazoğlu isimli kadın çiftçi de 3. oldu. Yarışmada dereceye girenlere altın vs. ödüllerini Vali Ahmet Turhan, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ve Tarım İl Müdürü Bayram Ali Alanlı tarafından verildi.

08.03.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kadın Çiftçiler Şampiyonlar Şampiyonluğu İçin Yarışacak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi