Şifrem?
224 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bakan Müezzinoğlu Temel Atma Törenine Katıldı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İktidar olduğumuz günden bugüne kadar kapatma davalarıyla uğraştık, 21 Nisan bildirileriyle uğraştık, çetelerle uğraştık. Şimdi yeni çete suretleriyle uğraşıyoruz. Ama inşallah 30 Mart akşamı bu çeteleri de dağıtacağız" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Sağlık bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Balıkesir'de Şehir Hastanesi’nin temel atma törenine katıldı. 90 dönüm üzerine kurulacak olan 45 bin metrekare kapalı alana sahip şeni şehir hastanesinin yapılacak genişletme çalışmasıyla bin yatak kapasitesine çıkarılacağını belirten Müezzinoğlu, Balıkesir'in Büyükşehir olarak her noktasının bunun nimetlerinden istifade edeceğini söyledi. Muhalefeti eleştiren Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Balıkesir'imizin gelecek vizyonuna çok önemli katkılar sağlayacak bin yatak kapasitesine çıkabilecek 850 yataklı şehir hastanemizin temeli hayırlı uğurlu olsun. Şu anda temelini attığımız inşaatı devam eden yaklaşık 31 bin yatak kapasiteli 186 hastanemizin inşaatı devam ediyor. Düşünebiliyor musunuz; 1 yıl içinde inşaatı devam eden 186 tane hastanemiz var ve 31 bin yatak kapasitesi inşallah önümüzdeki 1-2 yıl içinde tamamlanacak milletimizin hizmetine girecek. İki gün önce cuma günü Sudan'daydım, Darfur bölgesinde 200 yataklı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yaptırdığı devlet hastanesinin açılışını yaptık. Şimdi soruyorum buradan; Ey Kılıçdaroğlu Sudan, Darfur neresidir sen bilir misin? Ey milliyetçi geçinenler Darfur'u ne çabuk unuttunuz? Biz AK Parti olarak 11 yıldır milletle beraber yürüyoruz, milletin hizmetkarlığını yapıyoruz, milletin hayallerini ve umutlarının öncülüğünü yapıyoruz, dünya standartlarında sağlıkta ne varsa Türkiye'de de o olacak diyoruz. Dünya standartlarında ulaşımda ne varsa Türkiye'de de olacak diyoruz. Dünya standartlarında eğitimde ne varsa bizim gençlerimizde, çocuklarımızda o olacak diyoruz. Onun için Fatih projeleri, onun için her şehirde üniversite yapıyoruz. Türkiye'de birilerinin rahatsız olduğu bir konu var; O da siyasi istikrar. AK Parti'nin istikrarından rahatsız olanlar var. Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşundan, dik yürüyüşünden rahatsız olanlar var. İstiyorlar ki istikrarımızı bozsunlar, siyasi istikrar bozulsun ekonomik istikrar bozulsun. Ekonomik istikrar bozulunca ne olacak; Enflasyon yükselecek, faizler yükselecek, bankalar milleti daha rahat hortumlayacak, siyasi istikrar bozulunca koalisyonlar olacak milletin ümüğü sıkılacak, öbür taraftan milletin cebine uzanan eller güçlü bir şekilde hortumlamaya geçecek. Ama artık 2001'den bu yana Recep Tayyip Erdoğan var, millet var AK Parti var. Bugün beş yıldızlı modern hastaneleriyle artık benim vatandaşım adam yerine konuluyor, çünkü biz vatandaşımıza değer veriyoruz. Bizim için siz değerlisiniz. 2011'den bu ayana artık hastanelerde rehin kalma yok. Biz vatandaşımızın hakkettiği hizmetleri ayağına getirmek, vatandaşımızın emrine vermek bizim hem siyasi görevimiz hem insani, hem mesleki hem de milli görevimiz. Onun için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Onun için 2023'te Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına Türkiye'nin gireceği yıldır. Bundan Almanya rahatsız olsa da yine girecek, bundan İngiltere rahatsız olsa da inşallah o hedeflere Türkiye'yi götüreceğiz, bundan Amerika da rahatsız olsa İsrail de rahatsız olsa da bunu mutlaka başaracağız.”

“TÜRKİYE, SAĞLIK TURİZMİNDE YAKIN COĞRAFYASINDAKİ 1 MİLYAR İNSANA HİZMET VERECEK”
“Amerika'da ne varsa Türkiye'de de o olacak, Londra'da ne varsa Ankara'da da o olacak, Hamburg'da ne varsa Balıkesir'de de o olacak” diyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

“Artık vatandaşlarımız hayıflanmayacak, benim vatandaşım da İngiltere'de rahatsız olsa ülkemin ambulans uçağı onu alacak. Büyük devlet bu, büyük millet bu. Sağlıkta 2002 yılında bütün sağlık yatırımlarının toplam tutarı 190 milyon TL idi. 2013 yılında sağlık yatırımlarına ayırdığımız ödediğimiz para 1 milyar 700 milyon TL. Yani 1 katrilyon 700 trilyon lira. Onun için artık diyoruz ki; Türkiye yalnız 76 milyon vatandaşına değil sağlık turizminde yakın coğrafyasındaki 1 milyar insana hizmet verecek. Balıkesir'de sağlık turizminde hem kendisi hizmetlerin en güzelini, en modern ve çağdaşını alırken bölge insanlarına da hizmet edecek ve gelişimine katkı sağlayacak. Biz ekonomide bütçeyi 230 milyar dolarla aldık, şimdi 800 milyar dolar yaptık, inşallah 2023'te 2 trilyon dolarlık milli bütçesi olan bir Türkiye'ye dönüşeceğiz.”
Birilerinin Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Onun için devamlı önümüze engeller çıkarmaya çalışıyorlar, devamlı tuzaklar kurmaya çalışıyorlar. Devamlı bu milletin önüne çukurlar kazmaya çalışıyorlar. İktidar olduğumuz günden bugüne kadar bir taraftan hizmetleri yaparken bir taraftan da bunlarla uğraştık. Kapatma davalarıyla, 21 Nisan bildirileriyle, çetelerle uğraştık. Şimdi yeni bir çete suretiyle uğraşıyoruz. Ama inşallah 30 Mart akşamı bu çeteleri de dağıtacağız. Balıkesir hazır mı? Balıkesir de büyükşehir oldu. Büyükşehrin bütün nimetlerinden Balıkesir'in her noktası istifade edecek. Ahmet Edip Uğur kardeşime hepimiz sahip çıkarak, el birliği, gönül birliği yaparak Balıkesir'imizin yarınlarının daha iyi olması için gece gündüz demeden çalışacağız. İnşallah bu milletle ilgili yapılan bütün oyunları bozacağız, o yolculuğumuza, hedefe hep beraber yürüyecek ve birlikte başaracağız" dedi.

Bakan Müezzinoğlu konuşmasının ardından sahnede yanına çağırdığı Vali Ahmet Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Büyükşehir Adayı Ahmet Edip Uğur, milletvekili Tülay Babuşçu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, TOKİ İstanbul Uygulama Dairesinden Niyazi Özdemir, İl sağlık Müdürü Alp Akoğlan Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, İl Sağlık Müdür ve yapımcı firmanın yetkilileri ile beraber butona basarak Balıkesir Şehir Hastanesi'nin temeline ilk harcı bıraktı.

"YENİ TÜRKİYE'DE ARTIK MİLLETİN DEVLETİ VAR"
Temel atma töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur da Balıkesir'in gerek Tıp Fakültesi Hastanesi gerekse diğer devlet hastaneleriyle birlikte sağlık merkezi haline geldiğini, tüm bunları millete hizmet için yaptıklarını söyledi. Uğur, "Biz milletimize hizmetkar olmaya geldik. Artık yeni Türkiye'nin anlayışı farklı. Eskiden devletin milleti vardı, devlet nasıl hareket edeceğini söylerdi, her şeyi devlet tarif ediyordu. Meslek lisesine giden, imam hatip okuluna giden üniversitede istediği yere gidemiyordu. Ama yeni Türkiye'de artık milletin devleti var, millete hizmetkar olan bir devlet. Allah'a şükür 11 yıllık iktidar imkanlarını biz Balıkesir'e getirdik. Balıkesir'imiz için büyük çabalar harcadık ve başarılı olduk. Tabii bu başarıda siyasi istikrar ve ekonomik istikrar çok önemli rol oynadı. Türkiye'nin dış borçlarını ödemesi, 11 yıllık iktidarda yaptığı 675 katrilyonluk devlet yatırımı, IMF'ye borçlarını ödedikten sonra verdiği 5 milyar dolar borç. Dış güçler Türkiye'nin bölgesinde lider olmasını, şanlı bayrağımızın dalgalanmasını, terörün bitmesini, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istemedi. Teröre harcadığımız artık 300 milyar dolar yok, o paralarla hizmetler, yatırımlar yapılıyor, böyle hastaneler yapılıyor, eğitimdeki ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Artık Türkiye'nin önü açık" diye konuştu.

Vali Ahmet Turhan ise, "Sağlığımızı kaybedince ne kadar önemli olduğunu ve sağlık teşkilatlarının da ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi demiş atalarımız. Balıkesir'in bundan sonra sağlık hizmeti almak için şehir dışına gitmesine gerek kalmayacak, sağlık turizminin de güçlü olduğu bir şehir olacak" dedi. 

04.03.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bakan Müezzinoğlu Temel Atma Törenine Katıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi